Viinitilamatkailua

Suomen kevät näyttää vaihteeksi aika harmaalta, joten nyt on hyvä aika taas käydä virtuaalimatkalla Ranskassa. Vuorossa Lorgues ja  viinitila Château de Berne. Viinitilan lisäksi tilalta löytyy hulppea hotelli sekä ravintola ja myymälä. Myymälästä voi ostaa tilan viinejä sekä muita herkkuja sekä sisustustuotteita.

Olimme varanneet etukäteen viinitilakierroksen, joka kesti tunnin ja sen jälkeen kolmen viinin maistelun. Hinta tälle oli noin 15 euroa/henkilö.


Päivä oli tosi kiva. Hyvää ruokaa ja juomaa, upeita maisemia sekä mielenkiintoinen kierros viinitilalla ja sain  lisää tietoa viininvalmistuksesta.

Lisänä tietysti kaikki muut ihanat maisemat, jotka matkalla tulivat vastaan.

Minua odottelee viinikaapissa tilan rose-viini. Mutta luulen, että viinin avaaminen vaatii hieman auringon lämpöä maistuakseen samalle kun Ranskassa. Joten sitä odotellessa...


10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Paikka oli aivan ihana, olisipa joskus kiva yöpyö heidän hotellissaan :)

   Poista
 2. Ihanan näköinen paikka! Siitä on aika monta vuotta kun olen käynyt viimeksi viinitilalla. Ihania nuo lampaat ja hauska on myös se possun näköinen (?) patsas, joka istuu leppeästi. Kivaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ihan ensimmäinen kokemus. Mutta ihana sellainen :) Possu on villisika, joita sielläpäin kuulemma liikkuu :) Kivaa viikkoa <3

   Poista
 3. Viinitilavierailut ovat aina kivoja. Ja siellä missä viljellään viiniä, on myös kaunista ja hyvää ruokaakin on tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se taitaa olla. Joskus ehkä uudestaan roadtrip tuolle suunnalle. Kivaa viikkoa <3

   Poista
 4. Oih, mikä retki. Upeat kuvat! Kävimme perheen kanssa syksyllä retkellä Torresin viinitilalla. Oli kyllä elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Varmaan ollut teilläkin ihana matka. On kyllä mielenkiintoista käydä katsomassa, miten ja missä viini valmistuu :)

   Poista
 5. Aivan ihanan näköinen paikka. Kiva myös kuulla, että tällaisia kierroksia ja maistiaisia järjestetään noin kohtuuhintaan. Moni pääsee siis tästä miljööstä nauttimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan yksityisen esittelyn saimme tuohon hintaan. Ja oli mielenkiintoinen vierailu kyllä :)

   Poista