Espanjassa, vihdoin!

Nyt sitten päästiin Espanjan projektin pariin. Lähtötilanne on siis se, että olemme juuri saaneet avaimet asuntoon, joka on uusi ja kalustamaton ja viikon aikana asunto pitäisi saada asuttavaan kuntoon. Mieheni lähti päivää aikaisemmin ja minä ja lapset tulimme seuraavana päivänä. Ruokapöytä ja sohva oli ostettu ja haetettu Murcian Ikeasta ja toimitettu Casa Mimiin. Myös ruokapöydän tuolit oli katsottu valmiiksi, mutta tyypilliseen tapaan ne oli tietysti juuri silloin loppu, samoin sohvan päällinen. Mutta olipa paikka missä nukkua ensimmäinen yö. Lamppuja ei ollut, olin katsonut miehelleni valmiiksi "paikallisen K-raudan" eli Leroy Merlinin nettisivuilta lampun ja toivoinut, että se olisi edes siedettävä. Niin saatiin siis yksi lamppu ensimmäiseen iltaan. Lämpöä oli tietysti koko tämän projektin aikana reilusti yli 30 astetta ja meni monta päivää, kunnes ilmastointi saatiin asennettua asuntoon.Mutta ei auta valittaa.
Tässä teille nyt ensimmäisiä kuvia ihan paikan päältä, Casa Mimistä Espanjasta.Yllä olevissa kuvissa siis vähän fiilistelykuvia. Enemmän sitten kunhan saadaan kaikki paikat kuntoon. Ja muuten, mukaan on päässyt suosikkini, Living and Roomin tarjotinpöytä, mahtui mukavasti matkalaukkuun. 
Ajatuksissani tietenkin koko sisustus olisi kaunista tässä kodissa, mutta valitettavasti aika haastava asia toteuttaan, siis viikossa ja eikä itselle tutussa ymäristössä. Ja vaikka kaunista ja tyylikästä löytyy kun jaksaa etsiä, niin täytyy myöntää, ettei tyyli  kohtaa paikallisten huonekaluliikkeiden kanssa. Joten Ikea pelastaa taas. Ja muutakin haastavaa tuli vastaan. Ensimmäisenä päivänä noin klo 23 olimme vielä valitsemassa astioita ja lakanoita. Siis lasten kanssa. No, lakanat ei siis todellakaan ole samanlaisia, mitä käytämme Suomessa. Eikä astiatkaan oikein keskiyöllä katsottuna olleet juuri sitä mitä olin ajatellut. Nukkumaan olisi pitäyt päästä.  Sano siinä sitten, että ei kelpaa, kierrellään vielä jossain muualla.  Toinen ongelma oli löytää tiskirättejä. Muutaman päivän jälkeen onnellisena kannoin lähikaupasta  tiskirättiä muistuttavan pakkauksen kotiin, kastelin ja pyyhin. No, se osoittautui paremman tutkiskelun jälkeen liesituulettimen suodattimeksi :) Taidan ottaa seuraavalla kerralla omat mukaan. Suurin osa työstä on nyt siis tehty. Vielä tehdään keittiöremonttia, josta muuten olen aivan innoissani ja kerron siitä myöhemmin lisää. Muutamia hyllyjä laitellaan ja tehdään mittatilauksesta. Laitetaan vesipisteitä, kattolamppuja ja lasitetaan terassia. Nämä puuhat hoituvat muuten meidän poissaollessa ja luotettavien suomalaisten yrittäjien toimesta. Sitten se seuraava iso projekti olisikin kattoterassin eli "solariumin" kalustaminen. Tähän ei enää rahkeet riittäneet tällä kertaa.


Näihin kattoterassinäkymiin on hyvä lopettaa tällä erää ja jatkaa suunnittelua!

3 kommenttia

 1. Onpa hieno paikka! Ja aikamoinen ponnistus laittaa sisustusta viikossa. Hienosti kuitenkin olette päässeet alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen ponnistus kyllä, täytyy sanoa :) En vaan malta odottaa, että pääsen tekemään viimeisen silauksen...

   Poista
 2. Hei, onpa kiva että jätit viestin blogiini. Tiskiharjat kannattaa tuoda myös Suomesta, koska niitäkään ei tahdo löytyä kaupungista :) Muuten jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän Torren projektia.

  VastaaPoista