Viikonloppu lautasella


Viikonloppu lautasella -kirja saatu

Tänä viikonloppuna havahduin siihen, että meillä on nykyään aika harvoin viikonloppuja, jolloin minulla tai miehelläni ei ole mitään menoa ja olemme koko perhe viikonlopun kotona.

Nyt oli sellainen viikonloppu, ja kieltämättä minulle se tuli tarpeeseen. Olla vaan kotona ja nauttia upeasta kevätsäästä.  Siistiä lasiterassia ja laittaa kalusteita paikalleen. Juoda päiväkahvit ja kevään ensimmäiset roseet terassilla. Syödä lapsen tekemiä mokkapaloja. Tehdä ruokaa pidemmän kaavan mukaan.


Maalasin terassin pöydän ja sisällä olevan ruokapöydän kevätmessuilta ostamalla kalkkimaalilla.
Ja nyt muistin miksi maalaan usein juuri silloin, kun mieheni on matkoilla. Pyysin apua toisen pöydän kanssa ja kerroin, että aion maalata sen. Ja vastaus siihen oli  "no miksi sitä nyt pitää maalata". No siksi siis.



Ruokaa teimme uunituoreesta Teemu Auran Viikonloppu Lautasella -kirjasta. Kirjaan on koottu sopivan yksinkertaisia mutta herkullisia reseptejä viikonloppuun. Perjantai -illan ruuaksi valikoitui kaupungin parhaat burgerit. Ja hyviähän niistä tuli meidänkin tekeminä. Juustona muuten ohjeessa oli manchego-juustoa, jotan en ole aiemmin hoksannut burgereissa käyttää.  Vaikka kaikki sämpylöistä majoneesiin tehtiin itse, se sujui jouhevasti kun tyttöni valmisti sämpylät, mies paistoi pihvit ja minä valmistin karamellisoidun sipulin ja majoneesin. Joka olikin  ainoa haaste.  Kirjan ohjeilla se ei minulta onnistunut. Mutta tämä ei ole mitään uutta, kymmenet pilalle menneet ja juoksettuneet majoneesit olen elämäni aikana tehnyt. Turvauduin eilaiseen ohjeeseen, jossa valkuainen jätetään mukaan ja sain kun sainkin aikaiseseksi majoneesin.


Illan koomisin hetki taisi olla se, kun miehen paistaessa pihvejä alkoi palohälytin keittiössä hälyttämään. Meillä on uudet palohälyttimet ja ääni oli aivan erilainen, joten luulimme sen olevan vanhan, edelleen katossa oleva hälyttimen äänen. Tätä yritimme kaikin keinoin vaientaa ja aukaista kaikki ikkunat ja ovat.  Kunnes tajusimme, että ääni tulikin kännykkääni laittamasta ajastimesta, sämpylät olisivat siis valmiit...

Sunnuntain ateriaksi valitsimme samasta kirjasta "jumalaisen juurisellerin".








Tämä olikin mielenkiintoinen tuttavuus, en muista juuriselleristä koskaan valmistaneeni mitään. Juuriselleri paahdettiin pehmeäksi uunissa, lisättiin myös uunissa paahdettuja tomaatteja, karamellisoitua sitruunahunajaa sekä fetaa. Tämän lisäksi paistoimme vielä pihvit. Yhdistelmä menee ehdottomasti jatkoon meidän perheessä. Ja kirjasta tehdään varmaan vielä monia herkullisia viikonloppuaterioita.


Kevätmessujen antia olivat myös runsaat kukkaostokset, niin pihalle kuin sisällekin. Tulppaaneja, narsisseja, orvokkeja, orkideoita sekä liljoja.



Nyt sitten kauhulla odotellaan sitä luvattua lumisadetta. Mutta onneksi kaikki kasvini ovat suojassa lasiterassilla ja herkimmät niistä olen muutenkin ottanut toki yöksi sisään.

Sellainen viikonloppu siis meillä. Toivottavasti tekin olette saaneet nauttia tästä ihanasta lämmöstä ja valosta. Nyt levänneenä uuden viikon haasteisiin.







6 kommenttia

  1. Hyviä ruokia olette valmistaneet, että tässä ihan nälkä tulee.Lasiterassinne on kauniisti sisustettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppuna on kiva tehdä jotain erilaista, kun on aikaa :) Ja kiitos, odottelen, että päästään ihan tositoimiin lasiterassin kanssa, mutta näyttää vielä menevän hetki :) Kivaa loppuviikkoa <3

      Poista
  2. Voi miten kauniita kuvia, nälkähän tässä tuli ja tuo kirja taitaa joutua hankintalistalle :) Ja teidän lasiterassi, wau! Niin kutsuva ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3. Kaikki ruokakirjat on jotenkin niin ihania. Pitäisi vaan muistaa ottaa sielä enemmän niitä ohjeita. Mutta onneksi on viikonloput :) Lämpimiä päivä lasiterassille odotellessa :) Ihanaa loppuviikkoa <3

      Poista
  3. Ihania ruokia olette tehneet, nam! Minä niin himoitsin noita kevätmessujen ihania tulppaanikimppuja, upeita!
    Kaunista uutta viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3 Ihana saada kirjoista uutta inspiraatiota ja muutenkin ovat niin kauniita selailla :) Onneksi Outi tulppaaneja saa muualtakin, ihanaa loppuviikkoa <3

      Poista