Solo Sokos Hotel Estoria - virolaisen designin ja tarinoiden koti

yhteistyössä  Tallinna Sokos Hotellit


Sain tilaisuuden matkustaa Tallinnaan ja yöpymään Solo Sokos Hotel Estoriassa. Estoria on design-hotelli, jonka tiloissa pääsee tutustumaan tunnetuimpiin virolaisiin designesineisiin.  Estoria sijaitsee keskeisellä paikalla Viru-hotellin vieressä. Itse asiassa niin vieressä, että samasta aulasta saavutaan myös Estoriaan. Mutta jo tässä vaiheessa huomaa saapuvansa design-hotelliin. Vastaanotto on pieni eikä ruuhkaa ole. Estoriassa on 93 huonetta, jotka ovat kaikki busines-luokkaa


-
Kuvassa Kärt Kukkkurin muotoilema CUSTO-linnatuoli. Tuoli on suunnitteltu meluttomaksi paikaksi, joten tuoli sopii mainiosti lukemiseen. Kahvikupin voi asettaa pikkupöydälle. Hotellin jokaisesta lounge-tilasta löytyykin niin kahviautomaatti herkkuineen kun kirjahylly kirjoineen asiakkaiden vapaasti käytettäväksi. Kirjahylly on Jaanus Orgusaaren COMB-kirjahylly.
Myös yritit kasvavat Solo Estorian lounge-tiloissa virolaisten yrittäjien ruukuissa. Click & Grow on itsekasteleva yrittiruukku, joka huolehtii yrittien kasvusta.
Martin Saaren suunnittelema HAUS-tuoli on nimensä mukaisesti talon muotoinen, erinomaisella akustiikalla varustettu tuoli, jonne voi vetäytyä omiin oloihin.


Virolaisen Designin lisäksi hotellin jokaisesta huoneesta löytyy pieni tarina Viron historiasta. Huoneen ovesta voi lukea pieniä tietoiskuja ja näitä lukiessa saakin vierähtämään tovin.


Huoneista löytyy minibaarin lisäksi paikallisia tuotteita, joita on mahdollista ostaa. Samoin löytyy kirja Virosta "yli 100 ainutalaatuista syytä tulla Viroon. Myös kirjan voi halutessaan ostaa itselle.

Hotellin kaikki huonekalut ovat virolaista designia ja värimaailma on raikkaan kirkas.

Erityismaininnan ansaitsee ehdottomasti Solo Estorian sängyt, jotka ovat ehkä mukavimmat ja muhkeimmat, joissa olen koskaan nukkunut.

 Osassa huoneista on upea näkymä vanhaankaupunkiin. Joten tätä suosittelen tiedustelemaan varausta tehdessä.

Koska Tallinnan matkan ensimmäinen päivä oli sateinen, oli ruokailu helppoa ja vaivaton tehdä vieressä sijaitsevassa uudistetussa Amarillossa.

 Lohta ja jättikatkaravun pyrstöjä, lämpimiä kasviksia ja chimichurria, lisäksi bataattilohkoja. Maukas annos, jonka jälkeen ei  jää nälkä.Ravitsemusterapeuttien kanssa suunniteltua aamupalaa saa nauttia ylellisessä ja rauhallisessa tunnelmassa.

Viime viikolla vietettiin Tallinn Design Festivalia ja tähän liittyen hotellin aulassa oli virolaisten suunnittelijoiden pop-up-designpuoti.
Hotellista löytyy myös hauska kuvauspaikka selfielle upealla maisemalla. Sitä täytyi ehdottomasti testata.Kotimatka sujui kiireettomästi Viking XPRS laivalla shoppailen ja hytissä leväten. Lähtö Tallinnasta klo 19.30 saapui Helsinkiin ja Suomenlinnan maisemiin upeimman auringonlaskun aikaan. Myös tämä kokemus auringonlaskuja rakastavalle oli upea.


Kiitos Solo Sokos Hotel Estoria kiireettömästä ja  ylellisestä tunnelmasta ja hyvistä yöunista. Taidan palata sinne vielä uudelleen.
6 kommenttia

 1. Onpa todella kaunis ja ylellinen hotelli. Ihania nuo design tuolit ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana hotelli, tämän pidän mielessä seuraavaan kertaan. Sisustus on vaihteeksi hauskaa, kekseliästä ja värikästä ❤

   Poista
 2. Kivalta näyttää ja kyllä design-hotellin aina erottaa tavallisesta. Sellainen rauhaisa tunnelma jäi tästä postuksesta. Tallinna on aina hyvä ide:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä design on aina hyvä. Ja rahallinen tunnelma on kyllä plussaa ja varsinkin aamupalalla. Pitää lähteä joskus yhdessä ❤

   Poista
 3. Tykkäsin valtavasti tästä hotellista, sillä huoneiden värikkyys piristi mieltä. Oranssit tohvelit ja aamutakit, toki niitä oli muunkin värisenä. Aamupalakin oli erityisen hyvä. :)

  Kärt Kukkurin tuolit ja muu sisustus käytävillä kyllä tuo todella mielenkiintoisen twistin hotelliin. Kivan erilainen hotellielämys.

  Ihanaa viikkoa Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhkeat oli aamutakit ja aamupala ja se rauhallisuus. Värit oli kyllä piristäviä. Joten Estoriaa voi hyvin suositella. Aurinkoista loppuviikkoa ❤

   Poista