Aamiainen Tallinnassa ja muita herkkupaloja

 

tallinna ravintolasuositus

Kivoista kahviloista ja ravintoloista ei Tallinnassa ole pulaa, mutta omia vinkkejä on kiva jakaa. Edellisellä matkalla majoituksemme oli Airbnb-asunto, joten myös Tallinnan aamupalatarjontaa tuli testattua kahden aamun verran.
 
Asuntomme oli mielestäni suhteellisen näppärästi Rotermannin korttelissa. Laivasta saapuessa majapaikka odotti vain pienen kävelymatkan päässä ja muutenkin  kivalla paikalla ravintoloiden vieressä. Jos olisimme olleet hyvissä ajoin varauksen kanssa, olisin ehkä kuitenkin valinnut asunnon vanhasta kaupungista. Mutta usein Tallinnan reissut päätetään aika lyhyellä ajalla. Extempore-matkalla on vain hyväksyttävä se, että tarjolla ei  ehkä ole sitä kaikkein parhaimmalla paikalla olevaa kaunotarta. 
Minulle asunnosta löytyvä parveke tai terassi on aina plussaa ja tästä asunnosta sellainen löytyi.
Ensimmäinen kuppi kahvia on aina saatava heti herättyä ja sen pystyi nyt nauttimaan parvekkeella heräävää Tallinnaa seuraillen. Ja tulipa sitten vielä päivän päätteeksi nautittua lasillinen viiniäkin parvekkeella.

tallinna

tallinna yöpyminen

tallinna


tallinna yöpyminen

Ensimmäinen aamu valkeni aurinkoisena ja kirpeänä. Pieni kävely J Köleri 1 osoitteessa sijaitsevaan Nop - Neighbourhood Organic Place kahvilaaan keräsi mukavasti ruokahalua. 

Nimi kertookin jo paljon kahvilan luonteesta. Ruuat ovat herkullisia ja mikä parasta, terveellisiä. Tunnema on Tallinnalle niin tyypilliseen tapaan kotoisa ja rento, sisustus on ihana mutta ei viimeisen päälle mietitty. Nopissa on myös myymälä, josta voi ostaa mukaan herkkuja. 

Tänne kannattaa tehdä pöytävaraus, jos vierailee isommalla porukalla. Hukkareissu ei varmaan olisi kenenkään mieleen, etenkään aavistuksen syrjäisen sijainnin vuoksi. Kahdelle hengelle tosin ei varauksia oteta vastaan, mutta meille kyllä löytyi hyvin paikat lauantaina. 

Sijainnista puheen ollen, meillä se meni niin, että Bolt toi ja Bolt vei aika usein, muutamalla eurolla per matka.

tallinna nop

hyvä aaminanen tallinna

nop tallinna

nop tallinna

Olimme auttamattomasti myöhässä pääsiäisen ajan ravintolavarausten kanssa. Mutta onneksi saimme varattua kuitenkin yhden ravintolan ja se oli Ravintola Pegasus Harjukadulla. Pegasus tarjosi kolmannen kerroksen ikkunapöydästämme upean näköalan vanhaan kaupunkiin. Myös täällä kivan kodikas, hieman retrohenkinen sisustus kruunasi maukkaan ruuan.

tallinna ravintolasuosistus

tallinna pegasus

pegasus ravintola

ravintola tallinnassa

Toisen päivän herkullisen aamupalan tarjosi vanhankaupungin sydämestä löytyvä Must Puudel

Myös täällä ajatus ja katse kiinnittyy ensin sisustukseen ja Must Puudelissa onkin päästetty mielikuvitus ihanasti valloilleen. Bongailin syömisen lomassa kaikkia kivoja yksityiskohtia sisustuksessa ja myös tuttua, kuten Marimekon unikkoa löytyi.


kahvila tallinnassa

must puudel tallinna

kahvilasuositus tallinnassa

aamianen tallinnassa

kahvila tallinnassa

aamiainen tallinnassa

Rottermanni-korttellissa sijaitsee vegaaninen ravintola Oasis, joka on myös hauska vihreä keidas ja ihaninta siellä taisi olla papukaija, jonka puuhia saimme seurailla ihan vierestä omassa pöydässä.

Päiväkahvit nautimme ihanan tyylikkässä kahvila Rukiksessa. Sieltä löytyy ihania kakkuja ja muita herkkuja ja täällä maistoin aikoinaan ensimmäisen kerran Rabarbra-raparperiskumppaa. Tälläkin reissulla oli tietysti lasilliset nautittava.

Oasis tallinna

kahvila tallinnassa


Tässä siis muutamia paikkoja, joissa ehdimme parin päivän reissulla testailla. Mutta Tallinnan matkallakin voi vaan todeta, että niin paljon ihania paikkoja ja niin vähän aikaa. 

Seuraavaan kertaan siis ja ehkä nyt muistamme tehdä pöytävarauksen ajoissa.2 kommenttia

  1. Herramujee mitä ihania herkkuja ja kuvia. Haluan Tallinnaan nyt heti. <3 Kiitos ihanista hetkistä tällä viikolla ja aivan superia äiskäpäivää huomiselle Sari. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö <3 . Tallinna on niin ihana ja unohtumaton on myös se meidän kahvilareissu, jossa raparperiskumppaa ensi kerran maistoin ja ihastuin. Olipa viikko, nyt levätään ja nautitaan äitienpäivästä, ihanaa sellaista sinulle Tiia <3

      Poista