Juhlaa ja vintagea

Kuvissa tunnelmia eilisestä upeasta juhlapäivästä. Jo pelkästään itsenäisyyspäivä ja Suomi100 -juhlat olisivat olleet suuri juhlan aihe. Mutta miehelläni saattuu olemaan myös syntymäpäivä tänä suurena juhlapäivänä.
Koska useilla ystävillämme oli jo aiemmin sovittuja menoja, päätimme viettää päivän rennosti naapureiden kanssa juhlien.

Koska en ole mikään kätevä emäntä, joka rakastaa keittiössä puuhastelua, on minusta kiva laittaa vieraille buffet-tyylinen tarjoilu. Vieraiden saapuessa kaikki on valmiina ja saan  keskittyä vain seurusteluun ja shamppanjapullojen poksautteluun. Ai niin, sehän kuuluu miesten tehtäviin. Eli vain siihen vieraiden kanssa seurusteluun siis.
Tarjolla oli helposti ja nopeasti valmistuvia ruokia ja punajuuri-vuohenjuustokeitto oli laitettu valmiiksi astioihin. Samoin jälkiruokana tarjoiltu frifle.  Helppoa myös vieraille.

Lopuksi vielä asukuva. Kuvassa päälläni on mekko, jonka äitini on tehnyt itselleen kihlajaismekoksi 52 vuotta sitten. Eli aitoa vintagea


Viimeisessä kuvassa  mekko on alkuperäisen omistajan eli äitini päällä kihlajaispäivänä. Hiusmuoti on hieman muuttunut, mutta mekko näyttää hyvälle vielä tänäkin päivänä. Ja sopii minusta erityisen hyvin juuri Suomi100 -teemaan. Vai mitä mieltä olette?10 kommenttia

 1. Ihania ja herkullisen näköisiä oli tarjottavat, nam. Ja tuo mekko kuin sinulle tehty, muistan noita kotelomekkoja myös omalla äidillä (silloin teetettiin vaatteita paljon), niitä on myös siskoni vienyt mennessään Hollantiin, mulle ne ovat olleet ikävä kyllä ihan liian pieniä. Kaunis Suomi-neito olet <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Ihanaa, että siskollasi on kuitenkin tallella mekkoja. Ihan mahtavaa, että näitä on säästynyt. 60-luvun muoti oli tosaalta kyllä todella ajatonta, niinkuin tuokin mekko.

   Poista
 2. Ihanat herkut ja niin kaunis tuo mekko....ja täynnä nostalgiaa <3 t. Taru/Sutkautuksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä olekin aika nostalginen mekko ja mikä olisikaan parempi ajankohta kun nyt. Onko sulla mahdollisesti jotain teknisiä ongelmia :) :) <3

   Poista
 3. Ihana ajatus jo siitä, että mekolla on ikää ja sinä nuori tyttönen saat sitä äidin tekemää käyttää:) Kaunis mekko ja sopii teille molemmille hienosti. Mahtava, että mekko on säilynyt noin hyvin kaikki nämä vuodet:)
  Niin ja onnea sankarille myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, sanon sankarille onnittelut. Vanhoissa vaatteeissa on kyllä nostalgiaa. Joten muistakaa säilyttää niitä sinun tekemiä ihanuuksia tytöille käytettäväksi <3

   Poista
 4. Oi miten upeat juhlat teillä on ollut. Aivan ihana tuo mekko ja mikä tarina sen takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, juhla oli kivan kotoinen vaikka luvut olivat aika juhlavat Suomella ja miehellä :)

   Poista
 5. Upeat kuvat, tarjottavat ja tuo mekko! Sehän istuu täydellisesti ja on aivan mahtava tuo lopun kuva äidistäsi, samassa kauniissa mekossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Ihme kyllä mekko istuu ihan hyvin, äitini oli kuitenkin nuori kun itselleen sen suunnitteli ja ompeli :)

   Poista