Vinkkejä kevään risteilylle


 Pressimatka/Siljaline Suomi

Tukholma on aina hyvä idea, jos matkakuume kiusaa ja kaipaa pientä piristystä. Omasta Tukholman matkasta olikin vierähtänyt jo hetki, joten oli ihana päästä taas fiilistelemään kevään tunnelmia sinne. 

 Tällä kertaa päivä vietettiin Södermalmilla kierrellen. Södermalmilta löytyykin paljon kivoja putiikkeja, kirppareita, kahviloita, kauppahalli ja myöskin upea maisemareitti Monteliusvägenilla. Meidän reissun ajankohta oli vielä niin alkukeväästä, joten luonto ei ollut vielä herännyt. Mutta voin vaan kuvitella, miten kaunista alkukesästä tällä maisemareitillä on. 

Hengailu onnistuu mainiosti mitään tarkempaa suunnitelmaakin. Mutta muutama kiva paikka pitää vinkata

Pärlans Konfektyr, aivan ihana toffeepuoti. Käy kurkkaamassa heidän sivunsa tästä. Täältä ostin tuliaisia, jotka taisivat mennä pääosin omaan suuhun.

Muotia ja piensisustusta taas löytyy Stank Stockholm -putiikista. Sijainnit  voit tarkistaa täältä. Eikä kannata antaa nettivisujen hämätä, itse liike on varsinainen runsaudensarvi, josta on hankala lähteä tyhjin käsin pois.

Södermalm 

Keväinen Tukholma on jo itsessään hyvä syy lähteä risteilylle. Mutta Silja Linen Helsinki-Tukholma reitillä tällä hetkellä esitettävää sirkus-teemaista showta ei kannata missata.

Ukrainalainen Pirat Crew antaa sirkukselle aivan uudenlaisen ilmeen, jossa yhdistetään monta elementtiä, tanssia, laulua, akrobatiaa ja teatteria. 

Paluumatkalla saa nauttia uudesta, erilaisesta esityksestä. Tämä show jatkuu 31.5. saakka, joten hyvin vielä ehtii.


 Ja pakko mainita vielä  ruoka. 

Ajatella, etten ole koskaan aiemmin käynyt Happy Lobsterissa ja voi että, miten ihanaa oli päästä nauttimaan tuoreista meren antimista tässä ravintolassa. 

Siellä voi henkiä menneen ajan tunnelmaa, koska sisustus on pidetty alkuperäisenä ja se todellakin sopii tähän ravintolaan. Habby Lobsterissa kiireen ja hälinän voi unohtaa ja uppotua vaan herkullisiin annoksiin.


siljaline

siljaline


 Risteily on aina ja edelleen ihana ja vaivaton irtiotto arjesta, oli määränpää sitten Tukholma tai Tallinna.


Ihania lämpöisiä kevätpäiviä toivotellen <31 kommentti

  1. Kivalle kuulostava reissu paljon ehtii nähdä ja kokea, ei kuitenkaan liikaa.Kiitos vinkeistä matkakuume iski heti!!

    VastaaPoista