Alkukesän kohokohdat

 

Muistoihini tulee kuvavirtaa kahden vuoden takaisesta New Yorkin matkasta. Vaikka matka olikin upea elämys, muistan miettineeni silloin, etten halua lähteä enää matkalle kesäkuun alussa. Luonto on vaan niin upea juuri tänä ajankohtana. 
Ja myös Suomessa saa upeita elämyksiä. Istua ystävän kanssa kahviloissa, nauttia kaupungin tunnelmasta ja käydä taidenäyttelyssä. Nyt kun tämä kaikki on taas mahdollista.  Ilja Repinin näyttely Ateneumissa oli upea ja vierailu siellä toi todellakin mieleen aiemmat kaupunkilomat.

Näiden ihanien juttujen lisäksi olemme juhlineet tyttöjemme koulujen päätöstä ja vanhemman ylioppilaaksi pääsyä. Juhlaväki oli koronatilanteen vuoksi pieni varsinaisena juhlapäivänä. Yksi vieraista oli vanhempieni Espanjan rescue Nita. Nita saapuu aina paikalle suorastaan lentäen iloisena, mutta varmistaa ettei vaan eksy omista ihmisistä. Sen verran usein on jäänyt meille hoitoon, että katsoo paremmaksi varmistella myös oman kotiinlähdön. On niin liikuttavaa, kun pieni koditon, kadulta löydetty koira on löytänyt itselleen tärkeät ihmiset.

Siinäpä sitä muutamalle viikolle onkin jo paljon.  Kaiken muun vapaa-ajan olen käyttänyt erittäin tehokkaasti riipukeinussa kirjaa lukien tai vaan istuen ja ihaillen kauniisti kukkivia puita jja pensaita.

Nyt on ollut myös hyvää aikaa suunnitella ensi kesän kukkaloistoa. Luumupuun ja omenapuun lisäksi unelmissa olisi oma kirsikkapuu, joka aloittelisi kevään ja kesän ensimmäiset kukinnat. 

Muutama vuosi sitten istuttamani magnolia pysyi hengissä myös edellisestä talvesta, vaikka jänikset olivat hieman puuta syöneetkin. Magnolia kukkii yleensä toukokuun alussa, mutta oma yksilöni aloitteli kukintaansa vasta äskettäin ja hieman jo ehdin pelästyä, että olen menettänyt tämän kaunokaisen.

Seuraavana kukintavuorossa onkin ihana syreeni ja niiden kukinnasta ainon nauttia myös täysillä, ulkona ja sisällä maljakossa. 

Ihanaa, aurinkoista viikkoa <34 kommenttia

 1. Upeita ja ikimuistoisia kohokohtia on teidän perheellä ollut nyt alkukesästä. Onnea vielä tätäkin kautta uudelle ylioppillaalle.
  Kaunista viikkoa sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Outi <3. Alkukesä on aina niin ihanaa kaikkine juhlineen. Aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 2. Onnea vielä ylioppilaalle tätä kautta! Hieno suoritus nyt korona-aikana. Ihanan kesäisiä kuvia ja tuo rescue-koiruuden ilme < hän on suloinen! Ihana kahvilakuva - missä tuollainen helmi on? Kivaa viikonloppua ja aurinkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marjo <3. Nita on kyllä sellainen helmi koiraksi <3 Kahvilakuva on Relovesta, niin ihana paikka. Aurinkoista viikonloppua <3

   Poista