Käsityöläisoluita ja historiaa Tallinnassa


Yhteistyössä Eckerö Line, Visit Tallinn, Visit Estonia ja Harjumaan matkailukeskus

Edellisessä postauksessa kierreltiin Harjumaalla ja nyt matka jatkuu. Kauniin Kernun kartanon jälkeen pääsimme tutustumaan Harjumaalla sijaitsevaan pienpanimo Õllenautiin.  Õllenaut taitaa olla yksi tunnetummista pienpanimoista Virossa ja ymmärsin, että kysyntää olisi jossain vaiheessa ollut niin paljon kun vaan olisi ehtinyt tehdä. Õllenaut on aloittanut toimintansa jo 2013. Tarina alkaa jo hieman aiemmin, kaveruksista, jotka eivät löytäneet itselleen tarpeeksi mielenkiintoisia oluita.
Hauskan raikas karviaismarjan makuinen olut Tikker.
Viimeisenä maisteluvuorossa oli täysin uusi tuttavuus eli olutkuohari. Maku oli enimmäkseen oluen, mutta erittäin hyvän sellaisen. Muutamia oluita löytyy myös Suomesta. Mutta olutskuoharia ei valitettavasti löydy meiltä, joten tätä täytyy yrittää bongata jostain seuraavalla Tallinnan matkalla. Õllenautin logo onkin muuten helposti bongattavissa ja Õllenaut on vähän kuin astronautti, löytöretkeilijä, mutta alana olut :)

Harjumaan kierroksen jälkeen oli aika palata Tallinnaan ja aivan toisenlaiseen kohteeseen eli Miehitysten ja vapauden museo Vabamuun.  Vabamussa voi tutustua Viron  lähihistoriaan. Vabamu ja tarinat vapaudesta ja sen riistosta koskettivat ja myös itkettivät. Ja jäin ihmettelemään myös sitä, miten vähän oikeastaan olen asiasta tiennyt. Sekä sitä, että samaan aikaan kun olen viettänyt Suomessa onnellista nuoruutta, on lähellä Virossa ollut aivan erilainen tilanne.

Mitä ottaisit mukaan matkalaukkuun, jos sinulla olisi vain minuutti aikaa? Harmonikan? Ompelukoneen? Ompelukone  saattoi olla tilaavievä, mutta hyvä valinta. Opelukoneella pystyi ompelemaan vaatteita. Nämä ovat kysymyksiä, jota itse ei ole koskaan tarvinnut miettiä.

Vabamua suosittelen lämpimästi kaikille Tallinnaan matkaaville. E-opas puhuu myös suomea ja näin näyttelystä saa enemmän irti. Meille tilanteen teki ehkä vielä koskettavammaksi se, että oppaallamme oli omakohtaisia kokemuksia vapaustaistelusta.
Kaiken tämän kuulemani jälkeen tuntuu uskomattomalta miten Viro on noussut, tullut trendikkääksi ja menestyväksi.

Kiitos Tallinna ja Harjumaa  uusista kokemuksita, lupaan palata pian...
4 kommenttia

 1. Minusta tuntuu, että Virosta löytää aina jotain uutta, ihan mahtava matkakohde.
  Ihana reissu teillä on olllut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virossa on kyllä niin paljon kaikkea. Kiva on kun on lähellä. Meillä oli kyllä tiivis mutta ihana matka :)

   Poista
 2. Sieltä löytyy vaikka mitä, kunhan laajentaa reviiriä Tallinnan ulkopuolelle. Me ollaan vain kerran poistuttu muualle, Pärnuun, ja se olikin viehättävä kohde.
  Teile oli kiva tilaisuus päästä tutustumaan hienoihin paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kannattaa hieman seikkailla. Pärnu onkin ihan huippukohde. Kiva reissu oli ja ihana kun pääsee vierailemaan erilaisissa kohteissa <3

   Poista