Upea Porto

Kuvaterveiset naisten matkalta Portosta. Kaupunki oli meille kaikille uusi tuttavuus ja kun mietimme Lissabonin ja Porton välillä, valikoitui Porto elokuun matkakohteeksi sijaintinsa vuoksi. Porto sijaitsee Portugalin pohjoisosassa eli hieman ylempänä ja toiveena oli, ettei sää olisi kovin helteinen. Ilma olikin täydellinen koko matkamme ajan, lämmin mutta ei tukahduttavan kuuma ja tuuli vilvoitti kivasti. Täydellinen ilma siis tutkia Porton  pikkukujia, poiketa kalaravintoloissa ja terasseilla, shoppailla yllättäen vastaan tulevissa vaateliikkeissä ja suuremmilla ostoskaduilla.


Vaikka Porton on Portugalin toiseksi suurin kaupunki, on se helppo ottaa haltuun jalan. Meidän huoneistomme sijaitsi aivan vanhankaupungin eli Ribeiran sydämessä. Muutaman päivän Hop-on Hop-off, johon sisältyi kaksi erilaista reittiä, jokiristeily ja tutustuminen portviiniin, antoivat hyvän yleiskuvan kaupungista. Nämä riittivät mainiosti 5 päivän ajan kulkuneuvoiksi, muuten kaikki nähtävyydet, ruokailut ja shoppailu hoituivat helposti jalkaisin. Tämä on yksi tämän upean kaupungin hyvistä puolista. 
Portossa voi viettää myös rantaelämää, ranta on tosin hieman kauempana. Mutta kaupungin läpi virtaava Douro-joki antaa Portolle ihanan oman tunnelmansa. Rantakadut ovat täynnä ravintoloita ja kahviloita upealla näköalalla, niin Porton puolella kun vastarannalla Villa Nova de Gaiassa, josta löytyvät perinteiset portviinikellarit.


jkjk


Tässä pieni osa meidän Porton matkaamme. Myöhempään ajankohtaan jää ainakin upea majoituspaikkamme, jota voi lämpimästi suositella, jos suunnittelette matkaa tähän ihanaan kaupunkiin.6 kommenttia

 1. Ihania kuvia - voisi miltei harkita, mutta käydään nyt ensin Torreviejassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sinne nyt ainakin. Mutta kyllä Porto on aivan ihana paikka ja kyllähän sinä sitten sinnekin ehdit :)

   Poista
 2. Onpa ihanan näköinen paikka. Voisin hyvin kuvitella itseni istumassa rantakahvilassa ja tuuli kävisi hiuksiini ja meren tuoksu tuntuisi nenässä. Juu, oikein ihanalta näyttää siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä oli ihanaa, eli pistä unelmalistaan jatkoksi vaan :)

   Poista
 3. Oi, miten ihania kuvia! Lissabonissa ja Figueira da Fozissa käyty. Porto olisi ollut aika lähellä, mutta ei vaan ehditty. Teillä on ollut hieno loma Portossa. Ehkä joskus vielä... Kiitos kauniista kierroksesta Portossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä <3. Aika nopeasti Portoon lennähtää, joten sinne vaan pieniä ihania kujia kulkemaan :)

   Poista