Sadonkorjuujuhlat


Pr-tapahtuma Juomavinkin ja 40+ blogien kutsumana

Juuri nyt puutarha tarjoilee parastaan. Meillä omenapuut ja luumupuut notkuvat satoa, kesäkurpitsaa ja porkkaanaa kypsyy kovaa vauhtia.
Lämpimiä ilmoja riittää vielä, joten nyt on hyvä aika järjestää sadonkorjuujuhlat.

Itse pääsin viettämään ihanaa sadonkorjuujuhlaa Juomavinkin  ja 40+ blogien kutsumana. Paikkana oli Pernod Ricard Finlandin upea toimisto ja terassi Helsingin kattojen yllä.  Juhlat järjestettiin nyyttärisysteemillä eli jokainen osallistuja toi mukanaan ruokaa. Osa oli jo valmiiksi valmistettua ja osa ruuista grillattiin paikanpäällä. Elokuinen päivä oli täydellinen, aurinko paistoi lempeästi ja terassi täyttyi iloisista juhlijoista ja herkullisista tarjoiluista.
Nyyttärit on kyllä ihan paras ja rennoin tapa järjestää juhlat. Tällä kertaa tapahtumaan pääsivät mukaan myös avecit ja kaikki osallistuivat ruuan tekemiseen.

Ensin aloiteltiin alkumaljalla eli Jacob’s Creekin Chardonnay Pinot Noir Brut -kuohuviinillä, focaccialla, juustoilla ja omena-inkivääri-hillokkeella.



 



Kolmen juuston lajitelman toivat juhliin Meriharakka -blogin Pirkko ja Lasse.

Ja sitten seuraavaan kattaukseen. Linkkien takaa löytyy tapahtumasta lisää juttua ja myös reseptejä illan aikana nautittuihin herkkuihin




Koska jokainen teki ruokia oman osaamisensa mukaan niin minä päädyin salaattiin, joka ei oikeastaan voi mennä pieleen. Salaattiin laitoimme vuohenjuustokuutioita, melonia rucolaa, kurkkua, tomaattia, pinjansiemeniä ja mansikoita.



Alla olevan maukkaan kalan ohje löytyy  Jurin Mieskin -blogista,

Heli-Hannelen ihanat, oman maan porkkanat, ohje löytyy täältä, Beach House Kitchen

Mikaelin Maistelun Maailma, herkullisimmat burgerit, joita olen vähään aikaan mastanut.

Outi's Life -blogin Outi oli valmistanut tacosalaattia.

Sopusointuja -blogin Maarit valmisti yrttisen perunasalaatin ja romescokastikkeen.
Lumo Lifestyle -blogin Tuuli oli valmistanut välimeren kanavartaita ja paahdettua fenkolikastiketta.

Lisäksi alkuun saimme herkutella Aromipajan Mikon sadonkorjaajan perunamunakkaasta. 

Ja kaiken ihanan ruuan ja juoman jälkeen tuli vielä jälkkäriä. Kristallikimaran Minna ja Kristallinhohtoa -blogin Krista olivat taiteilleet ihanat jälkkärit.


Olipa ihana ja herkullinen tapahtuma.
Nappasin Maarit Sopusointuja-blogista parit kuvat, jotka kertovat kaiken päivän tunnelmasta.
kuva: Maarit/Sopusointuja

kuva: Maarit/Sopusointuja
Sadonkorjuujuhlien juomina tarjoiltiin ausralialaisia viinejä, tammitynnyrissä levännyt hedelmäinen Jacob's Creek Double Barrel Chardonnay, viskitynnyrikypsennetty Jacob's Creek Double Barrel Shiraz sekä kesän uutuusrosee Jacob's Creek Le Petit Rosé.

Kaunis kiitos Helille  ja Tuulille  kun järjestitte tämän ja erityiskiitos Juomavinkille kun pääsimme viettämään tätä täydellistä sadonkorjuujuhlaa.

Ja vielä lopuksi kuva omasta avecistani Marikasta, joka on ollut luottokokkina monet kerrat mökillä ja Espanjassa. Marikalla sattui olemaan synttäripäivä, jote mikä olisikaan ollut parempi lahja ystävälle kun nämä ihanat juhlat.


 Toivottavasti saitte inspiraatiota  ja innostusta omiin sadonkorjuujuhliin näistä herkullisista ohjeista.

4 kommenttia

  1. Tämä oli kyllä yksi elokuun parhaista päivistä.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Sari ❤️

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä todella onnistunut iltapäivä, mahtava ilma, herkullista ruokaa, upeita viinejä ja hyvää seuraa!

    VastaaPoista
  3. Täydellinen 👌. Kyllä olisi toiveena, että tämä tulisi perinteeksi ❤️

    VastaaPoista