Omenasatoa


Niin kuin varmaan kaikilla muillakin, meilläkin omenasato on tänän vuonna todella hyvä. Meillä on kolme omenapuuta ja nyt täytyy miettiä, mihin kaikkeen sitä voisi käyttää.
Koska en ole innokas leipomaan ja yritän vältellä vaaleita jauhoja, olen tehnyt omenoista jälkkäriksi yksinkertaista omenpaistosta, hieman vähemmällä sokerilla ja voilla. Mutta tänään innostuin leipomaan piirakan ja olihan se todella hyvää.


Kuvissa oleva Weekdayn samettijakku on uusin syysvatehankinta Berliinistä. Jakun sävy sopii kyllä ihanasta syksyyn ja kangas on mukavan joustavaa.
Ja hyvä niin, jos aion tehdä enemmänkin piirakoita omensadosta :). Omenapiirakka ei taida kuitenkaan olla se ratkaisu, millä kaikki omenat saadaan käytettyä, joten luultavasti suurin osa omenoista viedään mehustamoon ja laitetaan maakellariin säilytykseen talven varalle.

Ihanaa alkavaa viikkoa <3

13 kommenttia

 1. Onpa herkullisen näköinen piirakka. Näytät kyllä tosi kauniilta kuvissa, sinulle sopii kauniisti tuo uusi jakku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvää piirakkaa. Ja kiitos Outi <3. Jakku on ihana just nyt syksyllä. Ihanaa uutta viikkoa <3.

   Poista
 2. Onpa ihanat kuvat,kaunis takki ja herkullinen piirakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli <3. Alkusyksy on kyllä ihan kivaa aikaa, saa oman pihan satoa ja voi taas pukeutua hieman enemmän :)

   Poista
 3. Kiva konjakinvärinen jakku! Sopii sinulle ja yksi minun lemppariväri jo vuosia.
  Tuosta yhdestä kuvasta tulee mieleen, että yrität maanitella myös Nelsonia kuviin mutta hän vain heiluttaa häntä eikä tule ❤
  Niin mielelläni söin omenapiirakkaan mutta allergia estää - tylsää.
  Näyttää herkulliselta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Kyllä koiraihminen toisen tuntee, tietysti juttelen siinä Nelsonille. Siinä se pyöri kuvauspaikkalla tyypilliseen tapaansa, mutta en nyt saanut sitä ihan viereeni kuviin poseeraamaan :) Onpa ikävä allergia sinulla, omput on kyllä aika monikäyttöisiä.
   Ihanaa uutta viikkoa <3

   Poista
 4. Herkullisen näköinen piirakka! Meillä on vain yksi omenapuu ja joka vuosi suuri osa omenoista mätääntyy muumiotaudin myötä - ei olla saatu ruiskuttamallakaan tautia pois. Tänä vuonna tuli ehkä parisataa omenaa ja tein omenakaurapaistosta viikonloppuna runsaalla fariinisokeri- ja voimäärällä ja päälle vispasin kuohukermaa. Oli kyllä hitsin hyvää!
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti oli hyvää, ja helppoa kaiken lisäksi. Itse varasin juuri mehustamosta ajan, kiireitä näyttää siellä riittävän :) Ihanan aurinkoista loppuviikkoa <3

   Poista
 5. Kaunis asukokonaisuus. Ja mä jäin ihailemaan noita kahvimukeja (vai tee?). Mistä ovat kotoisin? Niissä on jotain sellaista iätöntä tunnelmaa.

  Kotipuusta on persimoneja tulollaan. Saas nähdä saataisiinko tänä vuonna sato korjattua. Viime vuonna jäi puuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Mukit on Indiskasta. Saattaa löytyä edelleen valikoimista. Siis persimoneja, wau. Minulle omput ja luukut on jo huippusuoritus :).

   Poista
  2. Kiitos! Kävin Indiskan sivuilla ja siellä oli vaikka mitä ihanaa. Yritin katsoa onnistuisiko toimitus tänne meille, yleensä ei onnistu kuin Stockmannilta.

   Poista
  3. Niin just, asutkin hieman kauempana :)

   Poista
 6. Omenia on todellakin tullut tänä vuonna runsaasti ja omenapuiden omistajat ovat suorastaan pulassa niiden kanssa. Omenakaurapaistos on niin hyvää, mutta ei tosiaankaan kaikista kevein jälkkäri. Herkullisen omppupiirakan olet kyllä leiponut ja upeat kuvat leipurista ♥

  VastaaPoista