Pieni siideripuoti


Kesä, mökkisauna ja yksi siideri. Nämä kolme kuuluvat jotenkin yhteen. Sen enempää en ollut niihin perehtynyt.
Sain kuitenkin mahdollisuuden tutustua Viron ensimmäiseen ja ainoaan käsityösiiderikauppaan Siideri Majaan. Ja  siiderin ihmeellinen maailma avautui minulle aivan uudella tavalla.


 


Me 40+ bloggaajat saimme kuulla mielenkiintoisia tarinoita siiderin valmistuksesta ja siitä mitä käsintehty siideri on. Tämä viinin ohella maailman vanhin alkoholijuoma eroaa täysin kauppojen siiderivalikoimasta. Siideriä voi valmistaa vain kerran vuodessa, kun omenat ovat kypsyneet ja niistä voi puristaa tuoretta mehua. Kaikki omenan terveelliset ainososat myös pysyvät siiderissä. Joten siideri on suorastaan terveellistä, eikä sen juominen kuulemma aiheuta päänsärkyä. Maailmalla suosittujen siiderinvalmistajien erät myydään jo ennen, kuin juomat ovat valmistuneet. Käsintehty siideri eroaa siis täysin markettien siidereistä.
Myös maku eroaa. Sen saimme huomata maisteltuamme useita siidereitä. Osassa oli myös hieman "navettamainen maku" ja tämä oudoksutti. Mutta suosikkejakin löytyi. 

Kun seurasin Siideri Majan omistajaa Kaire Jakobsonia, pystyin hyvin uskomaan hänen sanansa siitä, että siideriä juovat ihmiset ovat onnellisia ja terveitä.  Niin viehettävä personaa.


Minulla odottaa yksi tuliaispullo vielä sitä oikeaa hetkeä.

Tallinnan Siideri Majaan pääse keskustasta raitiovaunuilla 2,4. Pysäkki: Lubja. Osoite on Masina 20 ja liike on avoinna arkipäivisin. 

Nyt vaan toivon, että Kaire Jakobson laajentaisi viehättävän puotinsa Suomeen. 
Täällä olisi yksi innokas asiakas.yhteistyössä Tallink, Visittallin sekä 40+blogit7 kommenttia

 1. Siideri sopiikin kivasti saunan jälkeen juotavaksi tai viilentämään kuuman kesäpäivän jälkeen.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kuumat kesäpäivät, niitä odotellessa. Kivaa loppuviikkoa Outi <3

   Poista
 2. Kesäiltoja, mökkisaunan lämpöä ja kylmää siideriä odotellassa...

  Oli kiva tavata <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niitä juuri :) Oli kiva tavata, toivottavasti pian uudelleen <3

   Poista
 3. Mä suosittelen visiittiä Sideriaan Merimiehenkadulla. Se on pieni, ihana espanjalainen siideribaari https://sidreria.fi . Maisteletavaa riittää :)

  VastaaPoista
 4. Tykkäsin kyllä tästä vierailusta tosi paljon ja niin kuin tässä postauksessa kerrot Kaire on persoonallisuus isolla P:llä. Sinä olit onnistunut nappaamaan myös tuon siiderin lasiin kaadon, kiva kuva. Btw ostin 2 samanlaista sidukkaa kuin sullakin on, toinen maisteltiin jo ja maistui ihan yhtä hyvälle jollei paremmalle kotona. Mukavaa loppuviikkoa ystäväiseni :)

  VastaaPoista