Voiko joulun ohittaa

 

Olen ehkä tyypillisin rapu. Ihminen, joka laittaa kotiaan ja haluaa sen olevan lämmin ja kaunis pesä. Mutta joulu näyttää ahdistavan minua taas hieman ja voisin juuri nyt ihan vaan vetäytyä kaikesta sinne pieneen pesääni. Koska jouluna kaikki on täydellistä, harmonista ja kaunista. Mutta mitä jos näin ei olekkaan.

Jouluna koti on siisti ja järjestyksessä. Mutta jatkuvasta siivoamisesta huolimatta aina joku paikka näyttää sotkuiselle, keittiö tai kodinhoitohuone on jatkuvasti räjähtänyt.

Jouluna koti on koristeltu kauniisti. Mutta kaikki jouluvalot ovat mystisesti hävinneet ja kun löydät jonkun valoista, et löydä sille enää jatkojohtoa, niin että voisit  sijoittaa sen jonnekin järkevään paikkaan.

Jouluna luetaan kirjoja ja levätään. Haluaisit lukea kirjaa, mutta pystyt lukemaan vain korkeintaan kymmenen sivua nukahtamatta, kellonajasta riippumatta.

Jouluna herkutellaan ja juodaan glögiä takkatulen ääressä. Sokeri tekee minut äärettömän ärtyneeksi ja väsyneeksi,  puhumattakaan alkoholi, joka tuo huonot yöunet.

Jouluna käydään kävelyllä perheen kanssa. Kyllä jos pystyt tarjoamaan teineille tarpeeksi hyvän kannustimen.

Jouluna pukeudutaan kauniisiin "lounge" asuihin. Ei vaan niihin vanhoihin, ei kauniimpiin vaan mukavimpiin ja yrität olla katsomatta itseäsi pelistä.

Kuvat eivät varsinaisesti liity yllä olevaan tekstiin ja tekstiin on saattanut vaikuttaa kirjoittajan hormoonikierto tai joku mystinen väsymysoireyhtymä tai joku mikä lie -tauti, jos mieheltäni kysytään. Huomenna on varmaan jo paremmin.


Ja kuvista sen verran, että meillä oli oikeasti oikein mukava ja rentouttava viikonloppu, itsenäisyyspäivä ja mieheni synttärit. Lepoa, ruokaa, herkuttelua ja ulkoilua juuri sopivassa suhteessa. 

Iltaruuaksi tein Paahdettu porkkana-Bulgursalaatin, joka sopii siis myös perheen kasvissyöjälle ja oli hyväksi todettu jo naisten Himos-reissulla, jossa ystäväni tätä meille teki.  Ohje löytyy täältä.


 
Ihanaa uutta viikkoa <3 

Ja hei, joulu on oikeesti ihan ok, ei kaiken tarvitsekaan olla täydellistä, eikö?

8 kommenttia

 1. Koti tai nurkat räjähtää hetkessä, meilläkin. Jos vaihdan kukkamaljakon toiseksi, huomaan että pöydällä olevat tavarat ei sovikaan sen kanssa enää, siirrän ne lattialle, kaivan kaapista jotain muuta - näin pian on olohuoneessa sotkupesä.
  Haaveilen aina ihanista vaaleista kotiasuista. Taitaa kaapissa ollakin, mutta silti kaivan aina ne mukavat lököfarkut tai trikoopöksyt jalkaani.
  Juuri samasta syystä yksi jouluvaloketju on lojunut terassin lasttialla viikon verran, ei ole jatkojohtoa tai pistorasiaa riittävän lähellä.
  Silti se joulu tulee, ja nämäkin epäkohdat lutviutuvat yksi toisensa jälkeen. Väsymysoireyhtymästä huolimatta sait tosi kivan jutun taas aikaiseksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, onneksi teilläkin koti rähjähtää ja samoja ajatuksia :) Joulu kyllä todellakin tulee ja kiitos Maarit, onneksi väsymys on vähän väistynyt :) Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia.<3 Jouluna pitäisi ehtiä niin paljon, mutta olen yrittänyt vähentää joulustressiä sillä tietoisuudella, että aina on se joulu tullut, että kyllä se sieltä syntyy vähemmälläkin stressillä.

  Ihanaa tätä viikkoa Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Todellakin pitäisi vähentää joulustressiä ja vaan nauttia, nyt otan oikein asiakseni ja suljen silmäni kaikelta muka epätäydelliseltä :) Ihanaa viikkoa Tiia <3

   Poista
 3. Teillä on kyllä niin kaunis koti <3 Jouluna pitää nauttia ihmisistä joiden kanssa sitä saa viettää ja ehkäpä vielä jos ruoat onnistuu, niin siinähän se täydellinen joulu jo onkin. Mehän ei vietetä joulua, mutta jotenkin meidän jouluaatto on juuri sellainen, mitä joulut ennen vanhaan olivat. Ollaan vaan yhdessä, ei kiirettä ja syödään hyvin. Sinä teet varmasti teidän joulusta juuri ihanan teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3. Teidän jouluaatto ilman viettämistä kuullostaa aivan ihanalle, on aikaa olla lähteisten kanssa ja niinhän sen pitääkin olla. Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 4. Minä rapunaisena myös tunnistan tuon kodinlaitto vimman jouluna. Olen aiemmin tehnyt todella perusteellisia suursiivouksia jouluksi mutta koiran myötä muuttunut armeliaaksi itselleni eli siivoan enemmin osissa ja pikku hiljaa. Karvoja on silti kaikialla :D Tuttu puuhaa on se, että huolellisesti pakatut jouluvalosarjat ovat aina todella mystisesti säilyksen aikan menneet ihan solmuun. Usein myös unohdan mihin ikkunassa roikkuvien joulutähtien paperiset ovat eli minulla on itse johdot kiinnikkeineen kyllä tiedossa ja paperiset tähdet hukassa. Jouluna on myös mystisesti hukkuneet yhdet oranssipäiset Fiskarsin keittiösakset, jotka sitten seuraavana jouluna löytyvät kun kellarista haettiin joulukoristeet. Kaunis koti teillä ja jouluinen myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Marjo <3. Kuullostaa kyllä niin tutulta ja ikuinen mysteeri on, se miten johdot voivat kiertyä solmuun ihan itsekseen ja meilläkin tähtien johdot ihan missä sattuu, huoh :) Sitten käy niin, että ennen kun huomaatkaan joulu on ohi ja osa laittamatta. Kivaa joulunodotusta sinulle <3

   Poista