Seeking Slow


Mitä enemmän vietän vapaa-aikaa kotona, sen tärkeämmäksi itselleni on tullut kodin rauhallinen ilmapiiri. Tähän sisältyy siisteys mutta myös tietynlainen selkeys. Olen katsonut ympärilleni ja miettinyt kodin esineitä. Ovatko ne sellaisia, joilla on minulle tunnearvoa tai muuten iloa tuottavia. Jos ei niin laitan ne kiertoon.  Seinilleni haluan vain tauluja ja valokuvia, jotka herättävät muistoja ja tunteita.Kukat ovat tärkeitä ja useat maljakot ovat ostettu matkoilta ja muistuttavat kivoista hetkistä.

Kodin sisustuksen lisäksi tärkeäksi on tullut myös muita asiotia.



Vaatteet, jotka kestävät aikaa

Vaikka myönnän liian usein sortuvani shoppailemaan pikamuotia, niin minulla on myös vaatteita, joita olen käyttänyt vuosia. Esimerkiksi islantilaisneuleet, jotka on samalla myös matkamuistoja Islannista.  Neuleisiin liittyy myös muita ihania muistoja, kuten ratsastusretket Thokan kanssa. Nämä vaattet ovatkin käytössä niin pitkään, kun ne säilyvät ehjänä.  Myös  kuvan Odd Molly -neule on ollut minulla jo vuosia.



Luontoterapiaa

Löysin aiempina vuosina risukasaan heittämiäni kuivuneita narsisseja, jotka sitkeästi ovat aloittaneet uuden kasvun. Laitoin ne maasta ruukkuun ja nyt minulla on pääsiäiseksi kauniit pienet narsissit.  Vaikka tällä kasvatuksella en voi sanoa olevansa kummoinen puutarhuri, niin silti nämä pienet kasvit tuottavat ehkä aavistuksen enemmän iloa kun kaupasta juuri ostetut.

 


Digital detox

Oletteko koskaan havahtuneet siihen, että selailette sosiaalista mediaa ja huomaatte, ettei siellä ole mitään teitä kiinnostavaa, mutta jatkatte silti. Olen itse yrittäny vieroittaa itseni liialliselta sosiaalisen median käytöltä ja keskittymään enemmän esimerkiksi lukemiseen. Tämä on osoittautunut hieman haastavaksi. Mutta  tähän voi auttaa esimerkiksi se, että puhelimella on tietty paikka eikä se kulje mukaan sohvalle tai sänkyyn. Ja toisaalta ihan vaan oleminen ja  hetkellinen tylsistyminenkin on silloin tällöin tervettä.







Vaikka nämä ovat omia tavoitteita, niin täytyy myöntää, että meilläkin on vielä matkaa tähän hitaaseen elämään. Tavaraa on paljon ja joskus pyykki- ja tiskivuori kasvaa kasvamistaan. Aina silloin tällöin myös hiukan räjähtää, ovet paukkuvat ja ääni kovenee. Mutta juuri silloin on hyvä, että on oma paikka mihin paeta hetkeksi. Tai vaan avata ovi ja mennä metsään. Jos se vaan on mahdollista.

Toivottavasti olette saaneet edes pienen hetken omaa tilaa ja huolista vapaita hetkiä.
Aurinkoista viikkoa <3



6 kommenttia

  1. Tuo neule on kaunis ja kestää aikaa:)
    Kieltämättä tässä on sopiva aika hitaalle elämälle, kun kaikki on suljettu ja jollain tapaa kielletty. Mutta tylsääkin pitää elämässä olla, jotta osaa taas arvostaa sitä kivaakin eri tavalla. Se on vaan monelle kauhun paikka.
    Itse lomailen juuri ja nautin siitä, ettei ole pakko mennä minnekään. Onpahan saatu rästihommia tehtyä. kuten omenapuiden leikkaamista ja kodin siivousta. Ei aina niin ratkiriemukasta, mutta sekin on joskus vaan tehtävä:D
    Lukemisen suhteen olen aina ollut himolukija, joten se on parasta, kun illalla menee sänkyyn ja saa napata kiehtovan kirjan luettavaksi!
    Mukavaa pääsiäistä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä ihan mahtavin aika toteuttaa pieniä muutoksia elämään. Kuullostaa ihan kivalle lomalle. Ja olen kyllä vähän kateellinen niille, jotka voivat illalla ottaa kiehtovan kirjan luettavaksi. Minä nimittäin nukahdan aina samantien... :) Ihanaa pääsiäistä <3

      Poista
  2. Hyviä, aikaa kestäviä tavoitteita! Itse olen jo vuosia näihin tähdännyt mutta tehtävää on vielä aika lailla;)
    Levollista hiljaista viikkoa sinulle ja läheisillesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aina positiivista, kun on tavoitteita mihin pyrki. Minullakin matkaa kyllä aika lailla. Levollista pääsiäisstä myös sinulle <3. Minulla se taitaa mennä suojavatteissa töissä, mutta elämä on...

      Poista
  3. Ihanat kuvat 💚 Vielä on onneksi muutama lukematon kirja kotona, täytyy käydä hakemassa varmaan muutama uusi kirja kaupasta luettavaksi.

    Vapaa-aika on pysynyt aikalailla samana, mutta ravintolaruokaa poikkeusaikana taidetaan syödä enemmän kuin yleensä kun ajattelimme kerran viikossa hakea tai tilata jostain pienestä ravintolasta ruokaa kannatuksen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3. Ihana kun on aikaa lukea kirjoja, tosin ongelmastani jo mainitsin ylempänä eli nukahdan ihan samantien kun aloitan lukemisen :) Mutta kai se nukkuminenkin on sitä hidasta ja hyvää elämää. Ihanaa kun kannatatte ravintoloita, meillä on niin pitkä matka lähteä hakemaan, mutta olen kyllä vähän tutkaillut vaihtoehtoja ja muutamia jopa suht lähteltä löytyy, joten pitänee sitäkin nyt harrastaa. Ihanaa pääsiäistä <3

      Poista