Unelmaristeily jatkuu

Pressimatka/Tallink Suomi ja Silja Line Suomi

Edellisessä postauksessa aloitettiin matkaa Helsingistä Tallinnaan ja sieltä vielä Tukholmaan. Nyt keskitytään Tukholmaan ja muutamaan menovinkkiin siellä.Tukholman Abba-museo

Ensin vuorossa oli  Abba-museo, jossa pääsee tutustumaan tämän huikean yhtyeen eri vaiheisiin. Historian ja nippelitiedon lisäksi museossa pääsee myös itse laulamaan sekä tanssimaan  Agnetan, Fridan, Björnin sekä Bennyn kanssa, tosin vain virtuaalisesti, mutta lavalle kuitenkin. Sekä tietysti ottamaan hauskoja kuvia monissa lavasteissa.
Laulaminen jäi minulta väliin, mutta onneksi pääsin nauttimaan innokkaiden kanssamatkustajien huikeista lavaesiintymisistä.
Abba-museon omille sivuille pääset tästä.
Niin kuin monet nuoret,  meidänkin tytöt ovat nähneet Mamma Mia -elokuvat sekä musikaalin, joten uskoisin, että nuoremmatkin nauttivat tästä ihanasta museosta.
Terveysruokaravintola DrMatSeuraavana oli vuorossa lounas NK-tavaratalossa sijaitsevassa DrMat -ravintolassa. DrMat on pariskunnan eli Johan ja Danielle Lalin perustama terveysruokaravintola.
Daniellen tarjoillessa meille mielenkiintoisen makuisia ja epäilemättä myös terveellisiä shotteja, saimme samalla kuulla tarinaa DrMatin alkuvaiheista.
Innokaalla urheilijalla Johanilla oli aiemmin  kovia lonkkakipuja, jonka vuoksi liikunta kävi mahdottomaksi. Hän päätti, että täytyi olla jotain, mitä hän voisi tehdä oman terveytensä hyväksi ja kiinnostui ruuan vaikutuksista terveyteen. Ja saikin  ravinnolla oireet paremmiksi ja pystyi taas jatkamaan urheilua. Nyt he jakavat tätä tietoa muille ja tarjoilevat herkullisia terveysruokia DrMatissa.
Danielle kerto myös, että mausteita kannattaa käyttää, ei pelkästään maun vuoksi, vaan myös niiden terveellisyyden vuoksi. Juomissa oli käytetty esim. kaardemummaa ja mustapippuria.

DrMat on suosittu lounasravintola  sieltä voi ostaa myös kotiin heidän valmistamiaan terveysjuomia sekä muita tuotteita. Itse ostin yhden juoman kotiin tuliaiseksi. Monen shotin maisteleminen sai nimittäin ainakin oman oloni huomattavasti pirteämmäksi. Joten minut nämä ainakin vakuuttivat ihan samantien.

Ruokakin oli herkullista. Ruuissa suositaan fermentoituja vihanneksia ja esimerkiksi lohta. Sokerit  on jätetty kokonaan pois ja ruoka lisäksi gluteenitonta ja laktoositonta.
Nyt on tuliaiseksi tuotu terveysjuoma muuten nautittu ja mieleni tekee kovasti lähteä uudelle reissulle lisää terveyttä shoppailemaan.

Silja Serenadella Tukholmasta Helsinkiin


Lounaan ja pienen shoppailuhetken jälkeen oli aika siirtyä unelmaristeilyn viimeiselle laivaosuudelle eli Silja Serenadelle. Ja taas meitä hemmoteltiin ylellisillä commodore-luokan hyteilllä. Hytteihin kuuluu pääsy loungeen ja matka olikin kiva aloittaa rauhallisella kahvihetkellä. Erikoiskahvien lisäksi loungesta löytyy pientä suolaista, ihania leivoksia, smoothieita sekä hedelmiä. Loungesta löytyy muuten myös sauna, josta on upeat näkymät merellä.Ylellisiin commodoren-luoka hytteihin kuulu lisäksi myös aamiainen Bon Vivant -ravintolassa.
Loungen  saunaa emme kuitenkaan tällä kertaa käyttäneet vaan hipsimme kylpytakeissamme Sunflower Oasis yksityissaunaan ja kylpyläosastolle nauttimaan tapaksista ja kylmistä juomista sekä tietysti rentouttavista poreista.


Olipa ihana kokemus istua porealtaan lämmössä  ja katsella merelle sateen ropistessa laivan ikkunoihin.

 Ravintola Tavolàta


Rentoutuneen poreilun ja maukkaiden tapasten jälkeen siirryimme aina niin ihanaan Tavolàtaan jatkamaan herkuttelua. Jos rakastat italialaista ruokaa ja haluat ruokailla rauhassa oman seurueen kesken,  niin  on Tavolàta takuuvarmasti hyvä valinta.
Paluu Helsinkiin

 

Olipa ihan mieletön reissu. Ja taas kerran tuli todistettua, että laivamatkan voi todellakin tehdä ylellisesti ja rauhallisesti nauttien.
Helsingissä juuri ennen hytin luovuttamista ihastelin maisemaa parvekkeelta ja mielessä oli vain yksi ajatus; voi kunpa voisin lähteä vielä hetkeksi merelle, nauttia  ylellisestä hytistä, istua parvekkeella ja tuijottaa upeaa merimaisemaa.Jos siis ensimmäinen osa oli lukematta, se löytyy täältä.
Instagramin puolelta kohokohdista nimellä "unelmaristeily" löytyy myöskin muutamia videoita sekä lisää kuvia tästä risteilystä.6 kommenttia

 1. Kyllä se oli kiva olla reissussa ja tuolla Tukholmassa viihtyy aina ja tuntuu, kuin kotiin tulisi:) Ruoka oli hyvää missä vain söimmekin ja saunominen ja altaassa lilluminen skumppalasin kanssa, ei voi valittaa:D Kiva, kun sain taas tätä reissua hehkuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä taas saa 😊.Tukholma on vaan niin ihana ja tuo merellä seilailu kanssa 😊

   Poista
 2. Tuonne Abba museoon olisi kyllä ihan huippua päästä. Ihana reissu teillä on ollut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmaan tykkäisit siitä :). Ihanaa viikonloppua Outi <3

   Poista
 3. Ihanat tunnelmat. <3 Meillä kaikilla oli niin mukavaa ja tätä reissua muistellessa. Kiitos, että pääsit mukaan. <3

  Pus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, oli niin ihana kun pääsin mukaan. Tämä oli kyllä ihan jotain uutta ja kerran elämässä <3

   Poista