Kierros vierasmajassa


Kerron teille hieman vierasmajastamme, joka on noussut arvoon arvaamattomaan yllättäin, kun käytimme sitä karanteenipaikkana. Aiempi juttu löytyy täältä.

Kun muutimme taloon aikoinaan, oli vierasmaja vielä aivan kesken. Tämän tarkoitus oli olla talon  edellisen omistajan teinitytön tulevaan käyttöön.

  Meillä se jäi vieraille tarkoitetuksi tilaksi ja alunperin oli selvää, että siellä pitäisi olla myös suihkutila. Keittiötä emme koskaan miettineet. Vieraitakin siellä on majoitettu, mutta pääsääntöisesti se on ollut minulla omana tilana. Talvisin käyttö on ollut aika vähäistä, koska rakennus pidetään pienemmällä lämmöllä. Siellä on lattialämmitys, mutta laattalattia lämpiää todella hitaasti.  Olemme asennuttaneet sinne ilmalämpöpumpun akuuttiin lämmitykseen ja se on myös kätevä kesällä kuumilla ilmoilla viilentämään tilaa.

Tervetuloa virtuaalikerrokselle vierasmajaamme eli pikkumökkiin, niin kun me sitä kutsumme. Ja pahoittelut vessakuvista, mutta menköön nekin tänä outona aikan.Kaksi viikkoa on pitkä aika oleilla tässä tilassa, mutta onhan se kuitenkin omaa kotia ja olo olikin kotoisa ja viihtyisä. Vaatekomeroon mahtuu vaatteet ja petivaatteet, pöytä tarpeeksi tilava etätyöpisteeksi. Mikro ja kahvinkeitin oli ostettu minua varten eli eivät kuuluneet vakiovarusteisiin. Ulkovaatteille naulakko pieneen eteistilaan olisi ollut hyvä ja sen täytynee lisätä vielä. Mutta avaimille löytyi oma paikka peuran sarvista.

Nyt olen palannut töihin ja täytyy myöntää, että viikonloppu tulee tarpeeseen. Työmme luonteen vuoksi ajattelin pitää tämän meidän vierasmajan edelleen hyvin varusteltuna minun tai mieheni mahdolliseen sairastumiseen ja  karanteeniin.

Mutta loppuhuipennuksena kerrottakoon, että eräs ihana työkavereini oli aiemmin usein miettinyt, että missä ihmeen leikkimökissä minä vietän naisteniltoja, kun olen kertonut pikkumökissä viettämistämme illanistujaisista. Eli tämmöisessä siis.

Ihanaa viikonloppua <3


11 kommenttia

 1. No on sulla vallan hurmaava pikkumökki! <3
  Kyllähän tuolla parin viikon karanteenin helposti viettää!
  Terkkuja täältä lockdown päivästä 19...ehkä...vai onkohan jo 20?
  Äh, kuka näitä enää laskee!
  Pojan kanssa kahden täällä nökötetään kun mies jäi Suomeen jumiin.

  Kevään valoa ja iloa päiviisi!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ikävä tilanne teillä. Tsemppiä sinne, joka päivä toivon, että tilanne alkaisi rauhoittumaan siellä suunnalla <3.

   Poista
 2. Todella seesteisen näköistä :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan tunnelmallisessa pikku mökissä sait/jouduit viettämään karanteenin. Kaunis ympäristö kuitenkin helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin totta, mietin asiaa itsekin siellä oleillessa. Eikä minulla todellakaan ollut mitään hätää ja tunnelmoin ihan hyvällä omallatunnolla :). Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Jokainen kaipaa muutenkin, normaalioloissakin, omaa rauhaa. Niin ihana 'pikkumökki' ja kauniisti laitettu - ymmärrän hyvin, että askel suuntaa sinne tuon tuosta.
  On sulla sisustajan silmää <3 Aurinkoista lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ylellistä, että on paikka mihin mennä välillä omine ajatuksineen, varsinkin kun itse talo ei ole kovin suuri. Ihanaa viikonloppua ❤️

   Poista
 5. Niin kaunista ja rauhoittavan näköistä on teidän vierasmajassa <3 Vähän tosiaan kuin nukkekoti, mutta ihan oikea minikoti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se onkin kokonaan minun käsialaa 😊. Miehelle on sitten omat ja itse suunnitellut tilat. Ihanaa viikonloppua ❤️

   Poista
 6. Tulipas taas takkakuume kun katsoi näitä kuvia. Meillä on öljylämmitin ja sähkö niin ainakin lämmityskuluja saisi sillä alemmaksi takan kauneuden lisäksi. Kiva että saitte vierasmajasta tehtyä etätyöpisteen, varmasti kiva tulevaisuuden varalle.

  VastaaPoista