Ihana The Pet Show Tallinnassa

 

Pressimatka Tallink Suomi/ Visit Tallinn

Ihana Tallinna jatkaa ihastuttamistaan. 

Olen jo hetken haaveillut vierailusta Tallinnan Fotografiskaan ja kiljahtelin riemusta, kun sain kutsun osallistua Tallinnan matkaan ja yksi ohjelmista oli vierailu Fotografiskaan. Siellä juuri tällä hetkellä oleva näyttely The Pet Show oli myös ihan ehdottomasti unelmalistalla kärkipäässä. Ja olihan siellä kaikkea muutakin ihanaa, niin kun vaan Tallinnassa voi olla. Joten käydään kurkkaamassa.

 

Keväinen sää oli aurinkoinen, mutta ah niin viileän rapsakka. Mutta laivalla herkuttelun lomassa oli pakko käydä fiilistelemässä merituulen tuiverrusta hiuksissa. 

Majapaikkana Tallinnassa meillä oli tyylikäs Tallink Spa & Conference hotelli.  


Tallinnan Fotografiskan kevätnäyttely on The Pet Show. Esillä on 26 eri valokuvaan töitä. Tunnetuin näistä varmaan on Elliot Erwitt ja hänen kuvansa. Itse ainakin bongasin ihanat ja humoristiset valokuvat heti näyttelystä. 

Näyttelyssä on tosiaan kuvattu ja filmattu muitakin lemmikkejä, kun koiria. 

Itseäni liikutti kovasti kuvat huonosti kohdelluista galgoista, kuvat olivat todella upeita, vaikkakin surullisia. Samoin Pit Bull Flower Power -kuvat. Kuvat on otettu hylätyistä ja kodittomista pit bull -koirista kukkaseppeleet päässä. Kuvaaja haluaa näin kiinnittää huomiota koirien haavoittuvuuteen ja persoonallisuuteen ja siihen, että koirien agressiivinen käytös kertoo enemmän ihmisistä kuin koirista. Näiden kuvien myötä sadat koirat ovat saaneet rakastavan kodin itselleen. Niin ihana ja liikuttava tarina siis kuvien takana.

The Pet Show on 12.6.2022 saakka. 

Myös näyttely "Vogue, the Arab Issue" ehtii vielä nähdä, tämä on 17.4. saakka esillä. Mielenkiintoinen ja upean värikäs näyttely tämäkin. Tekijää kutsutaankin Marokon AndyWarholiksi. Valokuvien kehykset olivat myös upeaa katsottavaa ja näyttelyn esillepano oli samaa linjaa muutenkin.

Kolmas näyttely, helmikuun alussa avautunut Kaupo Kikkaksen Inner cosmos on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Kuvat herättivät monenlaisia tunteita ja olivat todella vaikuttavia, hieman surullisiakin.

Fotografiskan vierailun jälkeen kannattaa myös poiketa herkullisessa Chocokoossa, joka sijaitsee aivan vieressä osoitteessa Telliskivi 6 a - 5. Sieltää löytyy käsin tehtyjä suklaakonvehteja. Me saimme osallistua suklaatyöpajaa eli valmistaa omat konvehtimme maistamista ja koristelua myöten. 

Täytyy myöntää, että minun käsillä tekemisen taitoa hieman testattiin ja saan takuulla kuulla vielä pitkään omista lihapullan kokoisia konvehdeista, joihin saattoi tulla hieman liikaa chiliä sekä liraus calvadosta... Mutta hauskaa meillä oli ja kyllä minä olen niitä omiani jopa syönyt ihan innokkaasti. 

Seuraavalla reissulla käy hakemassa kyllä ihan valmiiksi tehdyt herkut.

En muuten ole käyttänyt koskaan aiemmin matkoilla mobiilisovellusta. Nyt tuli kokemusta Boltista, joka on kuin Uber. Parilla eurolla pääsee kulkemaan matkat näppärästi, eikä aikaa tarvitse kuluttaa kulkemiseen, jos aikataulu sattuu olemaan tiukka. 

Tätä pitää nyt myös uskaltautua kokeilemaan seuraavalla reissulla. Joka muuten tuleekin yllättäin  ihan pian, kun lähdemme ystävän kanssa pariksi yöksi Tallinnaan.

Kiitos Tallink Suomi, Visit Tallinn sekä 40+ blogit ihanasta elämyksestä ja matkaseurasta. Pienikin irtiotto arjesta ja oma aika piristää niin ihanasti.


4 kommenttia

 1. Ihana reissu teillä ollut. Tuo pinkeissä kehyksissä oleva kuva on valloittava, jotenkin siitä tuli heti hyvälle tuulelle.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä tosi kiva reissu, Tallinna on vaan niin ihana ja seura tietty parasta. Ihanaa alkavaa viikkoa Outi <3

   Poista
 2. Oli hauska reissu ja suklaatkin maistuivat vaikka toisilla tuli mämmiä ja toisilla lihapullia.

  Bolt on kyllä näppärä eikä hinta huimaa päätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa todella. Minäkin söin kaikki suklaat vaikka olinkin maustanut ne aika tämäkästi :). Bolt on näppärä. Opin sitä käyttäämään nyt ihan koko ajan, kun palasin uudelle reissulle Tallinnaan. Ihanaa aurinkoista viikkoa <3

   Poista