Vierailu Elcheen

Viime viikko vierähti mukavasti taas Espanjassa.
Tällä matkalla tutustuimme paremmin lähellä olevaan sisämaakaupunkiin Elcheen, hieman kauempana vuorilla sijaitsevaan Guadalestiin sekä rannikon viehättävään Alteaan.

Elchen keskustaan oli vaivaton tulla, navigaattoriin haimme turisti-infon, josta haimme kartan ja vinkkejä nähtävyyksiin. Aivan vieressä on parkkihalli, jonne kannattaa jättää auto. Myös vanha kaupuki on aivan vieressä.

Ensin  kävimme tutustumassa palmupuistoon. Elce on tunnettu palmuistaan. Elchessä on Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu Euroopan suurin palmumetsä. Halusimme kuitenkin nähdä kauneimmaksi kehutun Huerto del Curan kasvitieteellisen puutarhan. Sinne on sisäänpääsymaksu.Viehättävässä vanhassa kaupungissa söimme ravintolassa, joka sijaitsi aukiolla aivan Santa Maria -kirkkoa vastapäätä. Maistoimme paikallista ruokaa, costraa. Uunissa paistettua riisiä, kananmukaan, kania.


Elchessä vierailimme jo toistamiseen eläinpuistossa, Rio Safarilla. Tämä oli lastemme toive. Rio Safarilla pääsee tutustumaan alueeseen kävellen sekä hieman lähemmin aitauksien sisällä kulkevalla junalla. Aluella on myös varmaan monelle tutut eläinesitykset. Taitavia merileijonia, haukkoja, papukaijoja ja muita villielämiä.
Itselleni tulee kieltämättä hieman surullinen olo eläintarhoissa. Mutta toisaalta täällä pääsi myös hieman rapsuttelemaan eläimiä. Ja saimme myös lähikontaktin kirahviin, joka päätti myös tutkia laukkuni sisältöä.


 Olipa kiva vaihteeksi olla turistina. Joutua ravintolassa tilatessa käyttämään kaikki ne vähäiset sanat, jotka osaamme espanjaksi. Kierrellä ja ihailla vanhoja taloja ja kauniita istutuksia. Jännittää, mihin navigaattori meidät ohjaa, eksytäänkö. Ja tietysti lopuksi käydä katsastamassa kaupungin yleisurheilukenttä...

Kivaa viikon alkua.

6 kommenttia

 1. Kivoja matkakuvia!Espanja on mun mieleinen maa myös,tulee käytyä usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Monipuolinen maa, jota on kiva kierrellä omasta tukikohdasta :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista lukea nähtävyyksistä sieltäkin päin; ehkä jonain päivänä reipastumme ja lähdemme ajelemaan näiltä nurkilta kauemmaksikin...Kiva postaus ja kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Lisää on luvassa. Oli tosi ihana vähän kierrellä ja katsella. Piti ihan ottaa sen jälkeen kartta ja miettiä tulevia kohteita.

   Poista
 3. Ihana postaus, tuli taas niin ikävä Espanjaan! Tuo apina on huikea :D

  VastaaPoista