Tuoksutarinoita - kesän huumaavin kirjauutuus

 

kirja saatu

Tämän kesän kaunein ja huumaavin kirjauutuus on Mirva Saukkolan Tuoksutarinoita. Kirja kertoo tuoksujen vaikutuksesta elämäämme sekä käydään läpi tuoksujen historiaa.  Tuoksutarinoita  antaa myös vinkkejä oman tuoksun valintaan ja paljon muuta mielenkiintoista asiaa tuoksuista. Kirjan upean kuvituksen on tehnyt muotikuvittaja Olesja Hännikäinen. 

 

Itse tykkään vaihdella tuoksuja mielialan mukaan. Kirjasta löytyykin monta mielenkiintoista pientä faktaa tuoksuista. Esimerkiksi se, että Suomessa myydään  paljon pieniä hajuvesipulloja. Toisin taas on Ranskassa ja Italiassa, jossa jo teini-iässä etsitään se itselle paras tuoksu. Olisin todellakin voinut kuvitella että ranskattaret olisivat tuoksujen suhteen vaihtelunhaluisia ja kokeilisivat kaikki ihanat uutuustuoksut. Mutta tämä ominaisuus onkin meillä Suomalaisilla tuoksujen suhteen. Mielestäni saman tuoksun käyttämistä voisi verrata siihen, että syö aina samaa ruokaa.Täällä Suomessa suositut pienet tuokspullot onvat toisaalta käteviä. Valitettavasti tuoksut eivät säily ikuisesti, sillä tuoksun saadessa happea se muuttaa kemiallista koostumusta ja näin ollen myös tuoksua. Paras paikka tuoksun säilyttämiselle onkin viileä ja pimeä paikka. Useinhan haluamme pitää ne niin kauniit pullot esillä. Eikä ihme, sillä pullot itsessään ovat kuin pieniä taidoteoksia, joita ovat suunnitelleet monet mutoilulegendat. Tästä hyvä esimerkki on Shiseidon uutuustuoksu Ginza, josta kirjoitin täällä.

 "Ruusu, kukkien kunigatar, lienee kaikkien aikojen suosituin tuoksuraaka-aine"

Kaikki tuoksut, ei siis vain hajuvedet, synnyttävät muistoja ja tuovat mieleen tapahtumia ja ihmisiä. 

Tämän hetken huumaaviin tuoksu tulee ehdottomasti juhannusruusuista. Ja juhannusruusu varmaan tuo mieleen myös ihania muistoja aiemmista kesistä. Samaan kategoriaan menee takuulla syreenin tuoksu. 

uutuuskirja


tuoksu pienessä pullossa

Itselleni ehkä vahvin tuoksumuisto tulee Yves Saint Laurentin miesten tuoksusta Kouros.Tuoksumuistot tästä ovat ihania, niihin yhdistyy nuoruus, rakkaus,  lämpimät kesät, pikeepaidat ja purjehduskengät. Mutta itse tuoksu on minusta niin epämiellyttävä, että alan heti voida pahoin, kun tapaan henkilön, joka tätä tuoksua käyttää.

"Tuoksuvalintasi on onnistunut, 

mikäli se onnistuu ynnäämään ylellisyyttä ja iloa elämääsi"

Omat tuoksuihastukseni ovat usein aika puuterisia, mutta toisaalta vaihtelen usein tunnelmasta toiseen tuoksujen suhteen. Käytössä on ollut esimerkiksi klassikkotuoksu Guerlainin Shalimar. Tästä tuoksusta löytyykin kirjan sivuilta ihana tarina. Toisaalta tykkään käyttää myös raikkata tuoksuja, näistä hyvä esimerkki on Clean -tuoksusarja.

Alla vielä kuva Tuoksutarinoita -kirjan luojasta Mirva Saukkolasta ja kuvittajasta Olesja Hännikäisestä Tuoksutarinoita -kirjan julkkareista. 

Onnea vielä ihanasta kirjasta <3

kirjajulkkarit


 Ihanaa, huumaavan tuoksuvaa juhannuksen aikaa <3


Ei kommentteja