Vuosi pakettiin Lissabonissa

 

Tuntui ylelliseltä päästä vielä vuoden lopuksi reissuun ja myöskin aloittaa uusi vuosi upeissa maisemissa. Jotenkin tuntuu, että vuodesta voisi tulla hyvä, jos sen aloittaa näin hulppeasti. 

Rehellisesti sanottuna en varsinaisesti suosittele matkustamista juuri nyt vallitsevan tilanteen vuoksi. Matkustamiseen liittyy aika monta stressitekijää, lisäkustannusta ja epämiellyttävyyttä. Meidän matka oli tilattu tietysti jo hyvissä ajoin, jolloin naivisti ajattelimme tilanteen olevan hyvä. No, paljonpa tiesimme silloin. Monen syyn summana päätimme kuitenkin toteuttaa tämänkin matkan Lissaboniin. Ja toisaalta itselleni matka oli pakoa arjesta, jossa tauti tulee asteen lähemmäksi.

Lissaboniin vaadittiin meidän matka-ajankohtana negatiiviset näytteet ja jo tästä aiheutuu jonkinlainen stressi. Ajat näytteenottoon pitää varata todella hyvissä ajoin ja voi unohtaa lentokentä drive in tai walk in -testauspaikat. Mutta onneksi saimme vielä viime hetkellä pari ylimääräistä aikaa, suhteellisen edullisesti ja näppärästi ja mikä parasta, negatiivisilla tuloksilla. Tämä olikin ensimmäinen kerta itselleni testissä, toivottavasti myös viimeinen. Kotitestejä sitten onkin otettu ihan varmuuden vuoksi muutamia. 

Mutta unohdetaan hetkeksi ikävät asiat ja lähdetään kuvamatkalle Lissaboniin. Kaupunkiin, jolla on niin monet kasvot. Lissabon on pittoreski, toisaalla pieni mutta toisaalla suureellinen metropoli upeine aukioineen. Joskus pilkahtaa meri purjeveneineen ja hetken päästä oletkin jo joulutunnelmissa.


sangria
jouu portugalissa


Joulun aika on niin kaunis myös täällä Lissabonissa. Kun saavuimme kaupunkiin illalla ja astuimme metrosta upeasti valaistulle aukiolle, tunnelma oli todella taianomainen.

Jos mietitte ensi vuodelle matkustuskohdetta joulun ja uuden vuoden aikaan, niin  Lissabon on varteenotettava vaihtoehto. Sääkin oli enemmän kun kohtuullinen, mutta niistäpä ei koskaan tiedä. 

Omaa sydäntäni hieman lähempänä on Porto, mutta haluan palata vielä Lissaboniin kesällä ja kokea pienet kadut, ravintolat ja fadon ilman huolen häivää.

Ja vielä Lissabonin käytännön asioihin meidän reissulla. Uuden vuoden aikaan kaikkiin ravintoloihin vaadittiin negatiivinen testitulos. Kontteja löytyi monista paikoista, mutta jonot olivat hurjat. Päädyimme siis syömään aina ulkona koska ilmat olivat lämpimät ja toisaalta majoituksemme oli airbnb. Kuri koronan suhteen oli todella tiukka, mikä oli tietysti kaikkien kannalta hyvä.

Palaan tähän reissuun vielä muutamalla postauksella. Tätä kaupunkia ei vaan saa niputettua yhteen kertaan millään. 

Ihanaa tätä vuotta ja viikonloppua  <3


 
8 kommenttia

 1. Lissabon on todella ihana kohde! Olen ollut siellä vain kerran ja silloin j'i paljon näkemättä ja kokematta. Sen värimaailma on niin hieno, puhumattakaan upeista rakennuksista. Jatkojuttuja odotellessa...
  Valoisia talvipäiviä ja ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kohde, jossa todellakin voisi viettää pidemmänkin aikaa. Ja varmasti palaan sinne vielä. Ihania pakkaspäiviä Maarit <3

   Poista
 2. Lissabon on kaunis kaupunki ja pidän monesta asiasta siellä. Esimerkiksi nuo vanhat raitiovaunut ovat kokemisen arvoisia. Alfaman kaupunginosa on myös huikea kaunis paikka. Varmaan kävittekin siellä. Juuri raitiovaunu 28 ajaa Alfaman halki. Tosin nyt kun on korona-aika siellä ei varmaan ollut samalla tavalla turisteja kuin kesällä koska silloin raitiovaunutkin olivat ihan tupaten täynnä. São Jorge-linnalta oli huikea näkymät kaupungin yli ja Bairro Alto alueella oli myös kaunista.
  Mukavaa viikonloppua Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alfaman kaupunginosa on todella viehättävä, oli meidän majoituksesta ihan kävelymatkan päässä, joten siellläkin tuli hengailtua. Raitiovaunu 28 oli tällöinkin ihan tupaten täynnä ja jonotimme siihen pitkään. Tosin omasta mielestäni ei ollut ihan jonottamisen arvoinen, ajelun olisi voinut tehdä muullakin linjalla ja Alfamaan pääsimme kävellen :). Lissabon on kyllä kaunis kaupunki, jonon täytyy palata joskus. Ihanaa loppuviikkoa <3

   Poista
 3. Onpa upean näköistä. Ihastuttavia nuo katujen ylle laitetut sateenvarjot ja (oliko ne) meduusat?!
  Kaunista viikonloppua sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meedusat oli todella ihanat ja varsinkin iltavalaistuksessa, sateenvarjot olivat baarikadulla, jossa sattuneesta syystä emme nyt hengailleet, mutta ehkä joskus palaamme kuohuvalle, koska tämä pinkki katu on kyllä huikea :)
   Ihanaa loppuviikkoa <3

   Poista
 4. Ai, että mitä kuvia. On varmasti tehnyt sielulle hyvää ja jaksaa talven yli näillä eväillä.

  Sydämellistä tätä viikkoa Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kyllä valoterapia piristää. Tosin odottelen jo innolla uutta reissuani muutaman kuukauden päästä, eli ihan talven yli ei näillä päästä ja mennä, mutta hyvään alkuun kuitenkin :) Ihanaa viikkoa Tiia <3

   Poista