Tavoitteena tasapainoinen ruokailu

Sai luettavaksi 80/20 Ruokavaliotyökirjan - Opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon. Ja tämä on ehdottomasti kirja, josta minun pitäisi ottaa oppia. Tasapaino on kyllä omalla tavallaan hallinnassa. Mutta se on kaikki tai ei mitään -tyylistä. Jonain päivänä ruoka maistuu ja toisena päivänä en taas syö juuri mitään. Pystyn myös nouduattamaan orjallisesti pitkiäkin aikoja tiettyjä ohjeita. Mutta sen jälkeen on haasteena on palaaminen normaaliin syömiseen. Ja tässä auttaa 80/20 Ruokavaliotyökirja. Ajatuksena on,että 80 % ruokavaliosta on terveellistä ja loput omien mieltymysten mukaan.

Kirja ei anna valmiita vastauksia eikä dieettiohjeita vaan antaa vinkkejä pysyvästi terveellisempään elämään. Jossa kaikkea saa syödä, mutta kohtuudella. Kirjan sivuille saa itse kirjata tavoitteita, ruokailun tarkkailua ja harrastuksia. Sekä miettiä omaa elämää, onnellisuutta sekä sitä, mistä hyvä elämä koostuu.
Siinäpä siis hieman haastetta, laittaa paperille asioita...Kirjassa on myös Mari Moilasen helppoja ja yksinkertaisia ohjeita, joista saa inspiraatiota siihen terveellisempään osaan syömistä.
 
Tänään herkuttelin ihanilla kakuilla töissä ja nyt yritänkin noudattaa sitä hieman tiukempaa linjaa loppuillan.  

Miten teillä, onko tammikuu mennyt juhlista ja liiallistista herkuista palautumiseen ja liikunnan aloittamiseen?
Vai onko ruokavalio läpi vuoden kunnossa? Jos ei, niin kannattaa lukea tämä Mia Karlssonin ja ravitsemusterapeutti Marika Venäläinen kirjoittama kirja.

* yhteistyössä Readme.fi

6 kommenttia

 1. Tämä kyllä kuulostaa kokeilemisen arvoiselta jutulta!
  Ihanaa torstai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olisi kiva päästä tasapainoon syömisen kanssa :) Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 2. On tullut liikuttua enemmän, merkitsen kalenteriin myös liikut. Ja hedelmiä olen yrittänyt syödä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvälle, hyvä sinä! Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Tuo kirja olisi mielenkiintoista itsekin lukea ja välillä on tullutkin kirjattua mitä sitä päivän aikana on tullut suuhunsa pistettyä niin huomaa että ruokavalio on kyllä vähän kateissa joskus ;) Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaaminen tai valokuvaaminen olisi kyllä mielenkiintoista, voisi hieman yllättyä syömisistään :) Tervetuloa mukaan <3

   Poista