Mökkikauden aloitus

 

Miten ihanaa onkaan palata taas pitkän talven jälkeen mökille, aloittaa mökkikausi ja virallisesti kesä. En osannut odottaa kovinkaan suurta sään suhteen viikonlopusta ja tiesin työmäärän olevan suuri, eli lähimme mökkiviikonloppuun runsaaseen työmäärään asennoituneena.

Työmäärä mökillä on myös keväisin suhteellisen runsas, laituri laitetaan veteen, kalusteet nostetaan talvisäilöstä ja putsataan, mökki sekä sauna siivotaan ja pihaa haravoidaan.  Kaikki on vielä vähän paljasta ja keskeneräisen tuntuista. Ja toisaalta kaiken haluaisi  kuntoon heti. Miehen kommentit "ei tänään" omiin pyyntöihin saa aikaan pientä ärsytystä ja malttamattomuuden tunnetta.

vanhat puutarhakalusteet


valkovuokotcountry pöytä

sunsetYllättäin sää oli mitän upein ja näytti Suomen kesän kaikki ihanuudet, lämmöstä ja pelityynestä järvestä salamointiin sekä sateeseen. Iltamaisema tarjoili parastaan eikä vesikään ollut enää jäätävän kylmää. Sauna tarjosi lempeät löylyt laituriepisodin jälkeen ja osa terasseista otettiin jo käyttöön.

Aamupuuro saunan terassilla tuntui ylelliseltä ja sunnuntailounas mökin terassilla niin kesäiseltä, varsinkin kun tarjolla oli uusia perunoita, silliä ja savustettua lohta.

Kaiken pakkaamisen, siirtymisen, siivoilun ja muun työntäyteisen mökkeilyn jälkeen voin taas todeta sen olevan kaiken vaivan arvoista. Hetket järvelle tuijotellen ja luontoa seuraten ovat korvaamattoman upeita. 

Näillä tunnelmilla ja kuvilla on ihana aloittaa tämän kesän mökkikausi.

2 kommenttia

  1. Ihanaa mökkikevättä ja -kesää koko teidän perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3. Nyt nautitaan kaikesta ihanasta, kukista ja tuoksuista. Ihanaa loppuviikkoa <3

      Poista