Pala Helsingin historiaa Iittalan lampussa

Vaikka minä tai mieheni emme ole alkuperäisiä helsinkiläisiä, on Helsinki ollut meille jo pitkään rakas kotikaupunkimme. Nyt kotiimme saapui taas pieni pala Helsingin historiaa.

Kun Vepsäläiseltä tuli edellisenä iltana sähköpostiin ennakkoilmoitus seuraavana päivänä myyntiin tulevasta  uniikista Iittalan Stadin Leimu -valaisimesta ja tieto, että valaisimia on vain 50 kappaletta, ei sen hankintaa tarvinnut kauan miettiä ja oli selvää, että tämän hankkimisessa täytyisi olla todella nopea.

Stadin Leimu -valaisin on valmistettu Helsingin Mechelininkadun vuonna 2017 kaadetuista lehmuksista. Jokaisen valaisimen puuosaan on myös kaiverretut koordinaatit, mistä puusta  jalassa käytetty materiaali on. Valaisimen puuosat on valmistettu Helsingin kaupungin Uusix-verstaalla. 


Aika hienoa käsityötä ja lehmusten uusiokäyttöä. Tykkään myös siitä, että kodissa on tavaroita ja asioita, joilla on tarina ja historia.
Herääkö teillä sisäinen keräilijä, jos kuulette vastaavanlaisista tuotteista? Meiltä löytyy tämän Stadin Leimu -valaisimen lisäksi myös Stadionin purun yhteydessä jääneitä tavaroita. Esimerkiksi yksi kunnia-aition tuoli, joka on jokapäiväisessä käytössä. Ja varmasti  tuolillakin on aikamoinen historiansa.


7 kommenttia

 1. Me ollaan huonoja tarttumaan näihin, vaikka meillä on taas muuten historian havinaa ja muistoja kotona. Lamppu on niin kaunis, ihastuin siihen jo silloin kun se tuli markkinoille.
  Teillä on niin kaunista ja kodikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit <3. Minun miehelle riittää "vain 50 kpl" ja Iittala, niin lupa tilaamiseen irtoaa heti :)

   Poista
 2. On se kyllä hieno ja miten mageeta, että tuossa tosiaan on nuo koordinaatit.
  Kaunista viikonloppua sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin jotenkin ihana ajatus ja idea, saada pala historiaa kotiin. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 4. Älyttömän hieno lamppu ja olen tätä meillekin himoinnut. Teillä on kaunista. Pus Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä lamppu, joka jää jälkipolville, toivottavasti :) Pus, pus ja nähdään pian <3

   Poista