Retki Vallisaareen

Kun itselläni oli yksi vapaapäivä viikolla ja muu perhe lomailee, pohdimme sopivaa päiväretkikohdetta. Pidempi autossa istuminen ei innostanut mutta onneksi omasta kotikaupungista eli Helsingistä löytyy runsaasti nähtävää ja valintamme päivän vierailukohteeksi oli Vallisaari.  Vallisaari ja Kuninkaansaari sijaitsevat aivan Suomenlinnan vieressä ja Kauppatorilta lähtevällä vesibussilla matka kestää 20 minuuttia. Tämä aiemmin Puolustusvoimien käytössä ollut saari on avattu yleisölle vasta keväällä 2016. Vallisaarella on värikäs sotilaallinen historia ja siellä on edelleen alueita, joihin ei voi mennä, koska vuoden 1937 räjähdyksen jäljiltä maastossa on räjähteitä.Vallisaaren pienestä ja erittäin kirkasvetisestä lammesta löytyi ehkä hausikin yllätys. Lammen ranta oli täynnä rapuja ja niiden touhuja pystyi seuraaman hyvin. Lammessa uinti on kielletty siellä olevien vaarallisten romujen vuoksi.

Alla vielä kartta Vallisaaresta ja Kuninkaansaaresta, josta voi hyvin hahmottaa saaret ja kävelyreitit. Aleksanterin kierros on 3 km ja  Kuninkaansaaren kierros 2.5 km. Tällä kertaa emme kiertäneet Kuninkaansaarta, ehkä seuraavalla vierailulla tutustumme paremmin Kuninkaansaareen.
Tämä retki sopii erittäin hyvin helteisiin kesäpäiviin. Merituuli vilvoittaa sopivasti ja Aleksanterin kierros kulkeen suurelta osin suurten puiden ja metsän siimeksessä varjossa.

Saarella on muutama kahvila, kelluva sauna, vierasvenesatama sekä vuokrattavia tiloja tilaisuuksiin. Myös erilaisia aktivitteetteja löytyy. Aika mielenkiintoiselta kuullostaisi yöpyminen Vallisaaressa riipumatossa.


3 kommenttia

 1. Olipa kivan näköinen saari. Kivoja pieniä kahviloita ja ruokapaikkoja. Jostain syystä luin kaikki käsinkirjoitetut ruokalistat ja ilmoitukset tässä postauksessa. Liitutaulussa ja liiduissa on vaan sitä jotain :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kyllä liitutaulut on ihania ja niin oli Vallisaaren kahvilatkin. Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 2. Kuulostaapa todella hauskalta retkeilykohteelta tuo Vallisaari. Mekin olemme miehen kanssa innokkaita reissailijoita ja tuollaiset uudet saarimatkat ovat aina mielenkiintoisia! Kiitos hyvästä kirjoituksesta mitä tuolla voi tehdä ja mitä kannattaa tehdä. Hienoja kuvia myös ja hauska että näitte rapuja myös.

  VastaaPoista