Josen meze Libanonin herkut


Olen useita kertoja viihdyttänyt ystäviäni kertomuksilla omista ruokakokeiluista. Olemme nauraneet vedet silmissä ei niin onnistuneille lopputuloksille.
Tällä kertaa otin haasteeksi Josen meze Libanonin herkut -kirjan reseptit.
Viininlehtikääryleet eivät vaikuttaneet kovin haastavilta. Ja kaikki tarvittavat aineet olivat helposti ostettavissa.
Kirjan ohjeessa sanotaan, että viininlehtikääryleiden rullaaminen terapeuttista. No eipä ollut, vaan olin aivan epätoivon partaalla. En voinut millään käsittää, miten pieni viininlehti saadaan käärittyä niin, että täytteet pysyvät sisällä. Jatkoin kuitenkin sitkeästi ja laitoin edelleen pienen epäuskon vallassa rullat kattilaan kypsymään 1.5 tunniksi.Uskomatonta, mutta kääryleet pysyivät kypsennyksen aikana yhtenä kappaleena. Ne eivät olleet ehkä täydellisen näköisiä, mutta maku oli hyvä.

Kääryleiden lisäksi tein kirjan ohjeilla tabbouleh-salaatin, korianterilla maustettuja perunoita, punajuuri-fetasalaattia, hummusta ja leipää. Nämä muut olivat helppo ja nopea tehdä.

Millaiset arvostelut sain perheeltä tästä suorituksesta ja maistuiko ruoka?
Vanhemman tyttömme mielestä ruoka oli hyvää ja toivoi saavansa lisää samantyylistä ruokaa. Nuoremmalta en saanut kunnon vastausta.  Käsittääkseni myös mieheni tykkäsi. Lihaa tosin hieman kaipaili ja kyseli. No ei ollut tällä kertaa. 

Voi olla, että uskaltaudun jatkossakin kokeilemaan kirjan ohjeita.

Joten rohkeasti vaan rullailemaan viininlehtikääryleitä, jos ette vielä ole kokeillut. Koska minäkin onnistuin!
4 kommenttia

 1. Hienoa kuulla, että ohjeet toimivat.
  Kivaa sunnuntai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näyttää toimivan, vähän huonommaltakin kokilta :)

   Poista
 2. Täytyisikin kaivaa tuo kirja taas esiin, rakasta Lähi-Idän ruokaa. Lampaan marinointi Josen ohjeella oli herkullinen.

  VastaaPoista