Matkalla Tallinnan ympäristössä

 Yhteistyössä Eckerö Line, Visit Tallinn, Visit Estonia ja Harjumaan matkailukeskus

Pääsin tällä viikolla tutustumaan taas hieman paremmin Tallinnaan ja Harjumaan tarjontaan. Matka alkoi uudistetulla Eckerö Linen m/s Finlandialla ja runsaalla aamiaisella. M/s Finlandian sisustusta on freesattu kivasti. Ja yksi asia ilahdutti erityisesti. Loungen yhteyteen on nimittäin avattu myös uloskäynti laivasta. Tämä tekee loungessa matkaamisen vieläki ylellisemmäksi.

Ensimmäinen kohteemme Harjumaalla oli Metsanurmen Kyläkeskus, jossa on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia. Kyläkeskus sijaitsee kunnostetussa vanhassa riihessä. Siellä meillä oli lämmin vastaanotto. Takassa paloi tuli ja pöytään katettiin maukasta lihakeittoa ja paikallisen leipomon leipää.
Seuraava kohde oli aivan erilainen eli upea Kernun kartano. Kartano ja miljöö oli talviasussakin upea ja voin hyvin kuvitella miten kaunis kartanon pihapiiri on kesällä tekojärvineen.  Kernun kartano on nykyään hotelli ja tapahtumapaikka, jossa voi järjestää esimerkiksi häitä ja juhlia. Tai varata vain upean sviitin ja nauttia ylellisestä ja rauhallisesta lomasta. Kartano on toiminut aikoinaan kouluna,  sairaalana sekä hoitokotina. Sisustus oli upeaa ja minun katseeni kiinnittyi heti värikkäisiin kalkkimaalilla maalattuihin seiniin.


Jos sinulla sattumalta on to do- tai once in a lifetime -listalla yöpyminen kartanossa, niin täällä sen voi hyvin toteuttaa. Lisää  Kernun kartanosta voit lukea Visit Estonian sivuilta, klik.

Jottei teille tulisi matkaväsymystä, niin jatketaan reissua vielä toisella postauksella myöhemmin. Tiedossa on juomaa sekä museo Tallinnassa, joka kosketti ja ehdottomasti suosittelen kaikille.

Ihania aurinkoisia talvipäiviä <3
6 kommenttia

 1. Mitä kuvia ja tuo auringonpaiste! Olipa kiva reissu ja taas tuli uusia vinkkejä ja ideoita minne suunnata, kun lahden toiselle puolelle menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Ihan uskomaattoman kaunis päivä oli ja kiva tutustua hieman Tallinnan ympäristöön. Ja joskus vielä pitää toteuttaa yöpyminen kartanossa :)

   Poista
 2. Ihanan näköinen tuo kartano! Tuolla olisi kiva piipahtaa joskus ja tehdä laajempi kartanokierros Virossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, tuo kartanon niin sinun näköinen ja oloinen paikka, tykkäisit siitä ihan varmasti <3. Virosta löytyy kyllä kaikkea ihanaa..

   Poista