Valkaisulla kaunis ja raikas hymy


granin hammas

 Kaupallinen yhteistyö PlusTerveys Granin Hammas

Oletteko miettineet hammasvalkaisua mutta sen tehokkuus ja kivuliaisuus mietityttää. Minulle ei ole aiemmin tehty valkaisua ja pohdin usein esimerkiksi sitä, valkaiseeko toimenpide oikeasti hampaita niin, että siitä on iloa vai poistaako vaan ajan saatossa tulleet tummentumat.

Nyt minulle on tehty se elämäni ensimmäinen hampaiden valkaisu ja jaan teillekin kokemukseni toimenpiteestä. Uskon, että monia asia kiinnostaa.


Granin Hammas

 Kävin hammasvalkaisussa Granin Hampaassa, jonne on muuten erittäin helppo mennä julkisilla tai omalla autolla, auton saa hyvin parkkiin aivan viereen ja juna-asemakin on ihan lähellä.  Lisäksi Granin Hammas on supersympaattinen pieni hammaslääkäriasema, jonne on oikeasti kiva mennä, vaikka vähän jännittäisikin.

Hampaiden valkaisu aloitetaan aina hampaiden kunnon tarkistuksella sekä hammaskiven poistolla. Ikenien tulee olla terveet. Kävin tässä tarkistuksessa ja hammaskiven puhdistuksessa muutamia viikkoja ennen itse valkaisua. Kaikki näytti onneksi hyvälle ja olin valmis valkaisuun. 

tehokas hammasvalkaisu

tehokas hammasvalkaisu

laservalkaisu granin hammas

Ennen valkaisua ja paikan valintaa kannattaa ottaa selvää, millä tavoin valkaisu tehdään. 

Granin Hampaassa se tehdään tehokkailla aineilla (Power whitening yf "yellow free" 40 % vetyperoksidi) ja tehostetaan laservalolla, joka tehostaa valkaisua entisestään. Laservalo onkin tieteellisissä tukimuksissa todettu ainoakin valoksi, joka pystyy tehostamaan valkaisua. Muut valolähteet pystyvät aktivoimaan hampaiden valkaisua vain hammaskiilteessä, jolloin tumma tai keltainen hammasluu jää vaalentumatta. Laservalo on tehokkuuden lisäksi myös turvallinen ja sillä saavutetaan parempi ja pysyvämpi tulos. 

Yksi valkaisukäynti sisältää kolme valkaisukierrosta. Aluksi hieman pelkäsin vihlontaa valkaisun aikana, mutta minulle sitä ei juurikaan tullut. Tämä voi toki olla yksilöllistä.  Kaikkinensa selvittiin noin tunnissa ja olo oli suhteellisen mukanava koko ajan.  Hyvänä vinkkinä voisin sanoa, että toimenpiteen aikana voi kuunnella vaikka äänikirjaa tai omaa musiikkia ja aika kuluu varmasti huomaamatta.

Tehokkaiden aineiden ja laservalon lisäksi valkaisussa todella tärkeää on oma aktiivinen ylläpito. Kannattaa ehdottomasti käyttää hammastahanaa, joka pitää yllä valkaisutulosta. Granin Hampaasta saa myös ostettua  hammastahnaa tähän tarkoitukseen, joten toimenpiteen jälkeen pääsee heti huolehtimaan raikkaan valkoisesta hymystä. Tämän lisäksi voi tehdä soodapuhdistuksen esimerkiksi 6 kk välein, tämä poistaa hampaista pintavärjäymiä.

Hampaiden valkaisu kannattaa myös sijoittaa ajankohtaan, jolloin voit pariksi päiväksi jättää syömättä ja juomatta kaikki hampaita värjääviä aiheita. Toimenpiteen jälkeen ei siis palkita itseä punaviinilasillisella.granin hammas

 Ja lopuksi niihin tuloksiin.  

Ihan ensin minun täytyy hieman valoittaa omaa hymyäni. Kuvissa ei koskaan näy hampaitani ja tähän on syynsä. Syyei ole se, että piiloittelisin hampaitani, vaikka ne eivät täydelliset olleetkaan omasta mielestäni. 

Kasvojen luusto tai lihakset on vaan sillä mallilla naamassa, että hampaat eivät näy hymyillessä. Olen nyt oikein testaillut asiaa ja joudun todellakin tekemään työtä, jotta hampaani näkyisivät. Olen myös hauskuuttanut omilla irvistyksilläni teinejä ja ollaan naurettu ihan kippurassa minun yrityksille. 

Mahtaakohan muilla olla samanlaista ongelmaa. Olen nyt oikein kiinnittänyt tähän huomiota ja ihailen aina vieressäni poseeraavia ystäviä ja heidän kauniita hampaat paljastavia hymyjään, jollaista itse en saa aikaiseksi. Alla vähän mallia yrityksestä, joka muistuttaa lähinnä irvistystä ja joissa näytän oravalta omasta mielestä. Mutta täytyyhän ne hampaatkin malliksi saada näytettyä.

 

tehokas hammasvalkaisu laserilla

tehokas hammasvalkaisu


 Jos ensimmäisellä kerralla ei saavuteta toivottua tulosta, kannattaa keskustella vaihtoehdoista ja siitä olisiko tarpeen ja mahdollista vielä toinen käsittelykerta. 

Itse olen tähän tulokseen erittäin tyytyväinen ja uskon, että raikaampi valkoinen hammasrivini on nyt kauniimpi, vaikka sitten siinä irvistyksessäni, joita varmasti myös harrastan usein.

Alla vielä vertailun vuoksi ennen ja jälkeen kuvapari. Kuvissa näkyy vielä tuki, jollaisella hampaat pysyvät esillä  toimenpiteen aikana eikä asiaan tarvitse itse kiinnittää huomiota. 

Pahoittelut hieman shokeeraavasta kuvasta, mutta näin tulosta voi aika hyvin arvioida.

granin hammas

Ihan lopuksi viellä vinkki sinne Kauniaisten suuntaan. Granin Hammas sijaitsee aivan Kauppakeskus Granin vieressä ja sieltä taas löytyy pääkaupunkiseudun ehkä ihanin kukkakauppa. Tämä kombo onkin ihan mahtava, koska hammaslääkärikäynnin jälkeen on todella ansainnut ihana kukkakimpun itselleen.

Herättikö valkaisu toimenpiteenä ajatuksia tai kysymyksiä tai onko teille omia kokemuksia jakaa aiheesta?


2 kommenttia

 1. Ihana valkoinen hymy!

  Viime kesänä valkaisutin ensimmäisen kerran. Lopulta ei tarvinnut tehdä kuin kevytvalkaisu kun hammasluuni on luonnostaan aika vaalea, mutta kyllä pienikin kirkastus valaisi hymyä!

  VastaaPoista
 2. Superhyvä tulos. Tämä muistuttaa siitä, että olisi itselläkin aika hampaiden valkaisuun.
  Sulla höpsö on ihana hymy, hymyile vaan leveästi. <3

  Pus päivään. <3

  VastaaPoista