Ikänäkö, uhka vai mahdollisuus


Kaupallinen yhteistyö/Specsavers

Jos ei aiemmin, niin keski-iän jälkeen moni joutuu miettimään näköään. Yhtenä päivänä huomaa kaupassa, ettei enää näekään lukea purkin kyljessä olevaa tekstiä eikä aamulehdenkään lukeminen enää onnistu samalla tavalla.
On siis aika käydä tarkistuttamassa silmät sekä näkö ja mitä todennäköisemmin ostaa lasit. Näin kävi minullekin. Näkö on ollut aina erittäin hyvä, mutta ikänäkö tuli vääjämättä.

Ikänäkö tuo aina haasteita jokapäiväiseen elämään. Itselläni on usein silmälasit hukassa ja koen haasteellisena kulkea kaupungilla, jolloin en laseja tarvitse muuten, kun hetkellisesti lukeakseni jotain. Lasit myös likaantuvat koko ajan, koska niitä liikutellaan niin paljon.
Onneksi linssejä saa nykyyään  niin monenlaisia. Ensimmäiset, alla olevat  Balmainin lasit ovat syväterävät näyttöpäätelasit. Pärjään niillä hyvin kotona lukiessa sekä töissä näyttöpäätteellä. Näen näillä suhteellisen vaivattomasti myös kauas, johon en varsinaisesti  siis laseja tarvitse.Seuraavat Will I am - merkin lasit ovat toimisto -monitehot. Näilläkin pärjää hyvin kotona lukiessa sekä töissä eikä laseja tarvitse ottaa pois, kun lähtee pois työpäätteeltä.
Viimeisimmät  Scandimanian lasit ovat ensimmäiset varsinaiset monitehot. Laseissa on aivan uusi superdigital lifestyle-linssi. Linssit on suunniteltu nykypäivän tarpeisiin. Niissä on otettu huomioon se, että ihmisillä on usein kännykkä silmien alla. Näillä laseilla pystyn myös vaivatta kävelemään kaupungilla. Tämä helpottaa elämää huomattavasti, kun säästyn jatkuvalta lasien etsimiseltä.
Näistä ensimmäiset lasit ostin vuonna 2018, jokaisella kerralla myös näköni sekä silmänpaineet on tutkittu eikä näinä kolmena kertana mitään muutosta ole tapahnut näössäni. Myöskään mitään silmäsairauteen viittaavaa ei ole löydetty. Joten voin hetken olla huoletta silmieni suhteen.

Viimeisiä lasejani Specsaverilta hankkiessani minulle kerrottiin myös mahdollisuudeta käyttää piilolinssejä ikänäköön. Olin tästä innoissani, koska kaikkein hankalimmat tilanteen ikänäön kanssa koen esimerkiksi Espanjassa, kun joudun pitämään myös aurinkolaseja. Aurinkolaseilla ei näe lukea ja kaupungilla kulkiessa pitää olla monet lasit laukussa.  Mikä ihana ajatus voida kulkea matkoilla kokonainen päivä, etten etsisi lukulasejani kassista. Piilolinssit otankin kokeiluun heti seuraavalle matkalle.

Nykyiset lasini, eli kolme mainittua ovat sopineet täydellisesti heti alusta eikä tottumisaikaa ole tarvittu. Mutta vinkkinä muille  ikänäkörumbaan joutuville. Jos lasit eivät istu hyvin tai lukualue on väärässä kohdassa, niin laseja pitää ehdottomasti käydä muuttamassa kunnes ne ovat hyvät eikä vain tyytyä tilanteeseen.

Vaikka koenkin ikänäön hieman hankalaksi, on siinä hyväkin puoli. Koska olen niin vaihtelunhaluinen, niin laseilla saa helposti muutettua ilmettä ja ulkonäköä. Ja kun minulla nyt on kolmet lasit, niin ne tietysti ovat mahdollisimman eri tyylisiä. Oliko joku tietty teille  kaikkein mieluisin?


Scandimania-lasit saatu Specsaversilta

4 kommenttia