Syysterveiset tallilta


Syksy on parasta aikaa ratsastaa. Silloin kun ei sada kaatamalla. Tai  kun ei ole vielä hirvikärpäsiä. Tai yllättäin satanutta lunta, kun talvikenkiä ei ole vielä ehditty vaihtaa. Heh, tuo taitaa kuvastaa hyvin tämän harrastuksen yhtä ongelmaa. Eli Suomen säätä. 

Omassa hevosessa ehdottomasti kuitenkin parasta on se että, voi lähteä ratsastamaan silloin, kun  itselle parhaiten sopii. Satuloida tai jättää ilman satulaa. Lähteä aurinkoisena päivänä metsään fiilistelemään tai tehdä kunnon hikijumppa kentällä.
Jos on vain vähän aikaa tai kylmä, menen usein ilman satulaa. Ja mikään ei ole ihanampaa, kun laukata ilman satulaa.
Thoka on nyt  23-vuotias mummohevonen. Meno on vielä ihan pirteää ja otamme silloin tällöin ratsastustunteja, jotta pysyisimme jonkinlaisessa kunnossa, molemmat. Kesäihottuman lisäksi Thokalla  on nyt todettu vanhemmille hevosille tyypillinen cushingin tauti. Tauti on aineenvaihdullinen sairasu eikä siitä voi parantua, mutta sitä voi hoitaa päivittäisellä lääkityksellä. Thokalla tauti on onneksi vielä lievä ja pysyy kurissa pienellä lääkemäärällä.
Islanninhevoset ovat onneksi pitkäikäisiä.  Toivotaan, että minulla ja tällä hassulla pienellä karvapallolla on vielä vuosia yhteisiä polkuja kuljettavana.


14 kommenttia

 1. 💕Ihana Thoka, onnellisia syyspäiviä ja tulevia vuosia

  VastaaPoista
 2. Suloisen ihana karvapallo Thoka❤ Hän näyttää niin iloiselta syysmetsässä. Paljon yhteisiä onnenhetkiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Thoka tykkää syksystä ja metsälenkeistä. Ja siitä, että voi saada jotain herkkua :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia Sari ja ihanaa viikonloppua sinulle ❤️

  VastaaPoista
 4. Tulipa ihan hirmuinen ikävä omia ratsastusretkiäni naapurissa majailleen, nyt jo edesmenneen suokkitamman kanssa. Olisihan tuossa pihassa navetta...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jotenkin tunnistan tuon tunteen. Ennen omaa hevosta kaikki hevoskuvat aiheuttivat ikävää :). Nyt vaan navetta aktiiviseen käyttöön :)

   Poista
 5. Oi miten ihana hevonen sinulla on💕Mä olin hevostyttö nuoruudessani monta vuotta!Silityksiä ja taputuksia Thokalle ja mukavaa marraskuuta teille😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, annetaan rapsutukset :). Tunnelmallista marraskuuta sinulle <3

   Poista
 6. Ihana heppa:) Pitää kyllä sopia ne treffit sinne tallille joku päivä:)

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana heppa <3 Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista