Kesän ainoa mökkiremontti

Meillä on takana kesäloma, jollaista ei vielä ole ollut koskaan. Nimittäin mökin remonttivapaa kesäloma. Ainoa muutos tämä vuoden aika on ollut uudet isommat ikkunat ja uusi sisäänkäynti. Samalla vanhan sisäänkäynnin yhteydessä ollut terassi suljettiin yhdeltä kulmalta, joten terassi hieman suureni.

Nämä muutostyöt tehtiin jo talvella, joten oli todella ylellistä aloittaa lomailu ilman remonttimiehiä.

Uusi sisäänkäynti toteutettiin tilaan, jossa olisi alukuperäisen suunnitelmaan mukaan ollut wc. Siinä käytössä tila ei koskaan ole ollut. Meidän käsissä sitä poistettiin ovi  ja laitettiin pöytä tietokoneelle. Ja nyt siis viimeisin muutos oli se, että siitä tuli eteinen ja uusi sisäänkäynti.
Eteinen on ollut yhden kesän kokemuksen perusteella kyllä ehdottoman hyvä päätös. Lapsiperheessä mökillä riittää kenkiä ja takkeja.
Naulakko löytyi autotallista ja on aitoa retroa. Maalasimme vain sen valkoiseksi. Mielestäni on kuin tehty tähän tilaan.

Yllä olevasta kuvasta näkyy terassin kulmaa. Tämä osa oli aiemmin auki ja siitä oli käynti alas kesäkeittiöön ja ulkovessaan. Nyt  terassilta on kulku ainoastaan toiselta puolelta.

Yläterassia tulee käytettyä nyt enemmän, kun ei ole niin paljon läpikulkua eikä kenkäkasoja. Ja sieltä on muuten aivan huikeat näkymät järvelle.


Eteistä ei käsittääkseni kovin monessa vanhemmassa mökissä ole. Miten teillä muilla mökkeilijöillä, onko teillä eteinen vai käynti suoraan johonkin muuhun tilaan? Olisi kiva lukea muiden ratkaisuja.
9 kommenttia

 1. Katsoin, että on kauniisti tehty portaat mökillenne. Meillä on ihan omassa normitalossamme ongelmana portaat ja terassit (2 kpl), joihin pitäisi tehdä betonin päälle jotain puusta tai laatoista. Hyvä väri tuo tumma harmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaita täällä riittää ja valitsimme tummanharmaat sävyn kun uudet ja vanhat portaat halusimme yhtenäisen näköisiksi. Kivaa loppukesää ja terassi suunnittelua :)

   Poista
 2. Eteinen näyttää toimivalta ja todella kotoisalta ja tuolla terassilla olisi kiva istuskella iltateellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteinen on kyllä tarpeen ja terassilla on monet illat ihailtu maisemaa <3.

   Poista
 3. Näyttää toimivalta ja varmasti on myös sitä luonnossa. Eteiset ovat monissa mökeissä vähän sellaisia sumppuja mutta teidän näyttää hyvältä.
  Mukavaa viikonloppua ja rapsuja Nelsonille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapsut annettu, tuossa jaloissa pötköttelee 😊 Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Kyllä eteinen helpottaa järjestyksen pitoa. Arkkitehti-isäni mökissä oli aiemmin kätevä eteinen, mutta remontin yhteydessä hän poisti sen, joka oli mielestäni outo ratkaisu. Nyt mekin perinyt veljeni vaimoineen pähkäilee ulkovaatteiden kanssa ja pitää niitä vierashuoneen sängyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä hieman outo ratkaisu kieltämättä. Mökillä kyllä riittää säilytettävää ja minua ainakin häiritsee epämääräiset kasat 😊

   Poista
 5. Me itseasiassa ajateltiin tehdä eteinen meidän mökille, tällä hetkellä käynti mökille tulee suoraan keittiöön. Aiotaan aloittaa ensi vuoden puolella muutostyö. Meillä välillä aika paljon käy vieraita, joten kenkiä ja takkeja on välillä paljon.

  VastaaPoista