Vastakohtien Tallinna


Tallinna ihastuttaa aina jokaisella kerralla hieman enemmän. Solo Sokos Hotel Estoriassa yöpymiseen, josta oli juttua täällä, mahtui täydellinen aurinkoinen sunnuntai tutustua Tallinnaan taas hieman lisää.  Ja minullehan koettavaa riittää, koska en ole kovin kokenut Tallinnan matkaaja.

Ensimmäisen kerran ehdin kivuta Toompean kukkulan itäreunalle Kohtuotsan näköalatasanteelle. Kipuaminen oli ehdottomasti  sen arvoista niin maiseman kun miljöönkin vuoksi.
 

Seuraavana minulle  uutena kohteena oli  paljon puhuttu Telliskiven urbaani alue. Päätimme kävellä sinne, koska ilman oli sopivan raikas ja aurinkoinen eikä matka ole mahdoton. Rakastan katutaidetta ja Telliskiven alueelta sitä löytyy runsaasti.


Telliskiven Loomelinnak-keskuksesta löytyy virolaista designia, koruja, sisustusta ja kahviloita. Loomelinnak on rakennettu tehdasmiljööseen tyylikkäästi.


Aivan Loomelinnak-keskuksen vierestä löytyi meidän varsinainen määränpäämme eli ravintola F-hoone. Ja kyllä, sinne todella kannatti tulla. Hieman rähjäisen oloinen tehdasrakennus ja kesän jäljiltä jääneet pöydät ja tuolit eivät varsinaisesti houkutelleet sisään. Mutta sisään astuessa näkymä olikin jo todella houkutteleva. 
F-hoonesta löytyy muuten oma gin&tonic menu.  Meidän valintamme giniä, Fentimans rose lemonadea ja kuivattuja ruusunnuppuja teki aikamoisen vaikutuksen kauneudellaan ja tietysti myös maullaan. Täydellistä. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla kotona. Laivalta lähti mukaan tietysti se gini, ihka ensimmäistä kertaa elämässä. Ihan tätä juomaa varten. Ja kuivattujen ruusunnuppujen ostopaikatkin jo googlattu. Pidetään peukkuja, että onnistun saamaan edes lähelle F-hoonen tarjoamaa. Ruuaksi valitsimme mustaa pastaa katkaravuilla, pinaattikastiketta sekä chiliä. Täydellistä sekin.
Sielu ja vatsa hyvin ravittuna, hymy naamalla lähdimme kohti satamaa ja kotia.
Ihanaa katutaidetta jäi varmasti paljon näkemättä, samoin Telliskiven alueen muita ravintoloita. Mutta seuraavaan kertaan sitten.14 kommenttia

 1. Telliskivi on hauska alue. Eräällä asiakkaallani oli vuosia siten toimisto siellä, mutta alue oli ihan kuollut silloin. Vielä eivät luovan alan toimistot ja ravintoloitsijat olleet löytäneet sinne.

  F-Hooneessa olen pari kertaa syönyt, mutta GT:tä en ole siellä juonut, ihastuttavan näköinen versio. Hakaniemen hallista, etnisistä kaupoista ja Tallinnassa ainakin sataman viereisestä Rimistä löytyy ruusunnuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen alue tosiaan. En tiedä miltä näyttää talvella, onko houkutteleva. Mutta ravintolat ja kahvilat toki aina. Hei kiitti vinkistä, ruusuja täytyy saada 😊❤

   Poista
 2. Minä niin tykkään Tallinnasta. Kaunis ja monipuolinen kaupunki. Aivan upeita nuo maalaukset rakennusten seinissä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihanaa tuo taide, niitä on ihana bongata. En malta odottaa uutta reissua :)

   Poista
 3. Jopas olikin kivoja tunnelmapaloja Tallinnasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Susanna, Tallinna on ihana ja onneksi se on lähdellä :) Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 4. Ai että sä olet löytänyt kaikki suosikkipaikkani - ja ottanut niistä ihan mahdottoman hienoja ja tunnelmallisia kuvia! Tosi kiva Tallinna-postaus. Olen itse lähdössä sinne taas loppuviikolla. Tuntuu, että ei siitä saa koskaan tarpeekseen, kun joka reissulla löytää aina jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3. Näin on, ihan mahtavaa, että sinne pääsee tutkimusmatkalle aika näppärästi ja nopeasti. Ihanaa reissua sinulle <3

   Poista
 5. Tallinna on aina hyvä idea ja kun se on tuossa lähellä, niin siellä tulee kiitettävän usein käytyä:) Tuo Telliskivi pitää käydä uudestaan katsomassa, sillä tästä on jo vuosia kun siellä viimeksi kävin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä tarkistamassa, varmaan tullut uutta kivaa :)

   Poista