Asukuvia ja airbnb Lissabonissa

 MAC Jeans

Edellinen postaus sisälsi maisemakuvia ja tunnelmia Lissabonista. Tällä kertaa pääosassa on meidän airbnb-asunto ja muutamia asukuvia.

Kaupunkilomalla airbnb-asunnon tärkein kriteeri on sijainti.  Mutta myös asunnon varustelu ja sisustus on todella tärkeitä. Sisustuksen pystyy tarkistamaan todella hyvin tietysti esittelykuvista. Sijainti vaatiikin oudossa kaupungissa hieman työtä ja googlettamista, jotta osuisi oikeaan. 

 Meillä meni hieman myöhäiseksi asunnon varaaminen ja jäljellä ei ollut enää kovin montaa vaihtoehtoa. Mutta onneksi valinta osui aika napiin. 

Asunto sijaitsi Restauradores-aukion vieressä ja metroasema oli aivan asunnon sisäänkäynnin viressä. Myös juna-asema oli aivan vieressä ja miljöö oli kaunis (myös se juna-asema). Kävelymatkan päästä löytyi monet nähtävyydet ja kaupunki oli suhteellisen helppo ottaa haltuun ihan kävellenkin. Juna-aseman lähteisyys oli näppärä, koska kävimme junalla  tutustumassa lähialueisiin. Turisteille must-juttu on matkustaa ratikalla ja nimenomaan linjalla 28. Vaikka ajelu olikin ihan kiva, en nähnyt sitä kuitenkaan tunnin jonottamisen arvoiseksi, koska olimme tutustuneet kaupunkiin ja kauneimpiin alueisiin jo hyvin kävellenkin. Yhdellä ratikkalipulla sai matkustaa tunnin, siihen sisältyi vaihto toiseen välineeseen. Mutta samalla lipulla taas emme toisaalta päässeet takaisin, vaan ratikasta piti poistua päätepysäkillä, mennä toiseen saman numeron ratikkaan ja käyttää toinen lippu päästäksemme takaisin. Tämä tuntui hieman hassulta.

Metroa taas emme ehtineet hyödyntää kun saapuessamme. Pois lähtiessä lento oli aamuyöllä eikmetä roja kulkenut vielä silloin. Mutta taksimatka oli todella kohtuullisen hintainen. 

lissabon

Lissabon
Yllä olevat asukuvat on otettu juuri asuntomme vieressä sijaitsevalta aukiolta. Asunnon sijainti oli myös siinä mielessä näppärä, että vastapäätä löytyi myös Mango ja minulle tuli yllättävä (kuviteltu) tarve hankkia uusi pusero. Ja sieltä löytyikin kuvissa näkyvä oranssin sävyinen ohut pusero. Täydellinen matkoilla, koska ei vie tilaa juuri yhtään eikä rypisty.


airbnb Lissabon


vinho verde
Sain ennen matkaa MAC Jeansin kahdet housut testiin ja nämä osoittautuivat täydellisiksi matkalla. Mustavalkoiset Future-housut ovat odella mukavat jalassa ja ihanan monikäyttöiset. Samoin Rich Carrot-malliset farkut ovat todella joustavat ja mukavat päällä ja vaihtelua omaan pukeutumiseeni tuo hieman leveämpi malli.

Vibaen nahkakengillä taas kävelin melkein koko reissun. Kengät ovat supermukavat ja nämä olivatkin melkein ainoat, jotka sain mahtumaan leikkauksen jälkitilasta edelleen turvoksissa olevaan jalkaani. 

Ja taas kerran totesin pakanneeni aivan liikaa vaatteita. Yleensä käy niin, että käyttää niitä kaikkein mukavimpia melkein koko matkan eikä erilaisiin asuihin ole juurikaan tarvetta. Mutta tämä taitaa olla asia, jota en opi koskaan.

Alla vielä maisemakuva, joka on otettu asuntomme parvekkeelta. Näihin maisemiin ja aurinkoiseen päivään oli niin ihana herätä.


 2 kommenttia

  1. En ole minäkään tottunut, aina on liikaa vaatetta mukana. Muistan vain yhden matkan, jolloin kaikki osui nappiin, ja se oli muutaman päivän matka Palmaan. Ajankohta oli sellainen, että tiesi että pärjää yhdellä lämpimällä takilla ja sen vuoksi oli helppo pakata. Muistan myös sen, että omasta mielestäni mulla oli tosi kivat ja erilaiset asut mukana. Mutta tilanne on toinen, jos lämpötilat ovat viileämmät.
    Tuo teidän asuntonne on todella kaunis ja tyylikäs, ja muistuukin mieleen meidän Nizzan-reissumme keväällä 2020. Airbnb on erinomainen vaihtoehto hotellille, ainoa mikä puuttuu, on aamiainen - ja sehän on vain etu, kun voi aloittaa päivän tyylillä kahvilassa :)
    Sulla on kivat asut, juuri rennot ja sopivat pitkiin talsimisiin. Ihana toi Mangon paita - aina on kiva tehdä löytöjä paikan päältä!

    VastaaPoista
  2. Kiva lukea matkakertomuksia. Ja ehkä tulevana keväänä ainakin olisi toiveissa päästä käymään yhdellä matkalla. Tuo edellinen matkakertomus tuli luettua myös. Asut kauniita päälläsi ja näitä asukuvista saa itselle vinkkejä pukeutumiseen.

    VastaaPoista