Berliini ensikertalaisen silmin


Vietimme perheen kanssa pitkän viikonlopun Berliinissä loppukesästä. Minulle ja lapsille Berliini oli uusi kohde ja oli mahtava päästä tutustumaan tähän monien kehumaan kaupunkiin.


Ja Berliinissähän nähtävää riittää. Koska olin siis lasten kanssa ensikertalaisia eikä Berliinin järjetöntä historiaa voinut jättää väliin, niin kiersimme kaikki mahdolliset nähtävyydet, tietysti ajan sallimissa rajoissa.
Parasta tässä matkassa taisi olla päätös lähteä walking tourille. Kävely ei ihan ensalkuun kuullostanut houkuttelevalta kovan helteen vuoksi. Olimme muutenkin kävelleet jo pitkiä matkoja, metromatkoista huolimatta. Mutta walking tour osoittautui ihan nappivalinnaksi tutustua kaupunkiin. Opas kertoi myös monia pieniä yksityiskohtia kaupungista, joita emme muuten olisi koskaan kuulleet. Walking tour alkoi sopivasti sunnuntaina aamusta, kun kadut olivat hiljaisia ja lämpötila kohtuullinen.Yllä olevassa kuvassa kadussa olevia laattoja. Laatat kertova murhatuista ihmisistä, jotka ovat kadulla asuneet. Ja näitä surullisia laattoja löytyy paljon.

Walking tourin välissä oli myös hetki nauttia kahvit ja hieman levätä. Reitti oli suunniteltu  kohtuulliseksi ja myös teinit jaksoivat hyvin kulkea matkassa. Voisin kuvitella, että kaiken tämän tiedon  myötä historian opiskelu saa uutta puhtia.


Oppaamme jakoi meille myös sähköpostiin kartan, johon hän oli merkinnyt omia suosikkikohteitaan, niin nähtävyyksiä, ravintoloita kun illanviettopaikkojakin. Joten kierros oli kaikin puolin hyödyllinen. Vahva suosistus siis tutustua uuteen kaupunkiin kävellen, oppaan kanssa. Keskustelua tulee  enemmän kun bussikierroksilla ja näin saa enemmän tietoa. Ja jos kaupungin nähtävyydet ovat jo suunnilleen hanskassa, niin näitä kävelykierroksia järjestetään myös eri teemoilla, esimerkiksi ravintoloihin painottuen.


Ehkä seuraavalla kerralla Berliinissä otamme hieman rauhallisemmin ja natimme enemmän kaupungin sykkeestä.


Aika sekalainen kuvakollaasi, mutta kertoo varmaan paljon Berliinistä. Kaupungista löytyy kaikkea mahdollista, kaunista ja rumaa, uutta ja vanhaa.

Seuraavaan kertaan jää vielä muutamia kuvia Berliinin kaduilta ja katutaiteesta, joten olkaa kuulolla, jos kaupunki kiinnostaa.9 kommenttia

 1. Hienot luvat. Veljeni on jo muutaman vuoden asunut Berliinissä, joten se kiinnostaa, mutten ole käynyt siellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Nyt ehdottomasti vierailemaan sinne, varsinkin jos sinulla on paikallinen opaskin. Sillä tavalla näkee varmasti todella paljon. Kivaa viikkoa Jael <3

   Poista
 2. Ihanat kuvat ihanasta kaupungista, jonne pitää päästä uudestaan. Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yhdellä kertaa kaupunki on kyllä liikaa, täytyy päästä rauhassa fiilistelemään myös :) Samoin, ihanaa viikkoa <3

   Poista
 3. Ihanat kuvat. Olen pari kertaa käynyt Berliinissä ja menisin mielelläni uudestaankin, se on sellainen "Euroopan New York" kauniine ja ruminekin puolineen sekä historioineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sieltä löytyy kaikkea. Toivottavasti pääsen uudestaan. Toisaalta, maailma on täynnä ihania paikkoja :)

   Poista
 4. Tytär oli juuri syyskuun alussa Berliinissä ja kehui kovasti kaupunkia. Hän sanoi ihan samaa, että pitää mennä uudestaan, koska nyt tuli liikaa juostua nähtävyyksissä ja itse kaupunki jäi kokematta. Ensi kerralla voisin kyllä lähteä mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin käy varmaan monelle, yksi kerta ei riitä :). Ehdottomasti menet mukaan sitten. Ihana viikonloppua <3

   Poista
 5. Berliini on minun "must to visit" -listalla ja näitä sinun kuvia katsoessa nousi taas matkakuume.

  VastaaPoista