Monacon kaduilla

Terveiset ihanasta Ranskasta. Pieni loma oli hyvää vastapainona Suomen harmauteen. Lämpötila ei Ranskan Rivieralla ollut ihan huikea tähän aikaan vuodesta,  mutta aurinko näyttäytyi usein ja kevään merkkejä oli jo vahvasti näkyvissä. Kukat aloittivat kukinaansa ja auringossa oli miellyttävän lämmin. Ja ne kaikki ihanat värit ja sävyt.

Käydään kurkkaamassa ensin, miltä Monacon kaduilla näytti.


Tämän jälkeen vielä ylös vanhaankaupunkiin eli Monaco-Villeen, joka sijaitsee korkealla La Rocher -kalliolla. Okei, myönnän. Ei päästy punaisella autolla, vaan kävellen.  Poliisi muuten valvoo ylös vievää tietä, eikä sinne pääse kuin autot, jotka ovat Monacon rekisterissä. Monaco-Ville on pienen pieni kaupunginosa pastellinsävyisine taloineen, jonka tunnetuin rakennus on Palais Princier eli prinssin palatsi.
Rakkaus oli vahvasti esillä juuri ystävänpäivänä ja pääsin leikkimään hieman paparazzia, kun hääpäri saapui kirkosta.
Patsas Francois Grimaldista, joka vuonna 1297 pääsi linnan portista sisään pukeutuneena munkiksi ja  kaappasi linnan. Tästä lähtien Grimaldin suku on hallinnut Monacoa.

Yriti myös  hiukan sulautua paikallisiin uudella ranskalaisella takillani. Villakangastakki on NafNafin alelöytö eräästä ostoskeskuksesta ja sopi paikalliseen talvisäähän täydellisesti.

Monacon jälkeen matka jatkui kotiinpäin, mutta pienellä välipysäkillä. Junalla pääsee todella näppärästi kulkemaan rannikkon kaupunkeihin. Mutta tällä kertaa otimme bussin ja menimme ruokailun jälkeen juomaan kahvit pittoreskiin kylään nimeltä Villefranche-sur-Mer.

Tässä olikin yhdelle päivälle. Tosin ehdimme illalla vielä  Mouginsin kylään syömään. Kylä on tunnettu gourmee-ruuasta ja sitä me myös saimme. Mutta näistä ja monesta muusta myöhemmin.

Ranskan Riviera on ensikertalaiselle upea kokemus ja olin yllättynyt, miten paljon ehdin nähdä alle viikon kestävällä matkalla.  Tosin asiaan auttoi paljon se, että vierailin ihmisten luona, jotka olivat asuneet seudulla jo monta vuotta. Suuri kiitos heille siitä, että sain kokea tämän <3
16 kommenttia

 1. Kyllä osaakin olla kaunista <3 Ihanan moderni morsian, upea asu hänellä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morsian oli kyllä kaunis ja oli kiva bongata paikallista tyyliä :)

   Poista
 2. ihana matka sulla on ollut! Mikä huikea väri tuo veden sininen ja kirkkaus näin tähän meidän harmauteen verrattuna. Ai niin, tänään kyllä paistoi aurinko meilläkin ihanasti:) Kaunista on Monacossa, olen siellä 19 vuotiaana käynyt, mutta nyt kyllä tuli hinku uudestaan:) Luen muuten juuri kirjaa tuosta Grimaldin suvusta, joten sopivasti olen heti niin inessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla meri on jotenkin ihanan vaaleansininen <3. Kirja onkin takuulla mielenkiintoinen ja käänteitä riittää heidän suvussa.

   Poista
 3. Muistot tulvahtivat mieleeni taannoiselta Cannes, Monaco, Nizza-matkalta huhtikuussa. Monaco oli kyllä minulle pettymys, pieni ja ahdas, mutta onhan siellä kaunistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla alueella on niin paljon nähtävää ja Monaco on omalla tavallaan kyllä mielenkiintoinen nähdä. Mutta paljon siellä todellakin rakennetaan koko ajan. Itse tykkäsin eniten juuuri pienistä kylistä :)

   Poista
 4. Monaco ja Ranskan Riviera ovat upeaa seutua. Hieno postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Ihan mielettömästi katsottavaa ja niin kaunista.

   Poista
 5. Niin upeat kuvat, noista voisi teettää vaikka tauluja! olen pari kertaa päässyt työmatkan kautta semilomailemaankin tuolle suunalle Nizza-Monaco-Monte Carlo - onhan se upeata seutua, kaikki maisemat, arkkitehtuuri, ruoka ja elämänmeno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Ihan kaikki siellä. Ja aika lyhyen lentomatkan päässä, joten minunkin on päästävä uudelleen. Jospa sitten voisi olla vähän rauhallisemmin tuon kameran kanssa :)

   Poista
 6. Ranskan Riviera on ihana paikka😍 Upeita rantoja ja kivoja kaupunkeja vieri vieressä. Vaikka olen käynyt useita kertoja menisin taas uudelleen. Monaco ❤ casino 👍🏻 Menton

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon vielä minullekin jäi näkemättä, joten uudestaan on päästävä :) Ja ehkä hieman myöhemmin keväällä seuraavalla kerralla.

   Poista
 7. Kaunista <3 Tuonne täytyy päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Vahva suosistus, edulliset ja nopeat lennot ja ihan mielettömän paljon nähtävää <3

   Poista
 8. Kaunista ja värikästä -ja selvästi lämpimämmän näköistä kuin Pariisissa samaan aikaan.

  Olin 18-vuotiaana hevosenhoitajana Cagnes sur merissä 10 päivää kilpailumatkalla ja sittemmin useamman kerran Nizzassa Italian ja Ranskan messumatkojen välipysäkillä muutaman päivän kun silloisella työnantajalla oli asunto siellä. Hän hoiteli Monacossa raha-asioitaan ja minä katselin nähtävyyksiä. Oli työmatkatkin vähän rennompia takavuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hevosenhoitaja kuullostaa huippupestiltä :) Eli tuttuja seutuja sinulle. Auringossa oli ihanan lämmin ja oma matkani alkoikin myöhäisellä kuohariaamupalalla auringossa terassilla. Mutta taisi jonain päivänä sadella hieman räntääkin :) Vaikka kuvissa ei sitä näy...

   Poista