Turistina Turussa

Turku on kaikkea, mitä kaupunkilomalta odotan ulkomailla. Kauniita vanhoja taloja, veden äärellä, ihania ravintoloita, museoita ja shoppailua. Turku eroaa  tietty siinä, että se löytyy Suomesta. Edellisestä vierailusta on todella kauan aikaa ja silloin taisi vierailukohteena olla vain yksi nuorisodisco.  Joten itselleni kaikki Turussa oli aika uutta. Vaikka Turkua kutsutaankin Suomen Pariisiksi, tuli mieleeni vahvasti myös edellinen matkani. Se viimeiseksi jäänyt ennen koronaa eli Nizza.Tervetuloa siis virtuaalimatkalle Turkuun. Kuvissa ihanat matkaseuralaiseni Sopusointuja -blogin Maarit sekä Tuulas Life -blogin Tuula, joka toimi meillä erittäin asiantuntevana matkaoppaana ja kuljetti kuvissa näkyviin ihaniin paikkoihin.

Ensimmäinen päivä vierähti Ruissalossa, jonne saavuimme vesibussi Fölillä. Matkalla ihastelimme maisemia ja perillä vierailimme ihanassa sisustusliike Aveliassa (joka suljettiin juuri, mutta avaa ovensa taas joulun aikaan) sekä istuimme Zaké Pizzeria & Wine Barissa ja nautimme limoncellospritzit. Terassilta on täydellinen maisema ja pystyimme hyvin mielessämme sijoittamaan itsemme johonkin ihanaan eurooppalaiseen merenrantakahvilaan. Kuvien ilmeet varmasti kertovat tunnelmasta paljon.


 


Seuraavan päivän ohjelmassa oli syödä hyvin, käydä kahvilla ja nauttia tunnelmasta. Jokirannasta tämä kaikki  todellakin löytyy. Sen lisäksi kävimme vanhakaupungissa ja suurtorilla. Jokaisessa käymässäni kaupungissa haluan käydä myös jossain museokaupassa, koska niistä löytyy yleensä jotain kivaa ja persoonallista. Tällä kertaa löytyi kirja. Tai oikeastaan Tuula löysi sen minulle, koskaa tietää mistä pidän.

Aboa Vetus & Ars Nova
 
ihana kahvila turussa
Cafe Art


ravintola turussa
Ravintola Tintå

Tämä matka oli todellakin kun pieni ulkomaanmatka. Mikä ihana tunnelma ja kaikki helposti kävelymatkan päässä. Paljon jäi vielä näkemättä, mutta onneksi Turku on lähellä.

Edellisessä tekstissä oli lähinnä asukuvia, mutta myös kuvia Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelta, jossa yövyimme. Hotelli on juuri valittu Evento Awardseissa Suomen parhaaksi majoituspaikaksi, enkä ihmettele. Hotelli on todella viehättävästi sisustustettu ja henkilökunta ihanaa.
Tekstiin pääset tästä.


6 kommenttia

 1. Oodi Turulle <3 Oi, miten upea tarina ja hienot kuvat kotikaupungistani.
  Olet Sari vanginnut kuviisi Turun ainutlaatuisuuden, sen Turun,joka on minulle rakas. Kiitos, että sinä ja Maarit tulitte käymään Turussa. Ja kiitos, että vielä näin jälkikäteenkin saan makustella näitä ihania tunnelmia kuviesi muodossa. Ihanaa sunnuntai-iltaa Sari <3


  VastaaPoista
 2. Turku on kyllä kiva paikka, ja eka kuva (ja yksi myöhempi näkyi olevan Turun italialaiskorttelista, aka Casagranden korttelista). Blogissani on myös Turkujuttuja, vaikka vuositolkkuun olenkin muuallapäin Eurooppaa asunut. Oma koti on silti Turussa keskustassa ja jokirannassa.

  VastaaPoista
 3. Niin, piti lisätä, että "Turun tauti" on valitettavasti vienyt suuren osan viehättävistä rakennuksista, mutta toivottavasti ne vähät jäljelle jääneet säilytetään. Lue esimerkiksi tämä (kivoja linkkejä):
  https://dzinninajatuksia.blogspot.com/2020/06/ensimmaisena-turussa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti infoista, pitää tulla vierailemaan <3. Turku on kyllä todella viehättävä kaupunki, jonne pitää palata pian uudelleen :)

   Poista
 4. Jutun ensimmäinen kuva on ihan kuin Nizzasta! Muutenkin niin upeita kuvia ja yksityiskohtia - tämä juttu kyllä kertoo juuri sen tunnelman, mikä matkallamme oli. Loistoreissu loistoseurassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihana reissu ja tulee mieleen todella Nizza ja tietty meidän reissu. Näitä lisää <3

   Poista