Koti ulkomailla

Viikonloppuna on taas Wanhassa Satamassa Koti ulkomailla -tapahtuma. Se sai muistelemaan  asuntomme oston alkuvaiheita.
En tarkkaan tiedä,  miten kaikki alkoi. Ehkä minun "olispa kiva, jos" -tyylisestä kommentista jossain ulkomailla. Ehkä ajatus jäi kytemään mieheni mieleen. (Ja ajatus mahdollisuudesta treenata lämpimässä). Seuraava askel oli Koti ulkomailla -tapahtuma. Sen jälkeen alkoi tapahtua. Tuntikausia netissä  myytävien asuntojen etsintää. Kaupungista, jossa emme ikinä olleet käyneet. Yhteys tapahtuman kontaktiin. Lentolippujen varaaminen ja matka Torreviejaan, Espanjaan. Olimme löytäneet netistä jo meitä miellyttävän asunnon. Sinne siis jännittäen katsomaan. Ei vakuuttanut. Matka jatkui seuraavaan kohteeseen. Asunnon kattoterassilla olimme myytyjä, sieltä ei olisi halunnut lähteä pois. Ja näin asunnosta tuli meidän.


Kuvat olohuoneesta, alaterassilta ja tyttöjen huoneesta.

Asunnon osto Espanjasta oli suhteellisen helppoa. Välittäjän kautta saimme tarvittavat kontaktit, lakimiehen, remontti- ja sähkömiehen. Kaikki suomalaisia. Joten yhteydenpito Suomesta käsin onnistui hyvin. Meille jopa käytiin ostamassa Ikeasta valitsemamme huonekalut valmiiksi. Yhden viikon aikana ostimme periaatteessa kaikki asunnossa tarvittavat tavarat. Ja niitähän riitti.  Nyt asunto on valmis. Ainoastaan hieman terassikalusteita voisi vielä katsastella.

Asunnosta on tullut meille rakas ja lomailuun on tullut toisenlaiset kuviot. Rennommat ehkä, kun mihinkään ei varsinaisesti tarvitse lähteä. Nautimme vain olosta ihanissa puitteissa. Mies urheilee, lapset uivat ja minä fiilistelen kattoterassilla. No joo, olen minkin joskus käynyt lenkillä.

Joten käykää Koti ulkomailla -tapahtumassa. Koskaan ei tiedä, mihin se johtaa...

 

6 kommenttia

 1. Olipa kiva lukea tarina siitä, miten tulitte
  hommanneeksi loma-asunnon Espanjasta.
  Mekin olemme tutkailleet puolitosissamme
  kakkoskotia etelän lämmöstä, nyt taitaa
  olla ostajan markkinat siellä Espanjassa.
  Minua kiehtoo omassa loma-asunnossa juuri
  tuo vaivattomuus. Kaikki on perillä valmista ja
  lomasta pääsee nauttimaan kodinomaisissa
  tunnelmissa.
  Ihanaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se onkin parasta. Kaikki tarvittava löytyy, matkustamme vain käsimatkatavaroilla. Ja meillähän on tuo asunto vuokrallakin, joten saadaan vähän katettua kustannuksia. Vuokralaisia löytyy kyllä hyvin. Nyt vaan toisitoimiin, tuutte meidän naapuriksi :)

   Poista
 2. Sama täällä, puolitosissaan aina Espanjaan haaveilen. Jostain syystä näin syksyllä enemmän :) Mutta sitetn aina päädytään siihen että helpompi varata matka ja paikaakin voi vaihtaa halutessaan. Mutta silti... :) Teidän koti on niin ihana että kuume nousee heti kun kuvia katselee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan omassa tietty omat huolensa. Me ehkä hieman heittäydyttiin tähän juttuun. Mutta joskus elämässä kannattaa tehdäkin niin :)

   Poista
 3. Kiva kirjoitus, kiitos kovasti taustatiedoista! Kiinnostaisi tietää, miltä nyt tuntuu parin vuoden jälkeen, onko yhtä mukava mennä samaan, tuttuun paikkaan lomalle?

  VastaaPoista
 4. Kiitos <3. Ja kiitos juttuideasta, täytyy joku päivä laitella hieman mietteitä nykyisestä tilanteesta. Mutta noin yleisesti, ihana ja rakas paikka edelleen. Nyt on tullut mukaan enemmän myös "turistina oloa" eli kierrellään ympäri Espanjaa :)

  VastaaPoista