Heinäkuu Helsingissä


Heinäkuu vaihtui elokuuhun ja on aika muistella mennyttä kuukautta. Minulle heinäkuu oli hieman erilainen tänä vuonna. Yleensä olen saanut pitää siitä ainakin jonkun osan lomaa.  Tällä kertaa lomani oli kuitenkin kesäkuussa ja heinäkuun olin töissä, myös muutaman viikonlopun. Mutta toisaalta vaihtelu virkistää. Muistelen aina heinäkuussa hieman kaihoten katselleeni ystävien päivityksiä tapahtumista, kun itse olen viettänyt monta viikkoa putkeen mökillä.
Muu perhe lomaili heinäkuun, mies remontoi  suurimmaksi osaksi kotona meille isompaa punttisalia. Kun vapaata oli, nautimme kotikaupunkimme tarjonnasta.

Edellisessä postauksessa olikin juttua Vallisaaresta, siihen yhdistettiin aamukahvit kauppatorilla.


Kaivarissa pitää  käydä kävelemässä ja Helsingin Jäätelötehtään jäätelöitä maistella. Yksi pallo todellakin riittää, niin reilun kokoisia ovat nämä.
Ravintola Hampton Bay Hietalahdenrannassa puolestaan tarjosi ihana jättikatkarapusalaatin, jossa oli kerrankin tarpeeksi niitä jättikatkarapuja. Tätä pitää käydä syömässä uudemmankin kerran.Oman saaren ranta tarjosi parhaat iltauinnit ja todella lämpimän veden. Tosin kirkkaisiin järvivesiin tottuneena en tykkää uida meressä. Mutta paremman puutteesta merikin käy. Acon aurinkosuojapuikot ovat kulkeneet mukana koko heinäkuun. Ja nyt otin käyttöön myös hiusten aurinkosuojan. Yritän suojella juuri ottamaani väriä hiuksissa mahdollisimman hyvin.

Aco ja Budgie tuotteet saatu pr-näytteenä testiin.

Heinäkuun kulttuurin tarjosi Kansallismuseo ja siellä juuri tällä hetkellä oleva liikuttava ja upea Nick Brandtin valokuvanäyttely Inherit the dust. Kansallismuseo oli lasten kanssa kiva vierailukohde muutenkin, vaikka itselleni tämä valokuvanäyttely oli se "must see".  Kotiin viemisinä oli Nick Brandtin näyttelystä kertova kirja, jota myydään Kansallismuseon myymälässä.
Muutaman muun ravintolatestauksen lisäksi maistelimme Robert's Coffee Jugend -kahvilassa Gelato Factoryn ihanaa gelatoa eli tuoretta, italialaiseen tapaan tehtyä artesaanijäätelöä.  Näiden ihanien jäätelöiden lisäksi kannattaa käydä aistimassa tämän Pohjoisesplandilla sijaitsevan kahvilan ihanaa miljöötä.
Gelato Factoryn jäätelöt saatu maisteluun
Tietysti Helsingissä täytyy käydä myös lasillisella shampanjaa ja sekin tuli hoidettua ystävän kanssa yhtenä iltana.
Kotona taas olen ottanut rennosti ja nukkunut päikkärit puiden varjossa riippukeinussa.

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, meidän ihana rakas Nelson täytti 13 vuotta. Se oli tietysti suuri tapahtuma. Meillä on täysin unohdettu juhlistaa Nelsonin synttäreitä. Mutta nyt lapsemme pitivät huolen, että oikeana päivänä juhlitaan kunnolla. Ja näin tehtiinkin, Nelsonille leivotun, koiralle sopivan kakun ja kukkaseppeleiden kera <3Ihan kiva heinäkuu siis, vaikka lomaa ei ollutkaan. Helle ei haitannut ja töissä oli rauhallista. Aikaa jäi hyvin  nauttia ja fiilistellä ihanaa kesäistä Helsinkiä. Kaupunkia, jossa nähtävää, ihania ravintoloita ja tapahtumia riittää vaikka kuinka.


6 kommenttia

 1. Täällä pääkaupunkiseudulla riittää aina puuhasteltavaa, niin myös kesällä. Kaupungit olivat kyllä hiljaisia, tai ainakin täällä Espoossa oli aika hiljaista heinäkuussa.
  Voi miten upeat kuvat Nelsonista, hienoon ikään hän on jo päässyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ihan kiva että riittää puuhaa, koska aina ei voi lomailla heinäkuussa vaikka haluaisikin. Nelson on kyllä oikea vanha herrasmies, vähän ehkä vanhuudenhöppänä tosin <3

   Poista
 2. Ihana Nelson ❤️ Onnea vielä tätäkin kautta. Kesäinen Helsinki on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelson kiittää onnitteluista. Kyllä Helsinki on ihana, aina sitä ei vaan muista :)

   Poista
 3. Onnea onnea Nelson 🌺

  Helsinki on ihana kesäkaupunki, täällä on kaikkea etenkin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelson kiittää <3. Kyllä on upea, varsinkin kesällä. Ja oli toisaalta hauskaa olla olematta lomalla ja muualla heinäkuun :)

   Poista