Yhteistyö/uutustuotteet saatu
Nyt kun talvi on parhaimmillaan ja hiihtolomat alkaneet, ei keittiössä välttämättä haluaisi viettää kovin paljon aikaa. Hiihtolahdut kutsuvat, illat ovat jo huomattavasti valoisammat ja auringonlaskut upeita, joten ulkoilu juuri nyt on ihanaa ja sitä sallittua tekemistä.
Sain maisteltavaksi HK:n ja Kariniemen uutuuksia ja sain myös vinkiksi näihin sopivia reseptejä. Oli siis otettava keittiö haltuun ja testattava nämä uutuudet ja reseptit. Toista reseptiä olen ehtinyt jo tehdä jopa kaksi kertaa eli menee jo ihan rutiinilla ja nämä on kyllä kiva lisä nopeiden ruokien listalle. Tiedän niin tunteen, kun ei ole vaan ole mitään ideaa mitä tänään syötäisiin, joten jaan nyt teillekin nämä todella helpot ja nopeat ohjeet, jotka ovat siis HKScanin kokkien ideoimia.
Ensin mennään kreikkalaiseen tunnelmaan HK:n uutuudella eli Possu gyros.
Eräänä perjantaina töiden jälkeen oli kiva tehdä perheelle nopea ilta-ateria ja aloittaa viikonlopun vietto.
Ainekset
(3-4 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan Gyros nopea Fileesuikale 300 g
1 tomaatti
1 punasipuli
salaattia
Tsatsiki:
3 dl paksua turkkilaista jogurttia
½ kurkku
1 valkosipulin kynsi
2 rkl minttua hienonnettuna
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria
Lätyskäleipä:
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
Valmistusohje
(n. 45 min)Sekoita leivän ainekset kulhossa ja vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes taikina on sileää. Anna tekeytyä kymmenen minuuttia.
Pyörittele taikinasta kuusi palleroa ja painele ne puolen sentin paksuisiksi lätysköiksi. Paahda leivät kuumalla kuivalla pannulla tai raitaparilassa kypsiksi. Kääri kypsät leivät pyyhkeeseen, niin ne pysyvät pehmeinä ja mehevinä.
Raasta kurkku karkealla terällä ja laita raaste siivilään valumaan. Ripsauta päälle hieman suolaa, joka irrottaa nesteen tehokkaasti. Sekoita valutettu kurkkuraaste jogurttiin. Raasta joukkoon valkosipuli ja sitruunan kuorta. Mausta hienonnetulla mintulla, suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja sitruunamehulla.
Ruskista possusuikaleet kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä kauniin värisiksi.
Viipaloi tomaatti ja punasipuli. Suikaloi salaatti. Täytä leivät ja nauti
Täytyy tunnustaa, että minä ja jauhot ei olla parhaita ystäviä. Mutta nämä lätyskäleivät onnistuvat ihan varmasti jokaiselta. Mutta jos haluaa oikoa tässäkin nopeassa ohjeessa, niin esimerkiksi valmiit pitaleivät ovat todellakin ok ja jopa se tsatsikin voi olla valmis, vaikka sekin on todella helppo valmistaa ja tietysti paljon maukkaampi kuin valmiit. Mutta toisaalta esimerksi hiihtolomalla mökillä, antaa mennä vaan oikoen tällä ohjeella ja maukkaalla possulla jos siltä tuntuu.
Chipotle dressing:
1 dl majoneesia
1 dl jogurttia
1 rkl chipotle-tahnaa
1 valkosipulin kynsi raastettuna
rouhittua mustapippuria
Resepti
Sekoita dressingin ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä hetki.
Suikaloi kurkku ”spagetiksi” mandoliinilla tai veitsellä. Puolita tomaatit. Kuori ja poista kivi avokadosta. Leikkaa avokado viipaleiksi. Paista Kariniemen Kananpojan Fajitas suikaleet pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kuumiksi.
Jaa kvinoa kulhoihin. Asettele täytteet kvinoan päälle sektoreihin ja tarjoa chipotle dressingin kera.
Ja mikä parasta, ruuanlaiton jälkeen ehtii vielä hiihtoladullekin nauttimaan poikkeuksellisesta talvesta.
Ihanaa viikonloppua ja lomaa hiihtolomalaisille.
Kiitos vinkeistä ja erityisesti "lätyskäohjeesta" - menee kokeiluun. Kananpojan fahitas-suikaleita täytyy myös ostaa ja kokeilla. Juuri nyt tekee nimittäin mieli ihan hirveästi texmexiä. Hyvää sunnuntaita ♥
VastaaPoistaNam mitä herkkuja ja kiitos ohjeista. Täälläkin tehdään usein nuo leipäset itse ja tsatsiki aina. <3
VastaaPoistaIhanaa uutta viikkoa Sari. <3