Kaupunginosamatkailua Helsingissä

puu-vallila
 

Joskus täytyy poiketa tutuilta reiteiltä, lähteä seikkailemaan avoimin mielin ja kurkkia mitä seuraavan nurkan takaa löytyy.

Näin kerran viehättävän kuvan Puu-Vallilassa sijaitsevasta pienestä kahvilasta, Pikku-Vallillasta. Mielenkiinto heräsi ja onneksi minulla on ihania heti innostuvia ystäviä, joten päätimme tehdä päiväretken Puu-Vallilaan. Tämä on kaupunginosa, joka on itselleni melko tuntematon, mutta toisaalta alue ja vanhat puutalot ovat kiehtoneet minua. Joten sinne siis. 

Pikku-Vallilla ei pettänyt, pienen pieni kuppila on ihanan uniikki muutamine pöytineen ja ulkoterasseineen. Tarjoilijan suositteleman fazerina-kaakao maistui niin ulkona kun sisälläkin.  

Pikku-Vallilla oli ainoa suunniteltu kohde, sen jälkeen otimme googlen avuksi. Seuraavana määränpäänä oli lähistöltä löytyvä ruokapaikka. 

Päädyimme Mäkelänkadulle meksikolaista piaruokaa tarjoilevaan Chalupaan ja siellä valitsimme ravintolan suosituimman annoksen eli kana-avokado-quesadillan. Saimme ruokailla aivan rauhassa, liekö korona vielä kurittanut ravintolaa. 

Seuraavaksi mietinnässä oli kahvila. Mutta kaikki lähistön kahvilat sulkeutuivat sinä päivänä jo viiden aikaan, joten hyppäsimme ratikkaan ja Sörnäisiin Kanniston Leipomoon pistaasipullalle ja kahville.


vallila kahvilat

vallila kahvilat
Tästä  kaupunginosamatkailusta inspiroituneena kehittelimme aihetta vielä hieman lisää. Tulostimme Helsingin kartan ja sovimme, että kirjaamme viereen kaikki paikat mihin olisi kiva mennä. Karttaan voimme sitten ruksata käydyt kohteet. Tämä varmistaa sen, että varmasti toteutamme kaikki suunnitelmat.

Kohteita on kirjattu jo aika monta, joten olkaa kuulolla, lähimatkailukohteita ja vierailuvinkkejä on varmasti tulossa kesän aikana lisää. Listalta löytyy kohteita laidasta laitaan, niin Helsingin saaristoa kun Itä-Helsingin lähiöpubia...


2 kommenttia

  1. Kiva idea, sillä koluttavia paikkoja löytyy kyllä Helsingistä! Ja sovit väriesi puolestakin hyvin Puu-Vallilan ihaniin pastelliväreihin :)

    VastaaPoista
  2. Onpa idyllinen paikka. Tuosta ohi olen ajanut mutta sillä en käynyt ainakaan vielä. Täytyypä poiketa :) Puu-Vallila on idyllinen paikka!

    VastaaPoista