Vuoden aloitus Espanjassa

Toivottavasti tämä vuosi on alkanut hyvin. Minulla se alkoi Espanjan lempeässä lämmössä. Ja tämän vuoden ensimmäiset jutut ovat kuvakoosteita Espanjan elämästä ja siellä tapahtuneesta. Tässä ensimmäinen osa: ruokaa, upeita auringonnousuja ja -laskuja yksi onnellinen loppu.

Aloitetaan vaikka ruualla, sitä onkin nautittu runsaasti. Torreviejan ravintoloihn emme ole koskaan pettynneet. Ruoka on aina ollut hyvää ja sitä on runsaasti. Hintataso on suht edullinen myös turistien suosimilla alueilla. Rantakadulla hyvän ruuan lisäksi ekstrana mukaan tulee upea merimaisema. Ja palvelu on aina ystävällistä.


Ja jotta pystyy nauttimaan kaikkia näitä herkkuja, täytyy käydä lenkillä. Lenkkimaastot Torreviejassa ovat ihan parhaat. Kilometritolkulla rauhallista merenrantaa. Ja jopa keskustassa pystyy lenkkeilemään hyvin. Keskustasta löytyy myös 1.5 kilometriä pitkä allonmurtaja, jota pitkin voi hyvin juosta.
Upea auringonnousu suorastaan pakottaa lähtemään lenkille. Talvella juoksukelit ovat parhaat. Tosin jouduin hieman shoppailemaan lämpimämpiä lenkkivaatteita. Pienellä topilla ei aamuisin pärjää. Mutta ei haittaa, Suomessahan niille on käyttöä.
Vierailimme myös paikallisella koiratarhalla. Sieltä ei kuivin silmin selvitty. Useat tarhalla olevat koirat on pelastettu tappotarhalta. Ja ovat nyt odottamassa omaa ihmistä ja kotia. Vaikka koiria  hoidetaan hyvin, olosuhteet eivät ole kummoiset. Varsinkin talvella yöt ovat kylmiä ja koirat palelevat ulkohäkeissä.Tarhalla on vierailuaika ja koiria pääsee katsomaa ja myös ulkoiluttamaan.

Onneksi yksi tarina sai onnellisen päätöksen. Tappotarhalta kotia etsimään pelastettu pieni Guille on saanut kodin ystäväni luota. Nyt tämä ihanuus, 1-vuotias havannankoira nauttii oman perheen ja koirakaverin seurasta.
Toinen tarina odottelee vielä päätöstään. Ihastuin tarhalla suloiseen pieneen Chipsaan. Äitikoiraan, joka urheasti yritti huonoissa oloissa huolehtia pennuistaan. Chipsa  pentuineen pääsi onneksi kotihoitoon ja nyt viimeisellä reissulla tapasin aivan sattumalta kotihoitajan meidän naapurustossa ja pääsimme häntä moikkaamaan.

Guille


Chipsa tarhalla

Chipsa kothoidossa Minean sylissä

Siellä se pieni nyt odottelee sitä omaa rakastavaa kotiaan. Voisi melkein kuvitella, että tämä olisi ollut  kohtalo, tavata Chipsa uudestaan...

Seuraavassa osassa Espanjan joulua, kuvia kodista ja muutama asukuva. 


10 kommenttia

 1. Espanja on aina niin ihana paikka käydä. Olen haaveillut, josko sieltä hankkisi joskus loma-asunnon. Kun lentoaika ei kuitenkaan ole niin pitkä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen jatkamaan haaveilua :) Lentoaika on kohtuullinen ja ilmat ovat hyvät. Nytkin tammikuussa auringossa yli 20 astetta :)

   Poista
 2. Voi mitä kuvia, upeita värejä luo auringon laskut ja nousut.
  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 3. Tuli niin kova kaipuu takaisin Espanjaan <3 Tuolla koiratarhalla en varmasti voisi käydä, koska halauaisin pelastaa jokaisen koiran <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ongelma tuon koiratarhan kanssa, mutta ei auta <3

   Poista
 4. Voisiko Chipsa muuttaa teille ;) se on suloinen!

  VastaaPoista
 5. Ihania herkkuja olet popsinut:)
  Tuonne on munkin pakko päästä, sillä maisemat ovat niin kauniita:)Onko kiva paikka myös kesällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on aika kuuma minun makuun, kevät ja syksy ovat ehkä parhaita. Mutta keskitalvellakin usein huippuilmat. Ja siellä ruoka on aina hyvää :)

   Poista