Himoshoppaajan pohdintaa


Ajattelin jakaa teille yhden kokemuksen omasta elävästä elämästä.
 Meillä on paljon tavaraa. Vaatteita (rakastan vaatteita). Ja tietysti kaksi tyttöä, joilta jää vaatteita. Kirjoja, astioita, sisustustavaraa. Olen jonkin aikaa keräillyt ja pistänyt turhaa tavaraa kasaan. Ja ajatellut vieväni ne itsepalvelukirpparille. Ja vidoin sain sen tehtyä. Monta kassillista tavaraa. Paikan vuokra oli 24 euroa viikko. 
Mikä ei suinkaan ole paha. Mutta, kun kiireellä vein tavarat juuri ennen sulkemisaikaa, niin jopa olikin sakkolappu tullut autoon. Olin unohtanut parikkikiekon kiireessä.
Neljän päivän jälkeen kävin taas järjestelmässä tavaroita ja kysyin uteliaana, kuinka paljon on ollut myyntiä. 10 euroa, siis vaivaiset 10.  Lisää en tavaraa enää viitsinyt viedä, vaan vein suosiolla viereiseen Fidaan. 

Tänään kävin hakemassa loputkin. Onneksi myyntiä oli kertynyt jo hieman enemmän. Osan tavaroista  vein taas suosiolla Fidaan. Ainakin siitä tuli hyvä mieli, meneehän se hyväntekeväisyyteen. 

Eli tilinpäätöksenä jäin tästä rupeamasta tappiolle noin 10 e. Sakko toki oli omaa tyhmyyttä. Mutta kuitenkin.

Ja mikä oli tämän tarinan opetus. Tästä lähtien mietin tarkkaan, mitä ostan. Tarvitsenko sitä todella, vai haluanko vain, koska se on ihana ja trendikäs.  Löytyykö sille paikka.  Ja olenko valmis luopumaan edellisistä.
Onneksi tämä opetus kuitenkin hieman vähensi tavaran määrää. Se on suuri asia ja olen siitä tyytyväinen. Ja to do -listalta on hävinnyt kohta "vie tavaraa myyntiin". En vie enää ja toivon, ettei sitä enää kerry. 

Että sellainen pieni tarina, näin sopivasti hulluje päivien alla. (Tässä voisi olla hymynaaman paikka.)
 Kuva on vain kuva. Ja kukkiin voi muuten tuhlata hyvällä omallatunnolla...11 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Eikö olekin. Tosin tämä tavara kertyi ehkä jo vuosia sitten. Mutta nyt enemmän tiedostaen hankintoja :)

   Poista
 2. Hyvä päätös. Meillä onneksi menee lastenvaatteet suoraan kiertoon, joten niitä ei jää tänne nurkkiin pyörimään ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä meilläkin on onneksi kaksi kierrosta kun menevät vielä pikkusiskolle. Ja joskus muuten menee mun pieneksi jäänet jo lapselle :)

   Poista
 3. Tunnistin myös itseni tuosta, päätöksesi on loistava. Blogissani on sinulle haaste, piipahdappa katsomaan <3 ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
 4. Hyvä sinä ja täälläkin kyllä pari kertaa vuodessa käydään kirpparilla, mutta on siinä kova homma. Hullareille tuumin että en mene lainkaan, mutta tänään kuitenkin sattuneista syistä joudun hyvin lähelle hullareita, josko siis hieman vaan pistäytyisin. ;)

  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä kova homma, päästä eroon kaikesta roinasta. Nyt kyllä täytyy myöntää että itsekin olin tänään. Mutta vain sen takia, että siellä oli iittalan hylly, joka oli mökille hankintalistalla muutenkin. Siis tarpeellista :) Ja samoin <3

   Poista
 5. Hyvää pohdintaa! Itsekin pyrin nykyään harkitsemaan kahteen kertaan
  ennen kun teen esim. uusia vaatehankintoja.
  Hullut Päivät kierrän kaukaa, ettei tule tehtyä hulluja ostoksia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Tai hulluille vain jos täsmähakea jonkun hankintalistalta :)

   Poista