Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta apua kehon kiputiloihin

Viime torstainaamuna olotilani juuri sellainen kuin naisella kerran kuussa voi olla. Päätä hieman jomotti, alaselkä kipuili ja yö oli  huonosti nukuttu. Aamu oli kiireinen, meikkivoidekin ryöpsähti purkista seinille. 

Näissä tunnelmissa lähdin aiemmin minulle varattuun kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Jo pelkästään hoidon nimi hieman jännitti. Olin nähnyt untakin korjatuista jäsenistäni.


HermoStoryyn paikalle saapuessa vastassa ei kuitenkaan ollut hupahattuista isoa miestä. Tämänkin olin mielikuvissani nähnyt. Sen sijaan minua tervehti siro ja viehättävä Minna, jonka kanssa juttu luisti heti alusta alkaen. 
Ensin kartoitettiin oma tilanteeni ja miksi olin tullut kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Teen istumatyötä ja liikunta on aika vähäistä. Siitä kertyy aihetta aivan tarpeeksi. Oikean käden kipuilua ollut jo pitkään, puhumattakaan muista pienistä oireista. 
Oireiden kartoittamisen jälkeen hoito aloitetaan aina alhaalta, jaloista. Vaikka oire oliskin ylhäällä, keho hoidetaan aina kokonaisuutena. Siitä edetään ylöspäin aina päähän asti. Käsittely ei omasta mielestäni eronnut juurikaan hieronnasta. Tosin perinteiseen hierontaan verrattuna jouduin myös itse hieman tekemään töitä. Minun piti liikutella raajojani samalla kun hoitajan kädet käsittelivät kehoani. Kipua ei saa tuntua missään vaiheessa. 
Itselläni hoito kesti reilusti yli kaksi tuntia. Hoidolle ei yleensä anneta aivan tarkkaa aikataulua, vaan aikaa käytetään tarpeen mukaan.Yli kahden tunnin käsittelyn jälkeen vointi oli loistava. Ehkä hieman pöllähtänyt. Mutta pahin jomotus oli poissa. 
Nesteitä piti juoda käsittelyn jälkeen runsaasti. Myös saunomista ja reipasta liikuntaa piti välttää muutaman päivän ajan hoidosta. 

Tämä kokemus muutti käsitykseni tästä mystiseltä kuullostavasta hoidosta. Vaikka hoito ei yksin auta surkeaan lihaskuntoon, huonoon ryhtiin ja siitä aiheutuviin ongelmiin, on se askel parempaan oloon. Erityisen hyvin kalevalainen jäsenkorjaus sopii erilaisten kiputilojen helpottamiseen. Lisäksi se antaa motivaatiota oman kunnon ylläpitoon.

Jos kiinnostuit, lisää voit lukea HermoStoryn sivuilta.

Kiitos Minna ja HermoStory.
yhteistyössä Suomen 40+blogit ja HermoStory


 

13 kommenttia

 1. Tätä on kyllä mieli tehnyt testata. Ehkäpä minäkin nyt uskallaudun. Mielikuva on minullakin ollut jotain ihan muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Voin luvata, että mielikuvat muuttuvat :)

   Poista
 2. Juuri tyhjensin keittiön kaappeja tuonne ruokapöydälle, kun huomenna tulee remonttireiskat vaihtamaan meidän pöytätasoja. Tuo jäsenkorjaus kuulostaa tässä alaselkäkivussa ihan maailman parhaalta idealta.
  Aurinkoista viikkoa Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ihanaa, että teille kuitenkin tulee ne remonttireiskat :) Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä. Minullakin oli kieltämättä ihan eri käsitys kyseisestä hoidosta, mutta näin ne käsitykset muuttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hassua. Itsekin ihan jännitin, mitä siellä tapahtuu :)

   Poista
 4. Olipa mielenkiintoiselta kuulostava juttu ja tulisi täälläkin tarpeeseen. Ihanaa jos olo kohentui. Taidan joutua pyytämään lapsia kävelemään selän päällä, kun muuta apua tähän jumiselkään juuri nyt ole.

  Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja itse mietin tätä ihan erilaiseksi tapahtumaksi. Omissa jäsenissä olisi varmaan paljonkin korjaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, riittäisi vielä itselläkin. Mutta nyt pitää vähän tehdä itsekin asian eteen :)

   Poista
 6. Pari vuotta sitten kävin muutaman kerran ja yllätyin positiivisesti:)
  Nyt on vain saamattomuutta kun en ole saanut varattua aikaa. Tekisi hyvää minunkin jäsenille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että olet kokeillut :) Kyllä pitäisi enemmän muistaa hemotella itseään ja käydä hoidettavana :)

   Poista
 7. Kiitos hoitokokemuksesi jakamisesta. Niskahartiavaivat ja käsien oireilut ovat minulle myös ongelmia toimistotyön takia. Kalevalainen jäsenkorjaus kyllä nimenä antaa minullekin ajatuksen siitä, etä hoitajlla olisi jokin huopahattu päässä vastaanotolla ja meno olisi muutenkin taianomaista. Hoito kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja koska tästä sait apua niin olisi hölmöä etten minäkin kokeilisi. Yhden hoitolan täällä Hollolassa olen nähnyt, missä tätä palvelua tarjotaan joten täytyy varata aika ja kokeilla miten hoito vaikuttaa minuun.

  VastaaPoista