Tunnelmia Central Parkista

Belvedere Castle
New Yorkin keskuspuisto on viehättävä paikka, jossa saisi kulumaan päivän jos toisenkin kierrellen, piknikillä ja katutaiteilijoita katsellen.

Mutta koska matka-aika yleensä on aika rajallinen, me yhdistimme keskuspuiston vierailut lähellä olevien museoiden virailuihin. Ensin oli Luonnontieteellinen museo eli American Museum of Natural History. Toinen oli  Met eli  Metropolitan Museum of Art. Yhdistelmä museot ja keskuspuisto on kuitenkin aika haastava. Museot ovat aivan järjettömän kokoisia ja jo siellä kävelyä tulee todella paljon. Joten suosittelen perehtymään  myös museoiden tarjontaan etukäteen ja katsomaan itseä kiinnostavat alueet.Conservatory Water
 Voit pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan Liisa Ihmemaassa -satua. Vuokrata veneen, polkupyörän tai vaikka ratsastaa keskuspuistossa. Käydä karusellissa tai eläintarhassa. Katsella katutaiteilijoita.  Varaudu muutamalla kolikolla, koska "If I'm worth the photos taken 1'm also worth a few coins".

Ruokailu ja pieni lepotauko hoitui ihanasti Tavern on the Green ravintolassa. Ruoka oli maittavaa ja ulkoilmaterassi todella viehättävä. Ravintolassa voisi viettää juhlavammankin hetken illalla.

John Lennonin mosaiikista tehty muistomerkki ja Strawberry fields oli tietenkin nähtävä. Muistomerkki sijaitsee aivan keskuspuiston laidalla lähellä John Lennonin kuolin- ja asuinpaikkaa. 
Tässä vain pieni osa huikeasta Central Parkista. Ja vaikka kuinka haluaisi nähdä kaiken mahdollisen, niin joskus on vaan hyvä istahtaa, pysähtyä ja nauttia.

The Met

Ensimmäinen osa New Yorkin matkastamme löytyi täältä.

5 kommenttia

 1. Tuo puisto on kyllä todella suuri. Montakohan päivää saisi kulumaan tuota puistoa ja sen erilaisia alueita tutkiessa?
  Kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ❤️. Kyllä siellä varmaan viikon saisi kulumaan 😊

   Poista
 2. Kaksi museota ja Keskuspuisto yhdessä päivässä -respect! Jo yksi näistä on aika uuvuttava koluta. Mutta kaikki kyllä ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omg, ei sentään. Pitää editoida 😊. Siis yksi museo ja pala keskuspuistoa ja toisena päivänä sama 😂

   Poista
 3. Central Park oli minusta ihana paikka! Olen ajanut siellä myös tuollaisilla hevosvaunuilla exäni kanssa ja se oli tosi romanttista. Toisaalta kun menimme Guggenheimiin Keskuspuistosta juoksu kadulle suurin ja inhottavin rotta mitä olen koskaan nähnyt. Se meinasi jäädä bussin alle mutta pinkaisikin takaisin puiston suojiin pakoon. Oli myös jännää kun tulimme lentokentältä taksimme ajoi osittain Central Parkin kautta. Minulle tuli jänniä mielleyhtymä "Yksin New Yorkissa" -leffan kohtauksiin puistossa myös.

  Ihanaa, että ehditte myös museoihin! Myös Guggenheim on upea jo rakennuksena eli vahva suositus.

  VastaaPoista