Kolmas adventti

Kolmas adventti. Joulu saapuu, oli tunnelma sen mukainen tai ei. Meillä on otettu viikonloppuna astetta järeämmät aseet joulun tunnelmaan. Tortut, piparit, joulumusikki soi. Kynttilöitä ja takkaa. Havuja ja kukkia.
Oma suhde joulukoristeluun on hieman ristiriitainen. Rakastan kaunista sisutusta. Mutta toistaalta ahdistun, kun en pysty samaan tunnelmaan, mitä näen ihanissa joulukuvissa sisustuslehdissä. Mutta jätän nyt omat ongelmani taka-alalle. Koristelen kotiani nyt toisenlaisesta syystä. Nyt luodaan lapsilleni ne ihanat muistot lapsuuden jouluista ja joulun odotuksesta. Laitetaa omatekemät tontut  ja koristeet, jotka ovat joka joulu. Yritetään pitää kiinni perinteistä. Jätetään muistijälkiä tuoksuista ja musiikista.Näin tänään, kolmantena adventtina. Lisää koristelua saattaa ilmaantua vielä lähempänä aattoa. Oikea kuusi ainakin. Mikään muu ei ole vaihtoehtona meille.

Ja tiedättekö. Vaikka olenkin yksinkertaisen sisustuksen kannattaja, on tässä hyvätkin puolet. Mitä enemmän joulukoristeita, niin sitä kivemmalta tuntuu, kun ne taas riisutaan. Silloin saapuu valo ja avaruus taas kotiin.
17 kommenttia

 1. Onpa kaunis postaus ja kotoisan näköistä! Joulukuu on mennyt uskomatonta vauhtia, tuntuu ettei ehdi pysähtymään hetkeksikään. Jospa jouluna sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Milla <3. Juuri sitä kaipaan tässä joulukuussa, hieman rauhaa ja aikaa rauhoittua. Mutta tiukkaa tekee :)

   Poista
 2. Oikein kauniiltahan siellä näyttää ♡
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. No hyvältähän teillä näyttää! Turha stressi pois:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Juu, yritän ja asettelen tonttuja ympäriinsä :)

   Poista
 4. Meillä joulukoristelu on melko hillittyä. Viimeiset joulukoristeet (ne lapsen tekemät) asetellaan vasta sitten, kun joulusiivous (=vähän parempi viikkosiivous) on tehty. Joulukuusen tuominen ja koristelu päättää koristeluoperaation...ja aika pian joulun jälkeen ne laitetaankin takaisin laatikkoon odottamaan seuraavaa joulua...
  Teillä on siellä jo mukavanoloista joulutunnelmaa. Oiekin tunnelmallista ja jännittävää joulun odotusta...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Teidän systeemi kuullostaa hyvälle. Meilläkin kuusi lähtee aika pikaseen joulun jälkeen :)

   Poista
 5. Ihan jouluiselta näyttää!

  Tänä vuonna en ole jaksanut innostua joulukoristelusta paljokaan. Viime vuosina olemme järjestäneet joulua sukulaisille joko aattona ja/tai pari päivää ennen aattoa ja koristellut sitä varten jo ajoissa, mutta tänä vuonna menemme kokonaan valmiisiin pöytiin muualle. Nyt kotona on vain tähti ikkunassa, pari koristetta ja hyasintit ruokapöydällä. Maalta haemme pienen kuusen ja eilen hain metsästä seinälle ripustettava "joulukarahkan", johon ripustelen jouluvaloja ja jotain koristeita. Niillä mennään tämä joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Kuulostaa kuitenkin ihanalle ja ihan jouluiselle.

   Poista
 6. Ihanaa käydä taas täällä, teillä niin kaunista! Ihania nuo kuusi-ja havupuuasetelmat. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit <3. Havut on kyllä ihan parhaita joulukoristeita.

   Poista
 7. Herkkä ja hentoinen joulupuu!
  Leppoisia päiviä teidän joulun tunnelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, samoin teille. Salaa muuten toivoin että tuo puu olisi riittänyt tänä vuonna kuudeksi. No turha toivo.

   Poista
 8. Nättejä sisustuskuvija!Tarjotin on hyvä apu asetelmien teossa.

  VastaaPoista
 9. Nättejä sisustuskuvija!Tarjotin on hyvä apu asetelmien teossa.

  VastaaPoista