Upeaa talvitunnelmaa WienissäViime vuosi oli upea kaikkine matkoineen ja mahdutimme myös vuoden viimeisiin päiviin pikaisen visiitin Wieniin. Tämä vaihtoehto tuli mieleeni sen enempää pohtimista. Wien oli kaupunkin, jota en itse ollut vielä nähnyt ja joulun aika on yleensä hyvä, jos haluaa talvella Eurooppaan kaupunkilomalle. Ja Wienissä todellakin osataan luoda upeaa joulun tunnelmaa.


Neljän päivän matkaan mahtui kaikille jotain. Itselleni se kaikkein tärkein taisi olla Espanjalaisessa ratsastuskoulussa vierailu. Tämä on maailman vanhin toimiva ratsastuskoulu ja lipizzanhevoset ovat todella upeita. Hevosia koulutetaan 8-10 vuotta ennen kun ovat valmiina näytöksiin. Jos näytöksiin haluaa, kannattaa olla hyvin ajoissa. Viikko ennen matkaa ei tietenkään ollut enää mitään mahdollisuutta päästä näytöksiin, eikä edes aamuharjoitusta katsomaan. Mutta onneksi Vienna Pass pelasti, siihen kuului vierailu kahden tunnin aamuharjoituksiin. Passi on muutenkin kätevä, käytimme kaikki mahdollisesti hop on hop off -linjat ja aika monet museotkin tällä passilla.

Iltaisin tunnelma oli todella upea, kaikkine valoineen ja joulutoreineen. Kävimme vielä viimeisenä iltana koko perheen voimin luistelemassa ja siellä todella pääsi ihanaan talvitunnelmaan, vaikka lunta ei ollutkaan.

Upeita linnoja ja museioita siis riittää monelle päivälle. Meille mieluisin museo, ainakin teinin mielestä oli Museum of Applied Arts eli MAT.  Juuri nyt seillä on esillä  esimerkiksi Thonetin tuoliklassikoita sekä japanilaisen Utagawa Kuniyoshin taidetta.

Ihaniin kahviloihin sai täälläkin hieman jonotella, mutta jonot kulkivat nopeasti. Ensimmäisen illan jälkeen opimme varaamaan aina pöydän ravintolasta, jonne halusimme mennä.

Wien tarjosi vuoden viimeisille päiville loistokkaat puitteet. Nyt keittiön kaapieissa on kokoelma outoja ja kitschejä mukeja, joita otin mukaani joulutoreilta nautittuamme lämmittävät hehkuviinit. Mutta nämä hassut mukit saavat hymyn huulille ja palauttaa mieleen ihania muistoja.

13 kommenttia

 1. Tuon ratsastuskoulun haluan minäkin nähdä! Matkaseurakseni otan heppahöperön tyttäreni, totta kai! Wien vaikuttaa muutenkin visiitin arvoiselta kaupungilta. Kuvasi aiheuttavat välitöntä matkakuumetta :) Me vietimme uudenvuoden Riiassa. Upea kaupunki sekin. Tulehan kurkimaan reissutunnelmia blogistani.
  Ihanaa uutta vuotta! Tuokoon se kaikkea mukavaa tullessaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastuskoulu on aivan ihana, sinne kannattaa tosiaan varailla todella hyvissä ajoin lippuja. Ihanaa uutta vuotta ja tulen vierailulle <3

   Poista
 2. Ihania kuvia ja tunnelmia. Wien on kaupunki, jonka haluaisin nähdä. Pidin varsinkin kuvasta, jossa on valkoinen kirkko ja punaiset marjat��
  Huomasin vain Pariisin matkalla, että pimeys tuli liian aikaisin ja aika oli vieläkin rajoitetumpaa kuin kesällä matkustaessa. Mutta sillehän ei voi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Wien oli kyllä hyvä valinta joulun aikaan. Ja pimeys ei minua varsinaisesti haitannut ollenkaan, koska kaupunkin oli mielestäni kauniimpi silloin iltavaltaistuksessaan ja tunnelma korkealla. Juuri siksi ehkä tuo joulun aika on niin hyvä, jos talvella käy Euroopan kaupungeissa :)

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja tuon ratsastukoulun puitteet ovat mielettömät!
  Varmasti kaunis kaupunki näin joulun aikaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Ratsastuskoulu ja sen hevoset olivat niin upeita <3. Ihanaa vuoden alkua <3

   Poista
 4. Huikeita kuvia ja tuttuja maisemia, Wien on kyllä ihana. Yksi kitsimuki löytyy täältäkin, ei millään raaski palauttaa ja onhan ne spessuja, kun on Wienissä nautittu. :)

  Kivaa tiistaita Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mukit oli kyllä hauskat tuliaiset. Lapset tykkää käyttää ja ihania muistoja. Pidetään joskus mukikokoontuminen :) Ihanaa loppuviikkoa <3

   Poista
 5. Vautsi vau, kuvista näkee, että tunnelma on ollut hyvä ja kiirettä on riittänyt.
  Noi Andalusian hevosset (tai ainakin ne näyttävät siltä) ovat niin upean näköisiä!
  Ihkut mukit todellakin, hyvä kun ostit, niistä juomalla tulee varmasti reissukin mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma oli aivan ihana, oli ihan nappivalinta talviselle vierailulle. Hevoset taitavat tosiaan olla lipizzanhevosia, mutta upeita todellakin <3. Ihanaa loppuviikkoa <3

   Poista
 6. Upeita tunnelmia! Espanjalaiseen ratsastuskouluun olisi kyllä ihana päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastuskoulu on kyllä niin uniikki vierailukohde, jonne kannattaa varata liput todella ajoissa. Mutta onneksi pääsin edes aamuharjoituksiin :) Ihanaa loppuviikkoa <3

   Poista
 7. Ihania kuvia ja tunnelmia! Wien on kuin kermaleivos - upea ja herkullinen ja kaunis. Paljon ehditte nähdä ja kokea. Monipuolinen kaupunki 🌟

  VastaaPoista