Ahvenanmaa 100 vuotta


 Pressimatka /Visit Åland/Viking Line/Silja Line

Ahvenanmaa viettää tänä vuonna 100-vuotissynttäreitä. Joten huikeaa juhlahumua on tiedossa.  Huikeaa  on myös se, että sain vihdoin nähdä ja kokea Ahvenanmaan. Liian usein lomillani suuntaa kauemmaksi tai ainoastaan mökille ja monta upeaa kohdetta jää kesällä näkemättä.

Vierailu oli nopeatempoinen yhden päivän vierailu ja näin vain  pienen osan Ahvenanmaata, mutta päivä herätti ihastusta ja toiveen tulevista ihanista ja leppoisista kesäpäivistä saarta kierrellen.

Tänä juhlavuonna Ahvenanmaa tarjoaa runsaasti erilaista ohjelmaa. Itseäni kiinnostaisi erityisesti islanninhevosten PM-kilpailut 9. - 14.8. Olisi upea käydä katsomassa ja fiilistelemässä ihania issikoita.

Visit Ålandin sivuilta voi katsoa kaikki vuoden tapahtumat, linkki löytyy täältä.

Museolaiva Pommern on varmasti monella kohteena Ahvenanmaan matkalla ja upea kokemus se onkin. Nyt on myös mahdollisuus huikeaa elämykseen, nimittäin 29.6 - 29.7. välisellä ajalla  pääsee kiipeämään Pommerin mastoon. Ajatuskin hirvittää, mutta voisi olla upeaa ylittää itsensä ja pelkonsa.

Lisää Pommernista täältä.

Åland100

Åland100

Åland100
 
Åland

Maarianhamina

Maarianhamina

Ahvenanmaa100

 Matkaseurana olleiden Tiian ja Jurin asut oli ihanasti teemaan sopivia.

Ahvenanmaalla on tietysti myös oma ruokakulttuurinsa, kukapa ei olisi kuullut Ahvenanmaan pannukakusta mutta lista on pitkä, omenamehua, mustaleipä, lihapiirakkaa ja muita herkkuja. Meidän ravintolana oli Hotelli Arkipelagin yhteydessä oleva Arken Garden. Hyvän ruuan lisäksi siellä voi nauttia livemusiikista. Alkudrinkin voi käydä nauttimassa huikean hienosti sisustetussa Compagnietissa. Tai muissa ihanissa kahviloissa ja terasseilla.Kierros Maarianhaminassa auringonlaskun aikaan oli elämys ja kävely päättyi upeasti Gröna Udden rantasaunaan. Gröna Udden leirintäalueelle voi saapua matkailuautolla tai vuokrata mökin. Ja saunan voi vuokrata itselleen tuntimaksulla.

Idyllisempää miljöötä kesäiltana saa hakea, tunnelma oli huikea.


Åland


Åland


AhvenanmaaÅland

Ahvenanmaa100

Åland100

Ahvenanmaa

Ihanan päivän ja illan päätteeksi hyppäsimme Silja Serenaden tuttuun vieraanvaraisuuteen ja kohti kotia.

Menomatka tällä matkalla oli uudella Viking Linen Glorylla. Laitan kuvia laivasta myöshemmin, sisustus ja näkymät siellä on kyllä huikeat. 

Suloista keskikesän juhlaa <3

19 kommenttia

  1. Ahvenanmaa on niin kaunis. Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
  2. Upeat kuvat ihanasta reissusta! Kiitos matkaseurasta Sari, oli kivaa. <3

    VastaaPoista