Kööpenhaminaa vielä

Vielä hieman Kööpenhaminaa. Kerron teille omista kokemuksista ensikertalaisena, lasten kanssa ja vielä talvisesta Köpiksestä.

Meillä oli hotelli rautatieaseman takana. Ihan hyvä sijainti, mutta silti haluaisin, että lyhyellä kaupunkilomalla hotellin sijainti olisi aivan keskustassa. Koska olimme todella myöhään varaamassa hotellia, niin vaihtoehdot olivat vähissä. Joten kannattaa siis olla hyvissä tässä asiassa.

Vaikka lämpömittari ei ollut miinuksen puolella, ilma on silti tuulen vuoksi jäätävä. Joten kaikki talvivarustus ehdottomasti mukaan. 

Suurin ja ainut suunniteltu ohjelmanumero oli tietysti Tivoli. Oman perheen lisäksi matkassa oli ystävä ja hänen tyttö. Ja senkin kokemus on opettanut, että lapset kokevat kaupunkimatkailun vielä suurempana seikkailuna, kun seurana on samanikäisiä ystäviä. 

Ja kun matkaseurana oli lapsia, niin minulle matka ei  ollut sisustuspainotteinen. Mutta mitä me siellä sitten keksittiin.

Ensimmäisen päivä meni kaupugin keskustaan tustuessa, shoppaillessa, syödessä. Nähtävyyksistä yksi oli Rundetårn. Pyöreä torni, observatorio, josta on hienot näkymät koko Kööpenhaminaan. Sieltä piti tietysti bongata Juutinrauman silta, Silta-sarjan innoittamana.Illan ohjelmana olikin sitten hieman yllättän keilausta. Keilahalli sijaitsi aivan meidän hotellin vieressä.Kaupunkia mittavammin katselimme kanaaliajelulla. Laivassa oli lämmitetty lasikatollinen tila, joten viimassa se ihan miellyttävä tapa nähdä kaupunkia. Nyhavn tuli tutuksi ainostaan tätä kautta, samoin pieni merenneito tuli myös katsastettua ainostaan ajelulla. Ja olihana se toden totta pieni, se merenneito.Kaupungin pienin talo nähtiin. Ja tuolla jossain on ne ihanat sisustuslehdissä esitellyt veneessä sijaitsevat asunnot.

Nyhavn on alue, jossa haluaisin viettää enemmänkin aikaa, sitten kesällä, lämpimällä. Mutta ihan ydinkeskustassakin löytyi tietysti ihania ravintoloita ja kahviloita. Ja tätä kahvilakulttuuria kaipailen myös Suomeen. Hämmentyneenä katsoin, kun ihmiset oikeasti istuivat ulkona kahviloissa, lämmittimien ja taljojen kanssa. Ja kaikki kahvilat olivat aivan tupaten täynnä iloisesti rupattelevia ihmisiä. Me tutustuttiin paremmin ydinkestustassa sijaitsevaan kahvila Nordeniin. Jonotettiin ja käytettiin jopa hieman kyynärpäätekniikkaa, että päästiin syömään. No ei nyt ihan. Ja voi, miten sisustajan silmä lepää näissä kahviloissa. 
Ja sitten vielä viimeisen päivä kohde. Se oli aivan ydinkeskustassa sijaitseva Ripley's Believe it or not -museo. Sieltä löytyi kaikkea ihmeellistä. Paahtoleivästä tehtyä taidetta, maailman suurinta miestä ja -nenää. Outoja eläimiä. No, kyllähän te tiedätte. Ja lopuksi yksi tyylikäs mummeli.


Sellainen oli meidän talvinen Köpis.Tarkoitus oli, että niputan nyt kaikki viimeisetkin jutut. Mutta tiedättekö, ei se vaan onnistu. Vielä tulee yksi myöhemmin. Ja siinä keskitytään sitten siihen sisustukseen.

Ihanaa viikonloppua!14 kommenttia

 1. Nuo rakennukset näyttävät ihanilta ja kuvat kahvilasta myös. Teillä selvästi oli oikein onnistunut reissu ja mikä kivointa, myös lapset olivat ilmeisen tyytyväisiä.
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Juu, on kyllä kiva nähdä lasten innostus näillä kaupunkilomilla. Ja se on niin erilaista kun on mieleistä matkaseuraa kaverista.

   Poista
 2. Hei, Kööpenhamina on ihana. Olen viettänyt siellä yhden päivän vuosia sitten elokuussa ohikulkumatkalla. Pienen merenneidon lähellä satamapuistossa oli silloin myyjäiset ja nautin siellä kupposen kahvia kakkupalan kera. Köpiksessä olisi mukava käydä vielä joskus uudestaan. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulostaa aivan ihanalle. Vaikka olikin lyhyt visiitti. Merenneitokuvan tunnelmasta voi vaan arvata ettei me oleiltu puistossa 😃. Tervetuloa lukijaksi <3

   Poista
 3. Ihana ja kaunis Köpis! <3 Mutta hei mikä tuo turkiskalahommeli on? :) Kirpsakkaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kylmyydestä kärsivä kala, joka kasvattanut itselleen turkin. Believe it or not. :)

   Poista
 4. Tahtoisin niin lähteä sisustusmatkalle Köpikseen. Viimeksi olimme koko perhe Tanskassa muutama vuosi sitten, mutta silloin vietimme aikaamme Legolandiassa. seuraavaksi voisi olla aikuisten matka. Kivoja kuvia olit ottanut sieltä. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kyllä riittää ihasteltavaa sisustuksen suhteen. Itsekin haluaisin mennä joskus kesällä ja hengailla vaan kahviloissa!

   Poista
 5. Hienot kuvat ja kiva Köpis -visiitti:) Viimeksi olen ollut siellä v.2002... Lapsena tuli oltua Köpiksessä useammekin kerran koska siellä oli sukulaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) No kivan kun on sukulaisia noin kivassa paikassa :)

   Poista
 6. Kivoja kuvia :) Köpis on aina yhtä ihana, sellainen must-kohde tasaisin väliajoin

  VastaaPoista
 7. Mukavalta kuulosti teidän reissu ja kauniita kuvia! Minä kaipaisin myös tänne koto suoomeen hieman toisenlaista kahvilakultuuria, mutta...

  VastaaPoista