Lundian maalaus kalkkimaalilla

Olohuoneessa ollut Lundia-hylly on kokenut vuosien varrella monia muodonmuutoksia. Tällä hetkellä olohuoneeseen on päässyt massiivisen koko seinän peittävän kirjahyllyn sijaan vain pieni hylly. Mutta muunneltavuus juuri on Lundian vahvuus. Halusin myös maalata ruskean hyllyn mustaksi.

Vakaa aikomukseni oli ostaa mattamustaa normaalia kalustemaalia. Mutta jostain syystä lähdin kaupasta taas tummanharmaan kalkkimaalin kanssa. Sitä vaan on niin helppo sutia kalusteiden pintaan ja se kuivuu nopeasti. Sopii hyvin tämmöiselle vähän malttamattomalle tekijälle.

 Vaikka maali oli tummanharmaa, tuli siitä juuri sen värinen kun halusin. Ei aivan musta mutta melkein. Pintaan laitoin vielä vahan, jota olin aiemmin ostanut. Kalkkimaalit eivät kestä käyttöä kovinkaan hyvin ilman vahaa.
Nyt metsästän vielä täydellistä pyöreää peiliä hyllyn ylle. Jostain syystä bongailen peilejä kaikkialla ja sellainen on nyt saatava.
Kivaa loppuviikkoa!


15 kommenttia

 1. Kalkkimaalia pn kyllä minunkin päästävä testaamaan. Tulipa hyllyköstä hieno ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, jos et ole kokeillut niin ehdottomasti tuunailet jotain kivaa <3

   Poista
 2. Hyvältä näyttää!

  Maalilla saa ihmeitä aikaan. Kolme vuotta sitten maalasin yli 10 v. vanhat Ikean hyväkuntoiset kirsikanväriset Billy-kaapit päältä mustaksi, sisältä valkoiseksi. Ulkonäkö muuttui huomattavasti. Ajattelin niiden saavan pari vuotta lisäaikaa. Edelleen ne ovat hyväkuntoiset ja miellyttävät silmää, joten jatkoaikaa tuli enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvälle tuo valko-musta yhdistelmä. Maalilla saa kyllä uudistettua ihanasti eikä aina halua ostaa uutta. Kivaa loppuviikkoa <2

   Poista
 3. Olipa hyvä postaus!!! Minulla olisi varastossamme Lundian hyllyjä ja niitä voisi kokeilla maalata näillä kalkkimaaleilla. Tuo vahaus olikin minulle uusi tieto. Ja hei, lopputulos oli oikein hyvä. Kannatti tehdä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Nyt vaan kokoilemaan Lundiaa ja maalaamaan. Kalkkimaalit on tosi helppoja ja anteeksiantavia, jos vähän sählää. Niin kuin minulla on tapana :)

   Poista
 4. Super kivan näköinen! Sulla kyllä silmää riittää vaikka sisustussuunnittelijan uralle ;) Muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitos, katsotaan täytyykö harkita jossain vaiheessa :) Ja muiskut takaisin <3

   Poista
 5. Kaunista! :) Terv. Lotta Lundialta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Lisää Lundian maalauksia tulossa vielä :)

   Poista
 6. Oo la laaa, en olisi enää Lundiaksi tunnistanut, hylly sai ihan uuden elämän, siitä tuli tosi kaunis. Mistä ostit maalin ja vahan?. Mun pitäisi mökillä maalata puunvärinen astiakaappi luonnonvalkoisella kalkkimaalilla ja niin ettei se maali kokonaan peittäisi pintaan. Osaisitko neuvoa? Niin kaunis koti sinulla ja nuo pioonin kukat hurmaavat <3. Toiveikasta torstaita ihanainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali on k-raudasta, luultavasti siellä vahaakin. Makin olen maalannut mökillä astiakaappia tällä maalilla. Kiitti ihanuus, torstai on toivoa täynnä ja matka kohti mummotunnelin avajaisia :) <3

   Poista
  2. Kiitos Sari tiedoista, mä palaan uudelleen kunhan joskus sinne mökille pääsen, ei oo ikinä menny näin pitkäksi mökkikauden aloittaminen. Hauskaa iltaa teille tunnelin mummoille :D

   Poista