Syysloma Pärnussa

Vietimme syyslomalla pidennetyn viikonlopun Pärnussa. Koska en aiemmin ole ollut Pärnussa, etukäteen hieman mietin, onko meillä tarpeeksi tekemistä tässä viehättävässä Viron kesäpääkaupungissa. Mutta onneksi huoli oli turha. Matkalla olivat kolme teinityttöä sekä me äidit ja saimme aikamme kulumaan vallan mainiosti. Syysaurinko näytti parhaat puolensa ja maisemat olivat todella upeilta. Ensimmäinen päivä meni  kaupunkiin tutustuessa ja kuvaillessa. Seuraava päivä oli varattu lasten veisipuistokäyntiin Tervise Paradisiin. Minä otin sieltä myös saunaosaston käytön vesipuiston lisäksi ja sain aikani kulumaan hyvin suosikeissani eli suolasaunassa ja höyrysaunassa rentoutuen. Ystäväni sai samaan aikaan varattua jalkahoidon. Vinkkinä voisin sanoa, että jos suunnittelee hoitoja, niin ne kannattaa varata hyvissä ajoin ennen matkaa. Ainakin Tervise Paradiis oli buukattu aivan täyteen hoitojen osalta. Myös monet kampaamot olivat täynnä. Mutta toisaalta lyhyellä matkalla on aika haastava aikatauluttaa kolmelle teinille ja kahdelle äidille kauneushoitoja.Cafe XS
Boutique Hotel Frost

Boutique Hotel Frost

Ravintola Hea Maa

Ravintola Hea Maa

Ravintola Hea Maa

Emme yöpyneet hotellissa vaan ystäväni ihanassa asunnossa. Mutta jos etsii hotellia Pärnusta, niin Boutique Hotel Frost saa minulta suositukset. Siellä istuimme hetken takkatulen ääressä aperatiiveilla.
Kaikki testaamamme rainvtolat olivat hyviä ja erityismaininnan saa  lauantai-illan valinta  Hea Maa. Onneksi  olimme tehneet ravintolaan päivällä varauksen. Ja tämä varmaan aiheellista ainakin viikonloppuisin ja kesäaikaan. Ruoka oli todella hyvää ja edullista. Muut testaamamme ravintolat olivat Cafe XS sekä sisustukseltaan modernimpi Mum Cafe. Nämä kaikki kahvila-ravintolat sijaitsevat keskustassa.

Pärnu syyslomakohteena oli siinäkin mielessä hyvä, että aikatauluissa oli paljon vallinnan varaa. Koska aikaimme oli hieman rajallinen, niin näin saimme koko lomasta kaiken irti. Laivoja Tallinnaan menee runsaasti, autolla on helppo jatkaa matkaa ja jos ei halua tulla autolla, niin myös edullisia busseja kulkee usein ja matka-aika on noin tunti 50 minuuttia.


Kaikin puolin siis onnistunut ja rentouttava syysloma Pärnussa. Ja sinne pitää ehdottomasti palata joskus myös kesällä.

Ihanaa loppuviikkoa <3

10 kommenttia

 1. Ihanan kuuloinen reissu teillä on ollut. Pitäisi useammin ottaa tuollainen pitkä viikonloppu itselleen ja rakkailleen, se piristää kummasti. Upeita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Suosittelen kyllä pieniä irtiottoja arjesta silloin tällöin. Meidän tytöt tykkää kovasti <3.

   Poista
 2. Onpa tunnelmallisia kuvia, säätkin ilmeisesti olivat suotuisat. Olen vain poikennut Pärnussa muutaman kerran, pitäisi joskus tehdä sinen muutaman päivän retki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä uskomaton auringonpaiste ja niin kaunista. Pärnussa riittää varmasti kesällä tekemistä vaikka kuinka ja syksyllä voi sitten perehtyä kaikkiin ihaniin ravintoloihin :)

   Poista
 3. Olen käynnyt Pärnussa kesällä ja se on kyllä erittäin kaunis kesäkaupunki. Suosittelen lämmöllä. Kauniita syyskuvia olet ottanut ja ilmeisesti ilmat olivat suosiolliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Kyllä säät suosivat kuvauksiin minua. Ehdottomasti täytyy käydä vielä kesälläkin. Voin hyvin kuvitella, miten ihana kesäkaupunki Pärnu on.

   Poista
 4. Olen käynyt kerran Pärnussa kesäaikaan, tai taisi olla alkukesästä, koska siellä ei ollut juurikaan turisteja. Asuimme rannalla kivassa funkkishotellissa, Rannahotell, ja sitäkin voi suositella hyvin. Sijainti ihana ja kivan kävelymatkan päässä keskustasta. Matkalla iso vehreä puisto ja puutalokaupunginosa. Tykkäsin kovasti ja ehdottomasti uuden matkan arvoinen.
  Me ei oikein löydetty kivoja ruokapaikkoja, joten kiitos näistä vinkeistä!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan niin, että sielläkin noita ravintoloita tulee koko ajan lisää, en tiedä. Mutta kerro jos olet menossa, listaan sulle hyvät paikat. Kun minulla siis tutulla asunto siellä, niin tietoa riittää :) Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 5. Olipas ihania kuvia!Pärnussa olen lomaillut pariin otteeseen ja voisin mennä vielä monta kertaa uudestaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Kyllä minäkin taidan mennä uudelleen, kesällä tällä kertaa. Ihana paikka kyllä on ja niin helppo mennä :) Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista